DIVERTISMENTUL REVINE, REVINE ȘI VANGHELIE, FOTBAL CU PAUZE

0
130

TE CUNOSC DE UNDEVA?

Am prins duminică o reluare. Figuri noi-vechi. Jean de la Craiova? Hai mă! A cântat o grecească. La un pas de manelele lui dragi. A venit și Ionuț Dalani, grecul autohton. Gianina Corondan e reporter de culise la așa ceva. E o evoluție! Juriul e același. Andreea ”ca și” Bălan, Ozana, Temișan și Iacob (complicat în toate exprimările, iar la note de-a dreptul obositor). Simțul umorului s-a mai tocit, replicile sunt sărăcuțe, adesea scremute. Se pare că e sezonul filmat înainte sau la începutul Pandemiei. Încă era public în sală. I-am identificat pe Connect-R, două fete care au cântat Ottawan (Ana și Raluca), Romică Țociu-Puceanu nu putea lipsi (”pe Temișan îl știu de când era mic, iar pe Ozana de când era mare”) a fost nevoit să-și radă celebra mustață, motiv pentru care a și câștigat, Barbara Salas Isasi (simpatică, răcită și talentată), Alin, Alexandra VelniciucCarmen Rădulescu a fost Doris Day. Așa am aflat câtă lume o știe pe Doris, cât de bine o cunosc specialiștii (sunt uluit chiar, pentru că în ultimii 30-40-50 de ani n-am prea auzit-o difuzată undeva, cumva), Mihai Trăistariu a fost Lou Bega. S-a dat lovit că el nu dansează. S-a descurcat. Alegera muzicii este tot mai neinspirată de la an la an. E greu să alegi cântece atât de puțin reprezentative pentru orice gen…Vor fi și duete inedite propuse de Corondan. Data viitoare vor dueta Temișan și Jean, ambii de la Craiova.

 

*Savaliuc știe tot. Jurnalist? Mult mai mult. Nu-i știu gradul. E singurul care știe ce e aia ”statul paralel”, știe tot ce face DNA, acum acționează și la Realitatea Plus, unde a apărut Vanghelie. Cel din urmă e la a treia apariție în trei zile. Așa cum l-au scos, unii, așa îl bagă-n față alții. Trebuia să sară și Dan Andronic, nu? Uite așa apare A3 Plus. Era și dl profesor Iancu.Constituția e din 1990. Trebuie refăcută complet. Asta a spus constituționalistul bosumflat. Atacurile la Codruța Kovesi se reiau. Vanghelie e subiect național? Se spune că a fost distrus cu probe fabricate. Acum pe cine să credem? Pe cei care le ”fabricau” sau pe cei care le ”reconstituie” acum?

”Accesul să fie accesibil” (pe 18.07. ora 16,30 la Realitatea Plus). Nu e de la Acces direct.

Digi24 are o emisiune La cină, pe modelul celei făcute de ani de zile de Dan Manoliu la TVR cu Mircea Dinescu. Am văzut două ediții, cu Mihai Sturzu, altul cu Ana Maria Popescu. Se mânâncă, se bea, fără taraf. Gazda este Ionela Năstase.

Am revăzut Gladiatorul a 5 oară. Cred că sunt defect! A 6-a oară e exclusă. Niciodată n-am văzut-tot-tot. Acum da!

Am prins o știre greu de imaginat. Niște derbedei burtoși, cu ceafa lată, au devastat un magazin, au mâncat produsele de pe raft, iar poliția, paza n-au putut, n-au vrut să facă nimic. Făptuitorii fost amendați, se spunea, pentru purtatul necorespunzător al măștii. Mai avem instituții, sau suntem la mâna interlopilor? Erau etnici romi și cred că e un caz de discriminare pozitivă! Nu m-am prins nici în ce oraș, nici în ce magazin a fost acțiunea. Asta da, știre!

Dr Monica Pop devine tot mai toxică. Avalanșa ei de vorbe, expunerile maniacale îngheață orice dialog posibil. La A3, duminică (19.07) , a fost zădărnicită orice încercare a Dr. Mahler, o doamnă cu bun simț, manager la ”Nasta” (adică avizată în domeniu, nu oftamolog, sau ginecolog) să-i explice cum stau treburile. Sigur că noua lege reșapată de minunații pesediști care au modificat-o până la refuz (s-au și lăudat cu faptul că 90% e opera lor) are fisuri. Probabil că cele 10% rămase de la peneliști.

R. Naum când își propune monolog prelungit îi invită pe Cr. Geambașu și pe Narcis Răducan. Craiova a bătut la Botoșani cu 2-0 din două lovituri de la 11 metri, exact ca în meciul cu FCSB. Oricum valabile ambele. Naum a stabilit că jucătorul Chindriș ”e un caz”, odată ce ambele faulturi au fost făcute de el. O fi luat două galbene, că n-am văzut?  Oltenii au fost mai buni, dar au fost și câteva decizii discutabile. Când joacă Craiova, poate fi sunat Crăciunescu imediat. A fost un 11 metri nedat pentru Botoșani la 0-0. Al doilea 11 metri pentru Craiova n-a fost clar. Speculațiile lui Naum sunt de prost gust. Dacă, din întâmplare Narcis nu spune ca el, e nenorocire, e certat, contrazis. Bine că nu-l dă afară.

* Dinamo vrea să joace finala Cupei, deși are 11 oameni infectați. După ce a pierdut pe teren cu 0-4 în dubla cu FCSB, a găsit o soluție să mai joace, deși n-are echipă. A amânat 3 partide până azi. Spre binele fotbalului nostru, și nu al lui Becali, sper ca FCSB să joace finala cu Sepsi, odată ce regulamentele, ca și legile țării sunt atât de confuze. FRF și LPF vor decide. Poate înaintea finalei.

Orban a anunțat că dacă va fi cazul, va amâna alegerile. Va fi cazul în ce condiții? În report de sondaje, de Covid, de meteo, de ce spune USR? Cam care?  Discuția de la B1TV cu Tudor Mușat a arătat că USR nu e un partid pe care se poate conta. Liviu Mihaiu a semnalat că USR are și oameni valoroși, dar nu știu să facă politică.Jurnalistul Sebastian Zachmann a avut comentarii lucide și acide. Când promiți că vei lămuri 10 august 2018, așa cum a făcut Rareș Bogdan, nu poți să te faci că plouă după deciziile DIICOT. Nici Președintele țării n-a exprimat nedumerirea privind decizia, privind bătaia de joc din acest dosar. PNL guvernează din noiembrie 2019. Șefii din procuratură au fost numiți de Președinte, deși CSM a dat aviz negativ. Și totuși… Oare ce va fi pe 10 august 2020?

La Digi24 văd de 2-3 ori pe oră un promo la faptele de vitejie estetico-urbanistică a Primăriei Capitalei. Cum renovează ea clădirile vechi, cu pericol de risc.Cum le face ca noi, cum rezolvă fațadele. Oare pe ce fel de bani se fac astfel de promovări? Mai poate Digi24 să fie un post obiectiv, să facă vreo anchetă privind clădirile din București? Măcar pe cele de patrimoniu?  Mă gândesc să le oferim vreo 20-30 de imagini cu clădiri aflate la vedere în plin centru vechi și mai puțin vechi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here