Doru „Rocker” Ionescu la Psihologul muzical (ediţia 619 – 9.08.2014) – AUDIO

0
211

Doru „Rocker” Ionescu

Ediţia începe cu un „Remember Alexandru Mandy” care ar fi împlinit 100 de ani pe 9 august.
Invitatul nopţii, Doru „Rocker” Ionescu (născut la Focşani pe 1.02.1965) a mai fost la noi în martie 2006. Acum discuţia s-a axat pe o nouă carte, „Poveşti cu cântec din Diaspora” (100 de români şi aventurile lor muzicale) editată de Artprint în acest an. În carte apar relatări cu  artişti stabiliţi pe alte meleaguri pe care Doru i-a vizitat în ultimii ani. Dintre ei am vorbit mai mult despre Yancsi Korossy, Anca Graterol, Gia Ionescu, Marius Luca, Nuţu Olteanu, Nansi Brandes, Sherban Cira, Leonard Constant, Adriana Ausch şi mulţi alţii. Cartea (extrem de bogată în informaţii şi relatări) a apărut împreună cu un CD editat de Soft Records, „Discul Emigranţilor”, pe care figurează piese inedite cu Abra, FFN, Dana Dragomir, Anca Graterol, Gabi Nacu, Leonard Constant, Radu Goldiş, Nuţu Olteanu şi alţii.
 
Cele două produse s-au lansat recent şi pot fi obţinute şi prin internet. Am discutat şi despre cariera lui Doru „Rocker” Ionescu, cel care înainte de a deveni realizator tv, a cântat rock, a fost chitarist şi baterist în trupe care au activat la „Casa Studenţilor” sau la „Universitas”. A fost component al grupurilor Epsilon, Universitas, Crepuscul. A făcut şi sport de performanţă, tenisul fiind cel preferat. A urmat cursurile Facultăţii de Aeronave din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. A avut şi emisiuni radio, dar despre ele n-a mai amintit. Tinerii ascultători s-au bucurat mult de prezenţa unui astfel de invitat, adresându-i zeci de întrebări punctuale. Foarte mulţi prieteni ai emisiunii apreciază emisiunile tv realizate de Doru, de felul în care a valorificat imensa arhivă a TVR unde activează din 1994. Ne-a adus şi câteva surprize muzicale cu Oana Cătălina Chiţu, Broken Rule sau APE (trupa lui Emil Lechinţeanu, acum Emil Brando). Cu siguranţă va reveni pentru că mai sunt mult de spus iar interesul este imens!
Agenda pop-rock a inclus câteva apariţii noi cu Axel Rudi Pell, Willie Nelson, Marian Filip sau Judas Priest.
Top 5 Sentimental a fost al suedezilor Roxette cu primele clasate !. Listen To Your Heart, 2. Spending My Time şi It Must Have Been Love la egalitate de voturi şi Sleeping In My Car pe locul trei.
Audio:

Selecţia mesajelor:
Iuliana Nu vi se pare că Sergiu Cioiu, Mădălin Voicu şi Ţăndărică au ceva în comun? Genialitatea, adică. Ce dor mi-a fost!
KissArmy Salut Doru Ionescu! Bun venit! Mă bucur că eşti cu noi în această noapte!
Boogie Iulia are fotografie cu Peter Hammill? Această veste ne doare rău! A fost o lovitură la ficat! Vreau şi eu fotografie cu el!!!
Niko, Milano Of, cât vă invidiez că aţi fost la concertul lui Peter Hammill! Pe mine nu m-a dus mama… :((( Am o viaţă tristă!!
Adina: Dar ce părere are Doru despre Yngwie Malmsteen? Îi plac chitariştii rapizi? Adică shredderi… M-aş bucura să aflu părerea lui despre acest chitarist suedez. Eu am ascultat albumul lui din 2012, Spellbound, şi sunt extrem de impresionat!
Robby, Reşiţa Eu mă bucur foarte mult de fiecare dată când apar astfel de cărţi despre istoria pop rock din România. M-aş bucura să existe şi site-uri oficiale dedicate trupelor importante din istoria muzicii noastre. De exemplu, despre Roşu şi Negru, Sfinx, Sincron şi mulţi alţii. Pentru că vrem şi noi să aflăm ce a fost înainte de 89… Dar pe Internet datele sunt puţine… Şi din păcate noi creştem fără „rădăcini”…
Gabriela Adrian Ilie era considerat un chitarist bun?
Tedi, Londra Păi, George a ratat exact ediţia care ar fi putut să-l intereseze cel mai mult: aceea cu Batio…
Valentin Ce părere are Doru despre trupe precum Negură Bunget, Grimus sau Altar?
Silviu Întrebare pentru invitat: citeşte biografiile artiştilor internaţionali? Dacă da, care l-a impresionat cel mai mult? O autobiografie a unui artist român ar putea fi la fel de interesantă?
Tedi, Londra Tocmai mă pregăteam să vă spun cât de mult îmi place această ediţie! Sunt în raiul rock-ului! Mă bucur de fiecare informaţie! Şi tocmai când vroiam să-mi exprim această imensă bucurie, a venit cineva şi a întrebat de Direcţia 5! Parcă m-a pocnit cineva cu tigaia în cap! :))))
Adrian Ivanitchi Sunt la GARANA. Seara s-a terminat acum la 2.15. Ma bucur ca e DORU invitat. Din pacate n-am ascultat emisiunea de la inceput. Multumiri lui DORU pt. tot ce a facut in folosul muzicii romanesti.
Mihăiţă Bună dimineaţa! Mi-a plăcut mult piesa asta! Vă ascult din Cehia, vin spre casă. Felicitări pentru emisiune!
Adam „Strada mea” sună a manea în această variantă… De ce o fi vrut Cristi să o cânte aşa?
Vicky Bunica mea are un radiocasetofon… Şi are şi casete… Am vrut să ascult şi eu muzică… dar nu am ştiut să pun caseta acolo… E foarte ciudat… Nu merge să derulezi banda (e stricat butonul) şi mi-a dat un creion… Ce să fac cu el? E foarte greu…
Robby, Reşiţa Wow… nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi dacă ţi-ai dori să derulezi o casetă până la minutul 8 al unei piese Dream Theater… Cred că e un proces care durează o zi întreagă… :))))
Buna noapte, oameni frumosi! Ma bucur mult de tot sa va aud din nou si sa va am alaturi inca o noapte. Sunt fericit sa il aud si pe domnul Ionescu alaturi de dumneavoastra. La tv nu ii urmaresc niciodata emisiunile, pentru ca prefer sa ma tin departe de acel dispozitiv, dar deindata ce apar pe internet, ma inscriu si eu in randurile spectatorilor. Va multumesc amandurora si de asemenea le multumesc celor din culise, care fac emisiunea sa ajunga in casele noastre! Va saluta cu mare,mare drag, Eugen din Arad, 16 ani de viata si 2 ani de ascultat psihologul, cu 4-5 editii ratate, dar recuperate. Multumiri!
Vicky Din când în când chiar mă bucur de piesele Roxette! 🙂 Acum a picat la fix acest top!
Mulţumesc pentru avalanşa de informaţii! Un adevărat tur de forţă! Cu mult drag, Adela
Mária Nagy Va salut si aici din Ungaria..Dragii mei PRIETENI….Doru..FElicitari si i-ti MULTUMIM ..din inima pentru munca ta de o valoare inestimabila..esti UNIC..TE IUBIM !! Te iubim si pe Tine Andrei!! Tine scaunul cald…viiiiin  VA DORESC O NOAPTE MINUNATA !!
 
 
sursa: Radio România Actualităţi 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here