Drepturi noi pentru angajaţii din TVR: Clauza de conștiință și alte beneficii

Articol preluat de pe Pagina De Media

0
69

Sindicatele din Televiziunea Publică anunță o serie de modificări contractuale pentru oamenii din TVR, arată un comunicat de presă.

Printre acestea se regăsește și „clauza de conștiință”, care dă dreptul jurnaliștilor „să refuze divulgarea surselor de informații” sau „să refuze să semneze o știre care a fost modificată de un șef, pe motiv că se opune opiniilor și libertății de exprimare a jurnalistului”.

Publicitate

Prin aceeași clauză, jurnaliștii au dreptul „să refuze un ordin direct al șefilor ierarhici superiori sau să participe la realizarea unei producții TV al/a cărui/cărei conținut este contrar legislației actuale sau deontologiei profesionale”, notează aceeași sursă.

Nu în ultimul rând, oamenii din TVR au dreptul, prin contract, să beneficieze de sprijinul moral și material al angajatorului în privința păstrării confidențialității surselor”, în cazul unui proces în instanță, informează comunicatul de presă remis de Federația de Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind.

De asemenea, tot prin contract, jurnaliștii au mai obținut beneficii precum:

  • Tichete de masă și vouchere de vacanță.
  • TVR trebuie să acorde 10 salarii de bază în caz de concedieri pentru motive ce nu ţin de persoana angajatului.
  • Să coreleze în permanență salariul de bază minim brut pe unitate astfel că acesta să fie întotdeauna cu 5 la sută mai mare decât salariul minim brut pe țară garantat în plată.
  • TVR trebuie să acorde angajațiilor, atunci când pleacă în deplasări, 230 lei pe zi pentru cazare.

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://www.paginademedia.ro/2019/12/noi-drepturi-pentru-angajatii-din-tvr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here