DUMINICALE

0
14

*Cu mare regret observ lipsa de dăruire sau lipsa de putere a lui Victor Hănescu, artunci când e vorbe de echipa de Cupa Davis! A pierdut surprinzător în primul joc, când a condus cu 2-0, iar acum a cedat cu 3-1 în faţa primului jucător al Ucrainei. La băieţi, tenisul merge spre lumea a treia! Căpitanul nejucător, Andrei Pavel, îl bătea cu siguranţă pe Stakowsky!
* Aseară au fost două programe muzicale de văzut. La TV5 , „La Fete de la Chanson Francaise” a ajuns la ediţia a 10-a. Excelent montajul, plăcut spectacolul. Am văzut duete emoţionante şi unice de la ediţii anterioar. Johnny Hallyday cu Charles Aznavour mi s-a părut absolut neaşteptat. Au apărut în prezent sau în trecut, cu mari hit-uri Michel Delpech, Cristophe, Julien Dore alături de Elodie Frege, Patrick Bruel ş.a.m.d Au fost momente de dicate memoriei unor nume mari ca Edith Piaf, Luis Mariano, Henri Salvador, l-am revăzut pe G. Moustaki, Florent Pagny a impresionat, Garou a cântat cu o tânără actriţă, Claire Keim (parcă)… era şi frumoasă… Momentele actuale erau completate cu informaţii despre apariţii discografice recente sau viitoare… cam aşa se face, când vrei să-ţi menţii muzica ta naţională în atenţia publicului din întreaga lume!

*La Rai Uno s-a reluat concursul „Ti lascio una canzone” ajuns la a 6-a sau a 7-a ediţie. Copii foarte talentaţi s-au perindat pe scenă. Au fost şi grupuri, coruri. Piese vechi, sau ceva mai recente, din repertoriul muzicii italiene şi nu numai, nu întotdeauna potrivite pentru cei mici…juriu destul de acru, din care face parte şi PupoAntonella Clerici a fost menţinută la prezentare… Cel mai mult mi-a plăcut Giorgia, invitată de onoare…A povestit cu dezinvoltură despre viaţa ei, a comunicat excelent cu micii artişti… Rezultatele televotului sunt publicate pe site-ul concursului (se aude la marile noastre canale?). Federica Falzon a câştigat…am citit despre ea numai cronici laudative…o găsiţi uşor pe Youtube!

* Ieri s-a putut circula cu maşina prin Bucureşti, cu puţină atenţie în plus! Sigur că străzile laterale mai au probleme, iar în spatele blocurilor e buba mare. Am văzut în centru (pe la Piaţa Universităţii) şi camioane care duceau zăpada undeva… treaba lor unde, dar înseamnă că se poate scăpa de munţii de pe marginea drumurilor…
Băsescu a ieşit după şedinţa C.S.A.T. şi a arătat că S.T.S. nu a greşit. E clar că şedinţa a fost tensionată. Politicienii au lansat minciuni, afirmă el, iar indirect îl acuză pe premier că n-a coordonat acţiunea de salvare. Dacă informaţiile erau puse la un loc, atunci se ajungea la timp la locul cu pricina din Apuseni… Cazul este în ancheta Parchetului, aşa că avem de aşteptat…*S-a referit şi la demiterea prefecţilor care n-au vină în lipsa de utilaje pentru deszăpezire, e treaba preşedinţilor de Consilii Judeţene, e treaba C.N.A.D.R…
Steaua a pierdut din nou. N-am văzut jocul, dar nu-mi pare rău. Între timp Bourceanu pare a fi transferat la turci, aşa că speranţele pentru rezultate bune în acest an scad considerabil. Achiziţii aproape nule, 8 jocuri fără victorie…cam atât a oferit tandemul aroganţei, Reghe-M.M.Stoica.
* Replica lui Ponta a venit, deşi numele lui n-a fost menţionat. Băsescu e acuzat că e şantajabil de către şeful STS, se fac legături şi episodul cu suspendarea din 2012, apoi Ponta anunţă că va face o lege, prin care STS să treacă la Guvern. Mergem clar spre tirania partidului unic, spre abuzul susţinut prin acte legislative, sau mi se pare mie? „Regimul său securist” spune Ponta despre preşedinte. Asta-i chiar foarte tare! Deci noi asta am avut de 9 ani de zile? Discursul lui e nervos, agresiv cu trimiteri repetate la sistemul securist „condus de Băsescu”…Ascultarea telefoanelor îi derajează pe unii nepătaţi, nevinovaţi? De ce oare? Mie mi-a fost ascultat telefonul vreo 4 ani de zile înainte de 1989 (am dovezi) de către prietenii şi colegii de credinţă „democratică” ai plagiatorului şef! Ştiu ce înseamnă şi nu m-ar deranja să mă asculte şi acum…Alţii de ce se enervează?*A vorbit şi Antonescu despre revizuirea Constituţiei, tot cu aluzii, ironii, atacuri la adresa celor care nu-s de acord cu unele articole…S-a găsit un articol care trebuie schimbat în noul Cod Penal…era vorba de ceva legat de „libertatea presei”…Wow! Adică vor să ne lase să ne exprimăm? Dar cine a introdus articolul acolo? Nu tot cei care vor să fie anunţat cel urmărit penal că i se va asculta de mâine telefonul? Corupţii sunt salvaţi, puşcăriaşii sunt eliberaţi…Nu-i aşa că asta ne-am dorit?
 
Aici puteți citi postarea de vineri (31 ianuarie)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here