DUPĂ 25 DE ANI – CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂŢII (21.10)

0
38

Ion Iliescu aFostul președinte Ion Iliescu și fostul șef al SRI Virgil Măgureanu au ajuns în această dimineață la Parchetul General, pentru audieri în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie. Ion Iliescu a fost pus sub învinuire pentru crime împotriva umanității.

Și Virgil Măgureanu a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității. La ieșirea de la Parchetul General, el a declarat că este „benefic” faptul că s-au reluat cercetările, pentru a se reconstitui „conform adevărului toate câte s-au întâmplat”.
„Nu este doar atribuția mea să reconstitui adevărul, să contribui la asta pot”, a mai spus fostul șef al SRI.
Întrebat dacă a fost pus și el sub acuzare pentru crime împotriva umanității, Virgil Măgureanu a răspuns: „Întrebarea este de-a dreptul neroadă”.
„Prin ordonanţa nr. 47/P/2014 din data de 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea încadrării juridice şi efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g şi j din Codul penal constând în reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aprox. 1.000 de persoane în zilele de 14 şi 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declanşat de către muncitori din unele centre industriale şi bazine carbonifere din ţară”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
 
sursa: Digi24

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Am trait s-o vad si pe-asta! S-au trezit cam tarziu dar… mai bine asa decat niciodata! Oricum, cucuveaua nu mai are mult si intinde adidasul asa ca… prinde orbul scoate-i ochii! Dar ar fi un semnal de alarma pentru invataceii lui care sunt tentati sa procedze la fel! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here