E LUNI, CONCLUZII SPORTIVE…

0
44

sursa foto: Sport.ro
sursa foto: Sport.ro

Am ratat meciul de handbal al fetelor de la CSM București în Danemarca .L-am văzut noaptea, reluat. O echipă cu atâtea vedete internaționale să arate atât de rău nu-mi imaginam că se poate. Și sunt la început de competiție. Nordicele noastre au fost mult sub ale lor. Gazdele de la NHF Nykobing arătau ca o echipă. Noi avem antrenoare de acolo, care țipă, gesticulează, nu arată pic de înțelegere și nu susține jucătoarele. Scheme în apărare sau în atac? Niciuna. Dacă Neagu și Gulden au o zi proastă, echipa nu există. Și atunci de ce atâtea investiții? În primele 7 rar avem mai mult de două românce. O apărare de junioare se descurca mai bine ieri. Noroc cu Paula Ungureanu care a salvat echipa de la un scor rușinos. Cu 8 minute înainte de final era 21-21. O echipă matură știe ce are de făcut ca să mențină un scor strâns. Cu 6 minute înainte era 22-21 pentru CSM. Și gata. Danezele ne-au dat 4, noi, nimic. Dacă lotul e bine creat, e pe bani publici mulți, de ce nu și un antrenor compatibil? Și nu spun asta pentru că au pierdut un meci. Nici când au bătut în campionat, sau în Europa, fetele n-au arătat mare lucru. Valori individuale sunt, dar nu avem o echipă. * GSP îmi confirmă suspiciunile privind antrenoarea Helle Thomsen și ne arată cum sunt schimbările din ultima vreme, mereu în detrimentul româncelor, fără legătură cu forma sportivă de moment. Cronica lui Marian Ursescu e cât se poate de aproape de cele observate de mine.
FCSB-Steaua a bătut Poli Timișoara cu 7-0 și a arătat că se poate face și spectacol, chiar dacă pe stadion erau sub 5000 de plătitori. Galeria fostă era fericită recent pentru un 8-0 în Liga a 4-a. Fiecare cu aspirațiile lui. În fond și noi, telespectatorii, suntem tot oameni, nu? Nu-l suport pe Becali, dar el n-ar deranja pe nimeni dacă lingăii din presă nu ni l-ar băga pe gât în fiecare zi! Ei îl urăsc și-l slujesc constant. Campionatul se joacă, vor fi ciocniri multe în play-off. Primăvara europeană nu va dura mult, dacă ne uităm la lista de echipe posibile adversare, dacă Steaua trece de grupă. Să ne bucurăm de ce avem acum!
Ana Maria Popescu a revenit în competițiile de spadă. O veste bună. Rezultatele vor veni curând. Deocamdată a prins un loc 14 din 206 concurente. Echipa de spadă fete nu are valoarea celor care s-au lăsat de scrimă, dar va crește. Cu un lider ca Ana Maria, cu siguranță vor veni și rezultatele.
Meciul O.Marseille cu P.S.G. a fost extrem de încins. Nu mi-a plăcut atitudinea agresivă a publicului gazdă. Neymar n-a putut executa un corner din cauza obiectelor aruncate spre el. Înspre final a fost eliminat pentru două galbene. Fusese provocat de nenumărate ori. Și acolo s-a exagerat. În final a fost 2-2, iar P.S.G. speră să poată demonstra că n-a făcut investiții imense degeaba.
Azi joacă Simona Halep la Singapore. M-ar bucura să câștige grupa și să joace finala. Țin pumnii, dar dacă nu va fi așa, nu-i o tragedie. Ea a ajuns acolo unde-și dorea. Iar noi am profitat din plin să ne lăudăm cu realizărie ei. Firește că ne-am enervat la eșecuri…Atât de sus n-a ajuns niciun sportiv în ultimii ani!
Alegeri la Liga Profesionistă de Fotbal. Gino Iorgulescu vs Sorin Drăgoi (habar nu am cine e).
O expresie stupidă îi bântuie pe unii comentatori de la tenis. ”N-are nimic de pierdut”!!! O jucătoare pierde un set și riscă mai mult în setul doi, pentru că nu are nimic de pierdut? Păi are. Pierde jocul. În tenis nu există egal, nu există altă șansă de a merge mai departe în turneu, decât prin victorii. Ai de pierdut puncte, bani, partide, glorie, stima de sine, încrederea etc.  Cum adică nu are nimic de pierdut?
 
* Andrei Pavel a plecat în Israel cu o echipă de puști pentru a juca în Cupa Davis. Marius Copil a explicat foarte clar și lucid motivul absenței sale. Citiți mai jos.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here