E TOAMNĂ? REVOLTATA dr. MONICA, PRINCIPII USERISTE ș.a.

0
199

Mă bucur că numeroasele mele proteste scrise și verbale privind sezonul estival, vara ca atare, au avut un efect. Nu, nu-mi fac iluzii, nu datorită mie s-a întâmplat, dar televiziunile au început să vorbească de sezon estival prelungit. Ba chiar că pe 3 septembrie, când au apărut câțiva nori pe cerul patriei, au zis că toamna încearcă să-și intre în drepturi (mor de bucurie când aud astfel de exprimări din noul lemn mediatic).Pentru oamenii din turism ar fi important să observe că sezonul estival poate fi valorificat de la 15 mai, până la 15-30 septembrie. 

Dr. Monica Pop la ProTV (3.09) e supărată pe deciziile care nedreptățesc bolnavii de alte afecțiuni decât Covid-19. Oftalmolog fiind, se putea abține de la a discuta despre epidemiologie. Să mergi într-un program de divertisment, doar ca să le dai în cap, uneori justificat, celor care nu-ți plac ție politic, nu e fair. Sigur că nu-i putea da replică nici Adela, nici Cove. Ea n-a auzit nici măcar un caz care s-a îmbolnăvit la cumpărături, sau despre doamnele de la casă. Păi știe careva de unde a luat virusul? A spus multe tâmpenii, dar și unele adevăruri. De exemplu, faptul că vârstnicii peste 65 de ani au fost umiliți când au fost ținuți în casă. Are dreptate și când afirmă că alimentele s-au scumpit în pandemie, spre deosebire de alte țări. Madam avea masca sub formă de brățară, la încheietură. Un Hy evident și zgomotos. ProTV a luat-o razna?

A venit ( tot pe 3.09)și Cristina Trepcea (de la o vreme, psiholog, dar și fost jurnalist, ex membru CNA). S-a discutat despre frica indusă de știrile excesive, alarmiste. Efectul negativ e evident. Era și Ioana invitată, dar pe ecran nu scria numele de familie.Abia la final, când a cântat am aflat că e Dichiseanu .Ea e speriată de virus. E atentă.Relații de familie, de prietenie s-au lezat din cauza atitudinilor față de epidemie și diversele mijloace de protecție. Virusul poate trece, dar frica rămâne în structura noastră psihică. A zis foarte corecte Cristina.

Ionuț Rada are programe de informare sportivă pe rețele de socializare și a fost găzduit la ProX, de Mironică (3.09). A vorbit telefonic și Mircea Lucescu și m-am bucurat să-l aud. S-a referit și la SuperCupa cucerită cu Dinamo Kiev.Mironică a ținut să-l supere cu trimitere la partida pierdută cu Irlanda din 1986. O înfrângere rușinoasă, zicea Lucescu. Dar și un arbitraj dușmănos.

La T. Barbu ( B1 TV) abonații fac programul exaltatului narcisic: Marius Marinescu, polițistul Surugiu, Budăi, Andronescu ș.a. Eu tot n-am aflat răspuns la întrebarea propusă. Sunt sau nu sunt bani pentru mărirea pensiilor cu 40%? N-am înțeles de ce s-au confruntat niște neinițiați cu un avizat ca pesedistul Budăi (arogant, manipulator, mincinos). Nu era mai simplu să fie sunat ministrul finanțelor sau al muncii, dacă tot vrei lămuriri privind un subiect atît de important?  Unicul jurnalist al țării, al cărui ego nu încape în 5-6 televiziuni, nu putea încerca o dezbatere cu sens? Când va afla logoreicul că nu poți fi la pertu cu oricine din lumea politică și administrativă, mai ales când interlocutorul îți vorbește cu respect, cu Dumneavoastră?

La 17,31 ( pe 3.09) l-am zărit la Look Plus pe Radu Banciu care răspundea unor întrebări. A revenit la pasiunile tinereții sau a mai găsit un loc de mușcat colegii jurnaliști? Asta făcea, când am picat acolo, la Fotbal All Inclusive.

M-am holbat și pe facebook. Am observat, cu oarecare tristețe că un mare umorist, pamfletar ca dl. Cornel Udrea are fixații și nu le poate controla. Să-l tot ironizezi pe Băsescu după atâția ani (cu flota, cu băutul, cu mereu aceleași) când omul participă, declarat strategic, la alegerile din București, e subțire, e fără conținut, e fără sens.Din câte știu C.Udrea trăiește la Cluj, presupun că acolo și votează. Dacă tot îl preocupă soarta Capitalei, ar trebui să scrie despre G. Firea și Nicușor Dan. Altfel, e așa cum spuneam, fixație. Am preluat mereu cu plăcere postările scriitorului Udrea, dar de la o vreme a trecut la umori, renunțând la umor!

 

*UTA Arad are stadion nou și cochet. A jucat cu Voluntari (pe 28.08. seara). A fost primul meci pe acest stadion gol. Jocul a fost fără goluri!

  • Profitând de lansarea noului album al lui Alexandru Andrieș, Antena 1 a reprogramat Greu de pensionat 2.

GRIGOROIU NU ȘTIE CÂND SĂ TACĂ

Are invitați (28.08) Oamenii răspund la intrebări, decenți, bine educați. Unul vorbea despre FCSB și spune Steaua pentru că e un fost fotbalist și nu e obligat să țină cont de toate aberațiile justiției, sau ale CNA. Grigoroiu îl oprește și-l corectează, invocând CNA-ul. Cât de jenant sună acest mod de a ne obliga să spunem cum vor unii inapți să judece marile procese ale României în acești 30 de ani. Nici măcar cazurile Iris sau Compact nu le-au putut rezolva, dar cu FCSB- Steaua sunt foarte fermi! * N-am mai zis nimic de V.G. pentru că am înțeles că e sensibil la critici. De data asta nu e vinovat, dar dacă tăcea, nimic nu pățea!

La Digi 24 vorbește Arafat despre riscurile pe terase (zicea Arafat că oricum se închid că vine iarna!!!), restaurante, apoi de școli, ei dau secvențe filmate de la piață (ora 13,19).

GHINION LA CFR Cluj?

Meciul a venit prea devreme, zice Petrescu. Trei lovituri de la 11 metri au ratat jucătorii lui. Dar pe Golofca el l-a desemnat ca fiind al 5-lea. Deac n-a vrut. Nu-și asumă nimic. 100 de minute a avut om în plus și el tot la ghinion se referă? S-a bucurat că l-a luat pe Bălgrădean? Iată că n-a fost o idee bună. Apărarea a fost mereu în inferioritate numerică. Ambele goluri au găsit 5-6 croați contra 3-4 clujeni în careu. Dan Petrescu tot folosește temenul ”loterie” ca și cum executarea unui penalty e o acțiune cu ochii închiși, nepregătită. Nu se mai exersează la antrenamente? Golul nu mai este esența fotbalului ?  Eterna scuză cu lipsa de noroc, cu jucători nepregătiți, cu oboseala, cu ora de joc, cu de toate.

 

POLIȚIA LA RENDEZ-VOUS NOCTURN CU INTERLOPII

Se știa, dar nu se difuzaseră imaginile. Acum le-am văzut toți. Noaptea s-a produs întâlnirea. Dacă am înțeles bine, la o biserică. Ulterior s-a ajuns la demisii de ochii lumii, fără argumente serioase, iar ministrul Vela, aproape că i-a lăudat pe șefii demiși, sau mutați.

D. FENECHIU, MULT SUB AȘTEPTĂRILE MELE

Asta pentru că am uitat de unde vine. Din rețeaua D.D.D. nu putea veni un tip O.K. Și totuși PNL l-a pus lider. Deci s-au păcălit și alții. Încerca să explice la A3 că el, la bloc, a primit măști de la poliție și că ce frumos a fost din partea ei. Dar discuția era despre milioanele de elevi și profesori care n-au primit și mai sunt câteva zile până la începutul școlii. În studio erau numai opozanți de-ai peneleului și nu le-a fost greu să-l ironizeze.* Între timp ministra Anisie perora la B1TV. Un limbaj de lemn ucigător, repetitiv, absolut nimic clar privind anul școlar.* Florin Roman (liderul deputaților penele) este înverșunat, inapt de dialog, plin de el și lipsit de argumente. Fost jurnalist și el?  Legat de mersul la școală n-a putut da nicio informație clară, liniștitoare. S-a rățoit la toată lumea și atât.

MĂNĂSTIRE ÎL ENERVEAZĂ PE BĂSE (25.08)

Omul încerca să explice cât de gravă e problema cu gropile de gunoi. E nevoie de soluții concrete. Uzine de procesare a gunoaielor etc. Mănăstire l-a întrerupt ca să spune că se știe. Și dacă se știe, s-a rezolvat? Ne coacem în blocuri, dar nu avem apă caldă în timpul verii. Celule fotovoltaice, panouri solare importate din țări europene…T. B. are multe teme actuale. Ar fi consilierul ideal.

SCEPTICUL DĂNUȚ LUPU

El nu crede că există spanioli, odată ce nu s-au achitat datoriile, e supărat pe faptul că Mulțescu n-a fost lăsat să facă treabă. La ProX (25.08)  am văzut doi domni care băteau câmpii cu grație. Noroc cu Lupu de la telefon. ”Cum te-ai simți dacă ai fi G. Mulțescu?”, asta da întrebare. Dealtfel moderatorul avea răspunsurile lui, nu-l interesa să afle nimic. Dinamo a făcut 1-1 cu Hermannstadt pe teren propriu, pe Național Arena. Suporterii dinamoviști continuă să fie mult peste patronat și echipă.

P.S. 3.09.Între timp au apărut spaniolii, nu știu dacă sunt și banii, a venit Cosmin Contra iar Dinamo a pierdut la Chiajna. Contra e nemulțumit de jucători, așa că va schimba totul. S-a produs și întîlnirea cu suporterii.

Naum e tot mai intolerant față de opiniile invitaților. Dealtfel la interpretarea unor faze, Crăciunescu (specialistul DigiSport în arbitraje) dă adesea verdicte bizare, vizibil partizane. Pe timp de pandemie dicția marelui jurnalist s-a mai complicat. Pentru un intelectual cu pretenții este neplăcut. Cât de jenant poate fi pentru o televiziune să nu poată trasa o linie cu rigla pe ecran pentru a vedea dacă un jucător e în offside? Desigur, dacă echipa păgubită e de la Sf. Gheorghe de ce ar face-o? Un 11 metri clar neacordat și recunoscut de Crăciunescu arată că oltenii au fost dublu avantajați. Abia s-a dus prima etapă!

P.S. din 3.09. Între timp s-a demonstrat că oltenii au beneficiat de mai multe decizii favorabile.

RELUĂM SAU NU RELUĂM ȘCOALA?

L.Orban ne-a amețit cu declarațiile din ultima vreme. Nici ministra de profil nu ne ajută. Un caz într-o clasă se suspendă orele 14 zile și copii pleacă acasă? Și părinții ce fac? Își iau job-uri care permit atâta flexibilitate încât să stea acasă când se cere de la școală? Dar cu măștile cum rămâne?

 

Am urmărit o dezbatere de prânz la A3. Zeci de dezacorduri, lipsă de argumente, prostie crasă, limbaj de lemn, tupeu, moderator insinuant, atacuri la adversarul politic (al Antenelor, firește). Era și o doamnă de la PNL, cu vocabular minuscul, incapabilă să răspundă clar la întrebări, unul de la USR care taxa pe toată lumea (partidul lui n-a apucat încă să aibă treabă cu traseismul, sau așa se pare), unul Tuddy de la ALDE, obraznic, repetitiv, incapabil să exprime ceva al lui, unul Bodoc de la PSD care la fiecare apariție se face de râs (parcă a fost și ministru), un sociolog, analist sau așa ceva, pe  nume Ionaș, om de casă al antenelor, a încercat să exprime scepticismul poporului privind clasa politică. Asta a reușit. Revin puțin la USR-ist. Când ai astfel de principii ferme și clare, nu poți face alianță cu PNL sau cu alții, pentru că devii exact ca cei pe care-i consideri corupți și nedemni.

La Realitatea Plus, pe moșia lui Maricel Păcuraru se fac glume, pamfletoide pe seama poliției. Ce declara Maricel? Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Citatul a apărut în Libertatea din 1 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here