Televiziunea Publică notifică Paginademedia: „vă solicităm dezvăluirea surselor”

Articol preluat de pe PaginaDeMedia.ro

0
157

„Vă solicităm dezvăluirea surselor în baza cărora ați făcut publice informații confidențiale referitoare la activitatea în SRTV”. Este doar una dintre cererile Televiziunii Publice, cerere pe care TVR o formulează într-o notificare către Paginademedia.ro la sfârșitul anului trecut.

O notificare în care postul public cere „sursele pe care v-ați fundamentat”. Mai cere „să retractați ca fiind neprobate informațiile respective”.

Mai mult, TVR spune că a fost „prejudiciată” și că articolele nu au fost „verificate din cel puțin două surse credibile”.

Publicitate

Dincolo de faptul că – în premieră – o instituție de presă publică somează o altă redacție și cere dezvăluirea surselor (protejate, prin codul deontologic), aceeași instituție notifică inclusiv publicațiile care au preluat informațiile.

Notificarea TVR – trimisă către Paginademedia, Libertatea, Cancan și România TV, vine după ce Paginademedia.ro a publicat un material despre veniturile realizatorului TVR Ionuț Cristache, de la România 9. Material care conține, de fapt, informații preluate din alte surse (citate în articole).

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://www.paginademedia.ro/2019/01/absurdul-tvr-televiziunea-publica-notifica-paginademedia-va-solicitam-dezvaluirea-surselor-pentru-o-preluare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here