EUROSPORT MAI ARE OAMENI? PARANGHELII… (29-30.06)

0
110

EUROSPORT MAI ARE OAMENI? PARANGHELII... (29-30.06)STREAMING LA PĂCĂLEALĂ? CANALE OBOSITE?

Că se reiau meciurile, talk-show-urile, am înțeles, dar acum se reiau și filmele, serialele. Nu mai primim nimic nou? Netflix, Disney+, HBO Max  și câte aplicații vor mai fi, ne dau numai colecții, sau trebuie să săpăm să dăm de ceva neștiut. Încă nimeresc documentare biografice interesante, dar noi plătim tot felul de abonamente. Presimt că încet, dar sigur, voi renunța la ele.

Pro-Arena pare un post părăsit de oameni și idei. Mai nou apare unul, speriat care nu e capabil să articuleze clar. Nici producătorii nu dau senzația că ar avea soluții prea multe. Noroc că mai sunt reluări cu M.A.S.H.

Am văzut că zilele trecute a fost atins un subiect delicat din lumea tenisului. Cred că era la Dgs. Cum e cu retragerile astea după victorii, cum e cu privarea spectatorilor plătitori de un joc? Chiar și a telespectatorilor. Te duci la un turneu, joci un dublu de antrenament, câștigi, apoi mai câștigi un meci și apoi te declari rănit și te retragi. Firește că iei bani pentru participare. Probabil că regulamentele permit astfel de strategii dar etic sigur nu e. Cam așa e și cu unele pauze medicale. ”Sportul alb” își pierde strălucirea? Wimbledon a rămas singurul turneu cu ținuta albă obligatorie. Măcar atât s-a păstrat. Înțeleg că puncte nu se dau, pentru că rușii, bielorușii n-au fost primiți.Voi evita să pic în negația maladivă a lui Banciu, care a desființat tot ce ține de tenis, din cauza sumelor excesive date pentru simpla participare.

Eurosport are un ”specialist” (nu-i știu numele pentru că nu scrie nicăieri) care ne-a povestit unde a fost, ce a văzut, cum s-a simțit, cât e de emoționat când comentează sportivi români, că devine subiectiv ș.a.m.d. ”Fiica mea spunea că e foarte simpatică Monica în vestiar” e doar un exemplu. Oameni buni, omul e defect. Se bâlbăie, ăăăăurile sunt imense și nu ne ajută cu nimic să trăim o partidă. Ruse și Niculescu s-au mișcat destul bine o vreme cu adversare puternice.Apoi au venit greșelile de plasament, indeciziile, lobu-urile în exces. ”Iată, cele două se sfătuiesc” mostră de profesionist. S-a ajuns la tie-break în primul set. Între timp își mai aduce aminte alte meciuri din alte turnee, ba de la Roma, ba de la Paris. I-a făcut o deosebită plăcere să comenteze acele jocuri. Pe acesta nu prea…Rar am auzit un non-comentariu mai jenant de la un ”profesionist” al oricărui post. Flipkens, Sorrides Torno au câștigat primul set cu 7-6.  Adversarele sunt ”încântătoare, admirabile, suberbe, cele mai bune, redutabile, incredibile…” Omul știe, cu siguranță, tenis, dar nu e normal să comenteze în acest hal. ”N-am primit niciodată invitație de la Federația de tenis” și-a exprimat el frustrarea pe la 22,18, ora României. Apoi Ruse a chemat fizioterapeutul, iar eu am schimbat canalul.

Antena Stars se hrănește din reluările cu Dan Negru (perioada Next Star). Dar și cu știri de scandal.* Paranghelie de un milion (se pare că lei) la care Loredana era vedetă esențială. Au fost 400 de invitați. * Grasu XXL ne-a asigurat că la concertele de rap se înjură tot timpul și să nu se mai mire pudicii. Are și el dreptate. Ei își asumă limbajul. Ei există strict datorită audienței. Am înțeles că s-a contrat neprincipial cu un presupus jurnalist. A declarat că l-ar fi bătut dacă era mai aproape. Ne lipsesc modelele?  *

Florin Dumitrescu scrie pe pagina lui de FB: Aș vrea să-l cunosc pe băiatul care, din mijlocul unei mulțimi ostile, l-a admonestat pe rapperul cu nume de scenă pleonastic tocmit să facă reclamă unei firme de păcănele; și care, astfel, a criticat tot showbizul vândut „clienților comerciali” și tot sistemul de divertisment adictiv care face tot mai multe victime în rândul tinerilor săraci. El este eroul meu.

 

Tot despre paranghelia gipsy s-a vorbit și la Măruță. Era acolo și Marius Manole, dar și Vijelie, Jean de la Craiova, Carmen Tănase, Codin Maticiuc, Jador, Damian și alții. Reportera a insistat pe 150.000 de euro. ”Ești cea mai drăguță reporteriță care ești în viață” a zis Jador. ”Petrecere fabuloasă”, zice Măruță și o aduce pe Rona Hartner în studio. Care a fost și ea la petrecerea secolului. Se vorbea despre unul Ionuț, dar nu știu care e!

Mă chinuie promo-ul cu Simona, cel cu invitația să facem treabă. E agresiv, isteroid, zgomotos, deloc favorabil sportivei și nici ideii de muncă. Cum să mai faci treabă după atâta enervare? Și se dă prea des la Eurosport, unde urmărim Turneul de la Wimbledon.

TVR Info există. Intenții bune, modestie absentă. Să te lauzi că tu dai știri obiective, verificate, nu mai ține. Vorbim peste un an. De exemplu o expunere amplă la 14,20 pe 29 iunie, cu ministrul Gabriela Firea nu știu dacă era atât de important. Programul ”Student Invest”. Famiile, în atenția guvernanților. Așa scria pe ecran. * Oamenii postului sunt cei cu experiență din TVR. Așa că problemele vor fi de la decidenți ca și până acum.

Întrebările cretine ale reporterilor Dgs sunt tot mai multe. Pleacă V. Gheorghe spre Turcia. ”Câte baclavale poți să mănânci?” sau ”Cine crezi că te schimba la FCSB, antrenorul sau Becali? * Altfel se discută enorm despre Dinamo, iar când se ajunge la tenis e nenorocire. Zice Filoti, printre oftaturi, zic Dănciulescu, Crăciunescu, Geambașu. Culmea, se rostogolesc informații din auzite, deși ele se găsesc pe site-ul Wimbledon.

Florin Cîțu a renunțat și la președinția senatului. Presupun că a fost ajutat s-o facă. Băiatul acesta a făcut de toate în timp record. Cred că e momentul să redevină fan AC/DC. Este printre puținii opozanți ai PSD din spectrul politic al puterii. Se pare că nu-i destul și nici bine nu-i face. Ar avea timp pentru lecții de dicție! Oare ce zi acum lăudătorii, aplaudacii Boc, Rareș Bogdan și alții?

La PrimaTV am nimerit la emisiunea lui Cristi Brancu (Exclusiv VIP). Era ziua lui, o avea invitată pe Ela Crăciun, mămică de trei copii, autoare de cărți cu rețete. N-am înțeles de ce era nevoie ca pe fundal să se audă cântece cu text? Acum înțeleg de ce duce mereu Brancu mâna la ureche, la cască. Credeam că e un tic. În primul rând nu e radio, nu e nevoie de fond muzical în timpul unui interviu.Un sfat colegial pentru producători, sau regizori sau ce au ei acolo. Emisiunea are un bucătar și un DJ care-și tot scutură mușchii și intervine la nevoie cu vorbe. Așa se fac emisiunile scumpe?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here