FACEREA DE BINE sau fără milă despre adevăr şi MUZICA UŞOARĂ

0
64

Pe scurt, datele problemei. Am iniţiat două Topuri estivale, unul cu muzică străină şi un altul cu piese româneşti. Pentru a doua listă am lansat o invitaţie deschisă către oricine dorea să citească pentru a propune piese legate de vară, vacanţă, soare, mare, munte, etc. Din toate timpurile. Am primit câteva titluri, am aşteptat cam trei săptămâni, dând drumul listei cu 100 de titluri internaţionale care au şi adunat un număr impresionant de voturi. Ieri am primit un mesaj de la Gabriel Dorobanţu, care-mi semnala dorinţa fanilor săi ca piesele lui estivale să apară în sondaj. Tehnic, un sondaj, odată demarat nu poate fi modificat. Dacă adaugi nume, se anulează toate voturile adunate. Aşa că a rămas soluţia unor înlocuiri de ultimă oră.
 
Băiat bun fiind, zic să văd dacă sunt piese nevotate încă şi le înlocuiesc. Am procedat în consecinţă. În fond şi pe mine mă preocupă ca piesele propuse să fie susţinute de cât mai mulţi ascultători. Pentru a difuza un TOP20 reprezentativ, e bine să existe cât mai multe nume. Desigur, m-a deranjat faptul că acei admiratori n-au propus piesele direct la mine timp de TREI săptămâni.
Azi am fost sunat şi de Viorela Filip, bună amică, ne ştim de aproape 40 de ani. Şi ea avea piese de vară. Le-am introdus pe listă cu acelaşi argument, scoţând piese nevotate. Probabil că voi fi certat şi de elevii sau fanii ei.
Gabriel a postat pe pagina lui de FB link către sondajul nostru şi astfel oamenii au votat, s-au bucurat, au comentat. Printre cei care au scris acolo s-a găsit şi o persoană care a scris următoarele, repet pe pagina lui Gabriel Dorobanţu, nu a mea!
 
 
Tatiana Velea D-le ANDREI PARTOS,realizatorul emisiunii radio << PSIHOLOGUL MUZICAL>>(un forum unde emiteti mari pretentii si invitati pe altii la sinceritate si corectitudine si unde reliefati,specificati ca nu aveti prejudecati ci doar reguli,regulile impuse doar de dv.), incercati sa dati dovada de maxima sinceritate si corectitudine ce le-o cereti celorlalti si va rog frumos si respectuos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: de ce numele domnului Gabriel Dorobantu nu s-a regasit aseara pe lista hiturilor verii ,lista ce am studiat-o amanuntit pt.a constata ca in zadar caut numele acestui distins domn pe acea lista afisata de dv.,cei de la ,,psihologul muzical”,lista preluata si postata ieri de dl.Dorobantu pe aceasta pagina a dinsului de facebook,chiar in cele doua postari anterioare acestei postari ?!M -ati intrigat cu aceasta absenta a dinsului pe lista initial transmisa de dv,cei de la ,,psihologul muzical ”si de aceea ,va rog frumos,va invit sa-mi oferiti raspunsul dv.,d-le Andrei Partos! Eu,dac-as fi vrut sa-l votez pe dl.Dorobantu aseara,pe acea lista,dv.mi-ati ,,furat ”aceasta posibilitate si ma-ntreb de ce…dar de ce…si totusi de ce mi-ati ,,furat”acest drept al meu si de ce-ati ,,furat ”acest drept al dinsului de-a fi prezent pe lista,motivele intemeiate ale acestei ,,furaciuni”,ale acestui ,,furt”si sa -mi expuneti aici aceste motive,argumentat,cu subiect,predicat si-alte parti ale vorbirii?Lista era completa cu inclusiv numele d-lui Dorobantu sau era conceputa incomplet,fara numele dinsului si doar ati adaugat azi numele dinsului pe ea?!Era cumva existent numele dinsului pe acea lista…DA sau NU?!?!? Daca NU,de ce NU era consemnat pe lista si daca DA ,atunci lista de ce-a fost incomplet expusa public,de ce n-a fost complet afisata cu inclusiv numele dinsului ,de ce-ati facut ,,sa dispara ”numele dinsului din acea lista expusa public ieri?! Va rog frumos ,d-le Andrei Partos ,sa treceti la explicatii si sa ma lamuriti ce s-a-ntimplat,ce se intimpla,,de ce-a disparut,de ce-a fost furat ”de dv.numele d-lui Gabriel Dorobantu din acea lista initiala de ieri si de-abia azi ati binevoit sa-l adaugati pe lista respectiva?!
 
 
Îi răspund aici individei, care nu merită o replică în sine, dar ştiu că mai sunt altele ca ea şi vreau să fie totul clar. Ironiile de doi bani şi obrăznicia sunt preferatele mele în comunicare…Emit pretenţii, zice duduia din sudul ţării…Oameni ca ea au distrus reputaţia unor artişti, oameni ca ea, fac din muzica uşoară un pericol letal pentru orice realizator radio sau tv de bună credinţă, oameni ca ea strică tot ce susţin că admiră sau iubesc!
 
Piesele interpretate de Gabriel Dorobanţu N-AU FIGURAT PE LISTA publicată iniţial. De ce? Pur şi simplu n-au fost propuse, nu mi-au venit în minte, nici nu am obligaţia să ştiu tot ce au cântat soliştii noştri în ultimii 50-60 de ani. Am intrigat pe cineva cu această scăpare? Foarte bine. Dar să-ţi permiţi să postezi o astfel de aberaţie, pe acest ton imperativ, să acuzi de FURT e cale lungă. Pe G. Dorobanţu l-am invitat de mai multe ori în studio şi din diverse motive m-a refuzat politicos. L-am invitat tot pentru că unele persoane se arătau intrigate că nu-l aud în emisiunea de vineri noaptea. În fiecare semestru publicăm o listă de 80-100 de potenţial invitaţi, iar pe cei mai votaţi îi căutăm. Unii acceptă să vină noaptea la R.R.A, alţii nu! Mai democratic de atât nu se poate.
 
REPET pentru cine n-a înţeles: sondajele sunt o iniţiativă personală, fără vreo legătură cu o instituţie! Faptul că primele clasate sunt difuzate este urmarea unei conjuncturi fericite, adică acelaşi om care scrie pe site-ul PERSONAL realizează şi o emisiune radiofonică. PUBLICUL REAL este unicul beneficiar în ambele cazuri. Nu-mi propun să mulţumesc pe toată lumea, dar ţin cont de toate opiniile exprimate decent. Nu ca acum. Am mai avut câteva episoade fanatizate în aceşti  ani, de când există site-ul, forumul. Artiştii în cauză n-au confirmat, n-au rupt gura târgului, n-au onorat aşteptările. Când unii dintre ei au ajuns în studio, numărul mesajelor de bucurie a fost mai mic decât cele de revoltă că nu vin! Poate nu e o întâmplare că spectacole de MUZICĂ UŞOARĂ se tot anulează (deşi afişele sunt foarte atractive). Cu astfel de “fani” nu se vând bilete, se produc doar conflicte.
 
N-am avut astfel de ciocniri în 24 de ani de emisiuni nocturne cu fanii rock, folk, country, disco sau blues…Am beneficiat de o relativă hârjoneală cu unii fani Michael Jackson (prin 1992-93) şi cam atât…În rest numai pseudosuporterii soliştilor de MUZICĂ UŞOARĂ…Nu genul muzical e problema…
 
Gabriel Dorobanţu a sunat, şi-a cerut scuze şi a şters mesajul peroanei de pe pagina lui, inclusiv replica mea scurtă. Evident nu-I port lui pică, dar fenomenul clinic trebuie semnalat şi stopat. Eu n-am de ce să tolerez astfel de ieşiri!
 
M-ar interesa opinia voastră în legătură cu acez CAZ!
Aveţi aici lista pieselor, pe care încă le puteţi vota! Privind cifrele veţi înţelege uşor ce se petrece, cum se falsifică o iniţiativă cinstită!
http://www.andreipartos.ro/phpBB3/viewtopic.php?f=60&t=1459

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here