FCSB LA VALE, SAU SE MENAJEAZĂ PENTRU EUROPA? 1.09.

0
101
FCSB LA VALE, SAU SE MENAJEAZĂ PENTRU EUROPA? 1.09.Am decis să preiau, din nou, o cronică, o analiză meticuloasă de la Sergi Lopez. Eu am avut senzația că jucătorii nu doresc să bată, să joace. Golul trei e demonstrația clară în acest sens. Ce oameni a cumpărat patronul? Se vede. Cum bine scria Gabi Balint, că nu poți face cu 5 milioane dați pe jucători de play-out, una de play-off. Nu mă pricep la antrenorat, dar intuiesc că în situația dată primul lucru de care ar fi normal să se ocupe orice antrenor e apărarea. Nu mă interesează ce spune dementul de la Pipera.
O echipă care ia 2-3 goluri de la orice adversar, își betonează apărarea. Dacă nu poate, un antrenor decent, pleacă. Eu am scris de două ori că Dică nu e o soluție. Nu-i destul să pari un băiat bun. Nu are niciun ascendent față de jucători, pentru că patronul a creat o atmosferă irespirabilă. Jucătorilor le e frică să tragă la poartă, să facă ceva inventiv, ca să nu fie dați afară, nu-și asumă nimic, au rămas fără tupeu, sunt nervoși, neputincioși, iar unii sunt chiar netalentați.
Da, am înțeles, sunt foarte înalți. So what? Dacă nu știe nimeni să centreze? Și tot jocul va fi din cornere și lovituri libere? Acesta-i fotbal?  Și anul trecut am reprimat orice tendință de a comenta acest non-fotbal practicat de FCSB, o fac și acum și aștept până se termină grupa din Conference. Până atunci îmi completez studiile și nevoia de fotbal total cu jocurile din Germania, Italia, Spania și Anglia. 

Sergi Lopez a scris:

E așa.
După prima repriză.
– Ne-a pus Hagi doi atacanți pe ambii stoperi și adio construcție. Că sub presiune nici Dawa, nici Tamm nu pot să paseze.
– Ne-a întins Hagi o cursă. Știa că vom urca cu fundașii laterali, că erau liberi, el juca fără mijlocași de bandă, și l-a pus pe Munteanu să stea în spatele lui Boboc. Cum recuperau, cum aruncau mingea acolo, deci Dawa era terminat, să iasă mereu în tușă când lui îi e greu și in centru. Vezi golul doi.
– Făcea Hagi trei pe fund cu Nedelcu coborât, deci, cum zic, îl aveam degeaba pe Compagno, erau mereu trei la unu, pasau cum voiau.
– Și mai sunt și Dulca, și Olaru. Jenanți. Nu și-au protejat fundașii, le zburdau oamenii din marcaj ca peștele printre degete.
– Și Boboc, și Radunovic care urcau degeaba. L-ai luat pe Compagno și nu trimiți o centrare decentă ?
– Și Dawa care e mereu cu mâna pe adversari, meteahnă veche, cauzată de lipsa de mijloace, dar, mă, din patru faulturi făcute, unul singur a fost acordat corect, penalty-ul. Că era ținut de tricou, i se trăgea din pantaloni, iar penibilul, măscăriciul de la centru dicta tot pentru Farul.
– Problema e la fundași, dar mai mult la mijlocașii centrali.
– Și un pic la Dică. Fiindcă Hagi i-a cam servit o lecție. Bine, nici nu e greu, se văd de la o poștă problemele Stelei.
– Vă place fără Edjouma ?
După a doua repriză.
– S-a trecut la trei pe fund, oribil. Am luat gol fix pe mutarea lui Dică. Cordea prins nici în rai, nici în iad. Mă uitam la Grameni așa cum te uiți la un bolovan care se rostogolește inevitabil peste tine.
– Radunovic continuă meciurile proaste. Două goluri sunt ale lui.
– Iar Olaru s-a lăsat de fotbal.
– Individualism, arbitraj prost, obstrucționist, pro Farul, toate faulturile la fazele în care vădit era ținere reciprocă le-a dat gazdelor. A inventat până și penalty-ul doi. Iar trei minute prelungiri, când trei i-au luat doar să revadă penalty-ul la Grameni…..
– Gazonul se rupea, cred că Târnovanu apăra prima lovitură de la 11 metri, dar s-a căscat o crevasă sub picior.
– Fizic au stat mai bine ei, deja devine repetitiv. Au presat tot meciul. Se cam duce magia lui Neubert.
– Voi ați înțeles ce a jucat Miculescu ? Nici el nu cred că a înțeles.
– Compagno însă e ce ne trebuie. Prezent, agresiv. O palidă lumină într-o seară neagră.
Nu avem definit nici un stil de joc. Să sperăm că prindem play off-ul, nu mă tem de rezultate, ci de black out-ul din joc.

Analizele elegante, pertinente ale lui Sergi Lopez, mereu supărat pe analiștii de la Teve, prea des motivat, se risipesc în vânt, când apare mesajul totalitar. Strateg în toată regula, GB. Din păcate lingăii din jurul lui, îl ajută să creadă că se pricepe. 5-6 ani de eșecuri arată cât de bun e el.  

Iată și începutul sfârșitului. Preluare de la DigiSport:

”Libertatea” lui Dică la FCSB s- a terminat! Gigi Becali: ”Va schimba asta la ordinul meu”

Gigi Becali a anunțat că nu-i va mai da voie antrenorului să folosească sistemul 4-2-3-1. Patronul va impune un 4-3-3, care, spune el, o va ajuta pe FCSB să-și domine adversarii la capitolul posesie.

Aici am mâncat bătaie pentru că au jucat ei fotbal. Noi am crezut că suntem vedete calificate în Europa, de ce să alergăm prea mult? Nu știu ce zice Dică, dar jucătorii ăia care nu au curaj au calificate echipa în grupe. Părerea mea e că e și vina lui. Dacă ai o echipă valoroasă ca FCSB și nu ai posesia, e doar vina antrenorului.

Cea mai mare greșeală și o să mă impun și o să-i cer să schimbe sistemul de joc. Nu se poate să câștigăm cu sistemul ăsta. Dacă joci 4-2-3-1, trebuie să joci cu doi mijlocași defensivi. Noi ce am jucat, 4-1-1-3-1? Dacă joci 4-3-3 e altceva, domini mijlocul terenului. Noi am avut 4-0-4-1. Dulca a fost zero, Olaru e inter, nu am avut jucător defensiv.

E și asta o abordare:

N-a trecut nici măcar o săptămână de când toată suflarea 🔴🔵 era fericită pentru calificarea după o pauză de 5 ani în grupele unei competiții europene.
Acum, potop de reproșuri, ironii și acuze. E așa dificil de înțeles că e o perioadă foarte grea, cu care niciun jucător din lotul actual n-a fost obișnuit?
Avem nevoie de suporteri, iar suporter este cel care-și susține favoriții mereu, nu cel care-i huiduie când le e greu!
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here