FEDERAȚIA DE TENIS ARE ȘEF? NEAGU, MEREU SINGURĂ? 9.02.

0
136

OPORTUNITATE MARE RATATĂ

N-am înțeles nimic din demersul FedCup al F.R.T. A acceptat cu lejeritate absențele fetelor cu performanțe, de parcă reprezentarea României nu are nicio importanță. Halep, Begu, Cristea erau în țară. L-a lăsat pe Segărceanu să aleagă jucătoarele, dintre cele rămase disponibile. Un fel de lot de tineret rezerve. Culmea, rusoaicele au făcut identic. Rezervele lor sunt mai bine clasate decât ale noastre și totuși s-a ajuns la un nesperat 2-2 după vicoriile obținute de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Decisivul era la dublu. Segărceanu o avea pe Raluca Olaru, cea mai experimentată în astfel de partide, bine clasată în lume, fostă colegă de dublu cu una dintre rusoaice. Avea colegă cu Bara, pregătită pentru dublu. Omul a ales altfel.

Cu Jaqueline, care jucase puțin mai devreme și Gabriela Ruse, care a pierdut în ziua precedentă, care a declarat că e răcită. Cât creier poate avea inexpresivul Segărceanu?Explicațiile lui n-au avut pic de logică (la DigiSport). A dat de înțeles că Raluca nu era în regulă cu sănătatea. Atunci de ce le-a convocat? Contracturile nu se pot trata? Cine e tras la răspundere pentru această imensă ratare, această oportunitate greu repetabilă? La dublu, ale noastre n-au existat pe teren. Deci? Olaru-Bara se descurcau altfel.* Apropo, lotul național nu are medic, sau vin jucătoarele cu plângeri și stabilește antrenorul diagnosticele?

CÂT TIMP POATE JUCA CRISTINA NEAGU SINGURĂ?

Trec la un sport de echipă? Oare? CSM București are un management catastrofal și asta se vede de câțiva ani. Vreo 4. Nu mai revin la veniri și plecări aiurea, lipsite de sens. Echipa nu mai ia nici titlul din țară. Neagu a revenit fantastic după accidentare, a salvat echipa de câteva ori cu câte 14 goluri de meci. Cu Metz, cu Vipers a fost uluitoare. Nu înțeleg ce se petrece la această echipă, unde sunt doi pivoți de clasă, rar angajați cu mingi utile (Pintea a ratat incredibil, iar Cvijic a fost taxată de arbitri tendențioși)) e o super-vedetă ca Lekic, dar lipsesc extremele și interul dreapta. Echipa joacă lent, previzibil. Totul depinde de Neagu. Și uneori de Denisa Dedu din poartă. CSM a fost condusă permanent, dar a revenit în final și a câștigat în Norvegia. Adversarele nu se așteptau.

Clubul nu e capabil să facă transferuri inteligente. De exemplu a luat-o pe Nora Mork gata accidentată, iar alte jucătoare ca Perianu nu intră în teren, sau nu există. Grbic (în final a înscris goluri esențiale, deși nu e extremă, de acolo a marcat) sau Klikovac, nu arată de ce au fost aduse. Avem în țară fete mult mai eficiente. Dar nu vi se pare normal ca Neagu să poată avea lângă ea o echipă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here