Felicia Filip și Cristian Mihăilescu, o întâlnire cu publicul (23 februarie)

0
50

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 23 februarie 2019, de la ora 19:00, pe scena Studioului de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Str. Știrbei Vodă nr.33). Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa round.table.bucuresti@gmail.com

Conform tradiției, evenimentul se va bucura de intermedii artistice live. Invitați să concerteze vor fi soprana Diana Hurjă și tenorul Andrei Petre, acompaniați la pian de Marius Groza. Artiștii vor interpreta un duet din opera „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.

Round Table București face parte, în acest sezon, din proiectul #100ani100concerte dedicat Centenarului, proiect cultural organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sector 1.

Cei doi invitați le vor vorbi spectatorilor despre evoluția lor în lumea muzicii, despre pasiunea care i-a îndemnat să exceleze în arta lor, Felicia Filip și Cristian Mihăilescu fiind reputați ambasadori ai artei românești pe scenele internaționale.

Felicia Filip este una dintre cele mai apreciate soprane ale României, vocea acesteia fiind recunoscută și iubită în lumea întreagă. Felicia Filip și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie. A început cu studiul voarei descoperindu-și ulterior talentul vocal ascultând neîncetat operă. „Trecerea de la vioară la canto a fost atât de bruscă încât m-am trezit într-o altă lume pe care parcă o aşteptam dintotdeauna. Este o dovadă că lumea basmelor nu a pierit”, mărturisește interpreta care a cântat pe marile scene ale lumii și a avut colaborări prestigioase cu mari dirijori precum Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren sau Carlo Rizzi. Totodată, Felicia Filip este apreciată de publicul larg prin premiera adusă în industria muzicală românească, fiind prima soprană care a concertat alături de o trupă rock, prin proiectul avut cu Iris.

Cristian Mihăilescu este regizorul Operei din Braşov și cel mai vechi director de Operă din ţară, cu un nume sonor în întreaga lume. Având șansa să crească într-o familie cu ambii părinți mari iubitori de operă, talentul său este recunoscut astăzi la nivel mondial, fiind chemat de francezi să regizeze „Carmen“ și „Cosi fan tutte“. Cristian Mihăilescu a pus în scenă şi „Madama Butterfly“ de Puccini, chiar în locul în care se desfăşoară acţiunea, la Nagasaki, în Japonia. În Italia a regizat „Rigoletto“ de Verdi. „Toate acestea sunt mai mult decât orice premiu câştigat. Să te cheme să regizezi la ei acasă o operă de-a lor înseamnă recunoaşterea supremă“, a spus regizorul într-unul dintre interviurile sale.

Arta muzicii i-a unit pe Felicia Filip și pe Cristian Mihăilescu, cei doi cunoscându-se pe scena Operei Naționale București, acum mai bine de treizeci de ani. „Şansa face ca şi soţul meu să fie tot un artist de operă aşa încât viaţa noastră particulară se împleteşte cu cea profesională. Mai mult decât atât, domeniile noastre sunt complementare, eu fiind artista din lumina reflectoarelor iar el regizorul, demiurgul din penumbra sălii. Astfel ne completam reciproc.”

„Programul evenimentului urmărește și de această dată promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați în domeniul lor de activitate, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” – Valentina Sandu – Dediu


Round Table București face parte, în acest sezon, din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” inițiat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și de cei mai mai apreciați artiști ai momentului. Din același proiect fac parte evenimentele incluse în „Stagiunea de colecție de la Biblioteca Națională”, Stagiunea „Cartografii Sonore” de la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Stagiunea de jazz și literatură „Eufonii” la Muzeul Național al Literaturii Române, precum și seria de documentare de scurt-metraj „Arts District 100”.

Seria spectacolelor – coferință Round Table București a luat naștere la inițiativa UCIMR în toamna anului 2015 și a ajuns în prezent la Sezonul VII. Începând cu anul 2017, sub titlul de „Round Table România”, au fost organizate ediții în Sibiu, Târgu-Mureș, Brașov. Întreaga arhivă a celor peste 30 de evenimente, dedicate unui număr și mai mare de personalități valoroase ale României, este disponibilă integral pe canalul de YouTube al EnjoyTV România. Au fost invitate personalități precum Maia Morgenstern, Dumitru Prunariu, Ofelia Popii, Ioana Pârvulescu, Ada Solomon, Tiberiu Soare, Adrian Titieni, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Luiza Zan, Gabriel Bebeșelea, Vava Ștefănescu, Șerban Surdza ș.a. cu toții oglindind o parte esențială din viața culturală actuală.

Evenimentul va fi transmis în direct pe Facebook, pe pagina televiziunii culturale Enjoytv Romania și pe Round Table Romania.
Proiectul „100 de ani în 100 de concerte” este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – și este finanțat de Primăria Sector 1 Bucureşti prin Centrul Cultural al Sectorului 1, în cadrul programului „Centenar pentru toți”, sesiunea 2017 – 2020.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/254346308831226/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here