FESTIVALUL INTERNATIONAL DE MUZICA BLUES „CON – FUSION” EDIȚIA A VII-A – SUCEAVA, 19-21 mai 2016

0
111

Blues ConFusion Festival 21 mai 2016 aBlues Con-Fusion este o poveste dincolo de un eveniment. S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoștința pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, un bluesman al Suceavei, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viață. De altfel primul eveniment s-a ținut în cimitir, la mormântul acestuia, însă an de an „Con-Fusion” s-a transformat într-o manifestare a orașului, cu mai mulți participanți, artiști și în locații din ce în ce mai mari. A devenit într-un mod spectaculos un element din identitatea culturală a Sucevei, un eveniment cu însemnătate națională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile mari de jazz din țară. La ediția din 2015 au participat peste 700 de persoane, iar în 2016, ne așteptăm cel puțin la 1500 de participanți. Fani a rămas o emblemă a festivalului.

În 2016, vor urca pe scenă:

Josh Smith (Statele Unite ale Americii)
Henrik Freischlader (Germania) –
Tiny Legs Tim (Belgia)
– Lee Hedley & Band (Irlanda)
The Storytellers (Romania)
Mike Godoroja & The Blue Spirit (Romania)
Invitati speciali sunt: Joe Rusi, Vali Răcilă , Raul Kusak, Hanno Hoefer, Cyfer, Frank Overland, Kjell Martin Sirnes, Liviu Pop, Cosmin Farcas.
Programul include trei zile de festival,  concertele sunt programete pe scena principală, in aer liber, și vor fi urmate, urmate de câte un de jam session, care vor avea loc în restaurantul „Centrul Vechi”, care are o capacitate de aproximativ 200 de locuri. Este primul an în care vor fi organizate work-shopuri pregătitoare în licee din Suceava precum și demo-uri în parcul central din Suceava.

PROGRAM PE ZILE

Festivalul va fi deschis miercuri 18 mai, printr-un concert Joe Rusi & Rares Totu – “Experience”  cu invitati Frank Overland, Kjell Martin Sirnes si Cosmin Farcas. Concertul va avea loc in gardina de vara a Unversitatii Suceava si va incepe la ora 20.00
Joi, 19 mai, incepand cu ora 11.00, la Colegiul de Arta din Suceava, Joe Rusi va sustine un seminar de blues. Elevii vor invata cateva piese, sub indrumarea lui Joe, piese pe care le vor prezenta vineri seara, la scena principala de la Cetate, in deschiderea concertelor.
Tot joi va fi aplasata o scena in central orasului, cu acces gratuit, destinata trupelor locale, lansarilor de discuri, jam-session-urilor, work-shopuri-lor. Vor urca pe scenă pentru recitaluri: Vali Racila & Raul Kusak si Bluescore (Raul Kusak, Hanno Hoefer, Liviu Pop).
Vineri, 20 mai, de la ora 20.00, vor incepe concertele pe scena principala amplasata pe platoul Cetatii de Scaun Suceava. Participantii la Seminarul de blues vor deschide ostilitatile apoi The Story Tellers (Florin Giuglea si Marcian Petrescu), Lee Hedley & Midnight Express si Henrik Freischlader Trio vor sustine recitaluri. Seara se va incheia cu un jam-session la restaurantul „Centrul Vechi”.
Sambata, 21 mai, de la ora 20.00 vor urca pe scena: Tiny Legs Tim, Mike Godoroja & The Blue Spirit si Josh Smith. Seara se va incheia cu un jam-session tot la restaurantul „Centrul Vechi”.
 

Mai multe detalii gasit pe www.suceavablues.ro , precum si pe pagina de Facebook a Festivalului https://www.facebook.com/BluesConFusion

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here