Flavius Buzilă (Hara) lansează prima sa carte in format digital (ebook) (27 august)

0
1074
Flavius Buzilă

Solistul Trupei HARA, Flavius Buzilă, vă invită în data de 27.08.2020, de la ora 19,00, pe pagina sa oficiala de Facebook  la lansarea online a primei sale cărţi.

Solistul Trupei HARA, Flavius Buzilă, care în perioada stării de urgenţă a lansat în mediul online o serie de parodii muzicale având ca temă centrală distanţarea socială şi izolarea la domiciliu pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a decis să lanseze prima sa carte in format digital (ebook)  prin intermediul unui eveniment aparte live pe Facebook.

 

Titlul cartii este pastrat secret pana la lansare, fanii fiind invitati sa il ghiceasca, castigatorii fiind premiati.

Decizia de a se lansa în domeniul publicistic a fost luată de Flavius Buzilă după ce fanii i-au etichetat postarile si producţiile online drept „hituri de pandemie” sau “terapie prin ras”,  şi le-au răsplătit cu zeci de mii de accesări şi comentarii amuzante, fiind adesea îndemnat să grupeze aceste texte într-un volum.

 

Solistul trupei HARA a ajuns la concluzia că aceste intamplari adevarate, povestite cu har,  au ajuns să îi distreze teribil nu doar doar pe membrii familiei sale, ci şi pe cei care au accesat postările sale, fiindcă oamenii care stăteau în izolare aveau nevoie de ceva care să le descreţească frunţile

          „Prima mea carte vi se datorează în mare măsură. Vouă, celor ce v-aţi regăsit şi vă regăsiţi în muzica mea şi a trupei HARA. Vouă, celor care îmi sunteţi prieteni virtuali pe Facebook sau Instagram şi mi-aţi scris la fiecare postare: ‘Trebuie neapărat să scrii o carte cu toate astea!’ Vouă, celor care aţi dat mult mai multe like-uri şi share-uri la întâmplările astea decât la piesele noastre, ceea ce m-a frustrat de multe ori. Vouă, celor care mi-aţi scris că aţi râs cu lacrimi, fie că v-am făcut ziua frumoasă sau că aţi plâns, fie că v-am pus pe gânduri sau că v-am inspirat. Şi uite că până la urmă v-am ascultat şi am adunat aici întâmplări, gânduri şi emoţii din ultimii 20 de ani. E ca un jurnal, dar fără o cronologie exactă. E ca atunci când pur şi simplu stăm la poveşti, aşa, între prieteni. E o altă lume, dincolo de scenă sau mass media. E un ‘backstage’ unic, dar cât se poate de real. E o călătorie personală în care vă invit cu drag şi sunt fericit că veniţi cu mine. Let`s go!”, a declarat Flavius Buzilă, solistul Trupei HARA.

 

Cunoscut ca solist, compozitor şi lider al trupei HARA, Flavius Buzilă este un artist complex, cu o prezenţă inconfundabilă pe scenă şi o atitudine vie şi inspiraţională în viaţa de zi cu zi.

 

Fost profesor de engleză cu un mare succes în rândul elevilor datorită metodelor moderne si nonconformiste de predare, Flavius este puternic implicat în societate printr-o serie de proiecte culturale, sociale şi de educaţie pe care le derulează prin Asociaţia Culturală Hara, începând cu anul 2006.

 

Convins că nimic nu poate fi realizat fără un dram de “nebunie” , Flavius Buzilă a provocat şi s-a autoprovocat permanent, creând evenimente emblematice precum “100 PENTRU ROMÂNIA” (cea mai mare trupă românească din istorie, formată din 100 de muzicieni (https://www.facebook.com/100pentruromaniaeveniment), ROMANIA ROCKS sau festivalul CLUJ SYMPHONY EXPERIENCE (https://www.facebook.com/ClujSymphonyExperience), ale cărui experienţe muzicale unice au devenit virale de la ediţie la ediţie.

 

Evident că nici măcar pandemia nu a reuşit să îi învingă spiritul: Flavius s-a luat la trântă cu frica şi deznădejdea scoţând din teacă umorul, o altă ‘armă’ pe care o mânuieşte cu măiestrie. Parodiile sale muzicale au ‘înnebunit’ pur şi simplu Internetul, ajungând la sute de mii de vizualizări peste noapte şi fiind considerate o adevărată terapie de către majoritatea followerilor săi din mediul online.

Ca o apa cristalina…#stamacasadanustamdegeaba

Publicată de Flavius Buzila pe Sâmbătă, 28 martie 2020

 

Tot comunitatea sa online este cea care l-a determinat să îşi publice întâmplările şi opiniile, astfel că, în vremea pandemiei, Flavius îşi face şi debutul ca autor cu  o colecţie savuroasă de întâmplări amuzante dar şi de gânduri şi opinii sincere pe care artistul le împărtăşeşte din dorinţa sa profundă de conectare şi schimbare, de depăşire a mentalităţilor distructive şi promovare a educaţiei cu empatie ca soluţie la toate problemele care ne înconjoară.

 

În contextul izolării şi al nevoii de divertisment din perioada stării de urgenţă, Flavius Buzilă a lansat, pe pagina sa de Facebook, o serie de melodii amuzante, precum „Frunzî verdi di orez – cu Pandemioara Amititiloaie”, „O iau pe câmpii”, „Ca o apa cristalină” , „Eu iară nu dorm”, „Împodobeşte mamă bradul”, după ninsoarea de la sfârşitul lunii martie, precum şi o parodie la demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, ‘Aseară ţi-ai luat Cercel”, toate atingand organic sute de mii de vizualizari din primele ore, fara vreo campanie sau buget de promovare.

„Când am văzut ce impact are, am spus că merită. Apoi chiar am început să citesc despre modul în care oamenii percep izolarea şi între primele lucruri pe care psihologii le recomandă se regăsesc umorul şi muzica. Umorul este foarte important, pentru a trece cu bine peste perioade grele”, declara la acea vreme Flavius Buzilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here