Flori pentru suflet. Remember Florian Pittiș – ediția a IX-a – în Parcul Titan (10 – 11 iunie)

0
602

Flori pentru suflet. Remember Florian Pittiș – ediția a IX-a - în Parcul Titan (10 - 11 iunie)Primăria Sectorului 3 continuă și în acest an una dintre cele mai frumoase tradiții concertistice din România: Flori pentru suflet – Remember Florian Pittis, aflat la ce-a de-a noua ediție. Evenimentul conceptual unic, organizat pentru a-l celebra pe cel care reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber – Florian Pittis, a devenit, în timp, un reper cultural pentru Sectorul 3, prin impunerea unui concept de eveniment unic și prin numărul mare de participanți, dar și un excelent pretext pentru evocarea și a altor artiști iubiți, repere în lumea folkului, a caror amintire se păstrează, astfel, vie.

 

O 9 ediție, un maraton al prieteniei și muzicii de calitate

 

Pe 10 și 11 iunie, începând cu ora 18.00, vă provocăm, pentru patru ore, la un maraton al prieteniei și muzicii de calitate și vă garantăm o stare de bine. Vă dăm întâlnire în Parcul Titan, la scena de lângă lac –  locul acela în care, o data pe an, an de an,  muzica și poezia se împletesc cu proiecțiile video și în care artiști, legați indisolubil de Florian Pittiș sau cărora Moțu’ le-a marcat destinul artistic, se reunesc pentru a își arata prețuirea față de cel care a fost Forian Pittiș dar și față de alți artiști care au făcut istorie în muzica folk: Doru Stănculescu, Tatiana Stepa, Victor Socaciu, Valeriu Sterian, Nicu Vladimir, Dorin Liviu Zaharia.

 

Programul evenimentului, pe zile:

 10 iunie: Dorin Andone, Teo Boar, Vlady Cnejevici – proiect „Sunt un frate tânăr”, Cătălin Stepa, Maria Gheorghiu, Florin Chilian, Zoia Alecu, Mircea Baniciu & Band

11 iunie: Marius Matache Trio, Marius Bațu, Alina Manole Trio, Ducu Bertzi & Friends, Alifantis & ZAN, Mircea Vintila & Brambura

 

Pittiș, o personalitate universală

Conceput ca o sărbătoare a spiritului, evenimentul unește artiștii și publicul în dragostea și prețuirea pentru un simbol unic în cultura noastră, Florian Pittiș, „un uomo universale” al României. Moțu’ Pittiș a sădit în sufletele românilor dorința de libertate, de cunoaștere. A fost un vizionar care a inspirat generații întregi de tineri și continuă să o facă, deoarece moștenirea pe care ne-a lăsat-o este atemporală. Evenimentul „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș” își propune să aducă în fiecare an în fața mai vechilor sau mai tinerelor generații în blue-jeans lecțiile de cultură, de poezie, de teatru, de literatură şi de muzică bună pe care Florian Pittiș le-a oferit.

      

Această a noua ediție de eveniment are ca motto versurile eminesciene din poezia „Glossa”: Vreme trece, vreme vine,/Toate-s vechi şi nouă toate,/ Ce e rău şi ce e bine/ Tu te-ntreabă şi socoate... Argumentul: evenimentul ajuns la a noua editie, are deja o istorie și o structură stabilă, pe care se construiește an de an. Și, desi structura sa este aceeași, senzația de nou este cea care râmâne întipărită în suflete, de fiecare dată, la finalul fiecărei ediții și creeză un camp de așteptare a următorului eveniment: „Vreme trece, vreme vine,/ Toate-s vechi şi nouă toate…”.

În plus, ne dorim implicarea publicului și fidelizarea lui prin transmiterea de gânduri, emoții și trăiri personale cu promisiunea unui feedback la ediția următoare: „Ce e rău şi ce e bine/ Tu te-ntreabă şi socoate…” (Va fi amenajată o urnă pentru colectarea mesajelor din public – care vor apărea tipărite intr-un ziar special la ediția a X-a așa cum se vor realiza testimoniale video in public – care se vor posta pe site-ul de evenimente al Primăriei)

Șă ne reamintim că Florian Pittiș a recitat această poezie la Televiziunea Română iar Tudor Vornicu, auzindu-l, l-a selectat pentru a fi „vocea” celebrei Teleenciclopedii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here