Foc de P.A.E. cu Andrei Partoș – episodul 190 (26.05.2019) Am votat. Voi?

0
60

Vlog făcut la ieșirea de la urne, în drum spre casă. Am punctat câteva idei și subiecte abordate în video. Vă recomandăm, însă să ascultați înregistrarea completă.

Andrei Partoș: „Mi se pare deplasat că fiecare om este întrebat dacă votează pentru europarlamentare, pentru refrendum sau pentru ambele. Este o manipulare și le-am și spus acest lucru. Nu știu de ce nu avem legi sau de ce nu se aplică dacă le avem”.

„Referendumul este o palmă morală. Nu se pune problema ca refrendumul să devină operațional. Pentru ei este palma puternică pe care o dă populația unor hoți. Referendumul are valoare morală imensă și pentru următoarele alegeri. Contează foarte mult că oamenii au ieșit la vot. Este un semn că lumea înțelege ceva. Dar să nu ne furăm căciula. Câtă lume știe cu adevărat ce înseamnă un europarlamentar?! Majoritatea au aceeași idee: e o persoană care se duce acolo, stă două-trei zile, își face un staf, își ia un salariu barosan, mai vine din când în când acasă, își face o excursie prin țări exotice și… asta e. Noi n-am văzut rezultate decât la 3-4 oameni”.

„O zi de 26 mai care ar trebui să fie memorată ca lumea, dacă se încheie așa cum presimțim noi. Din păcate cei care ar urma să fie în locul celor care ar urma să plece, nu-mi spun mare lucru. Mie nu-mi spun mare lucru. Voi poate sunteți mai optimiști. Eu vă dau un singur exemplu: Ludovic Orban. Eu nu-l văd pe omul acesta în nicio ipostază fericită la conducerea țării”.

„Mersul la vot înseamnă un om – o cifră. În contextul de acum conta foarte mult să iasă cei care nu au ieșit în alte ocazii. Și într-o bună măsură asta se și întâmplă. Dar să nu ne facem iluzii că schimbăm lumea. Să ne fie clar: noi, cetățenii, avem treabă tot timpul nu doar o dată la patru ani. Din când în când trebuie să arătăm că suntem mai multe cifre, nu suntem doar 2-3 care ieșim în Piața Victoriei și dăm din aripi. Nu. Trebuie să fim mulți! Acesta este un semn că populația începe să se trezească. În contextul de acum toată lumea contează”.

„Astăzi, celor din PSD, ALDE și poate chiar și celor din UDMR, încă le este comod să piardă partida asta pentru că mai au încă patru sau trei care sunt importante pentru ei. Să fim serioși, astăzi vorbim despre 32 de inși care pleacă la salarii bune. Acum ei nu tremură. Alegerile din 26 mai nu-i afectează direct. Noi le dăm o importanță mare pentru că am vrea să îi vedem plecați acasă, dar ei nu suferă deocamdată”.

Dacă ați pierdut live-ul, găsiți înregistrarea mai jos.

Pe Facebook:

Pe Youtube:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here