George Nicolescu la Psihologul muzical (ediţia 688 – 5.12.2015) – AUDIO

0
92

George Nicolescu la Psihologul muzical Radio Romania 2015A revenit George Nicolescu şi bine a făcut! N-a mai fost din septembrie 2011. Numărul mare de mesaje arată că ascultătorilor le-a fost dor de solistul, compozitorul ploieştean. A venit de acolo special pentru întâlnirea cu publicul. A fost însoţit de soţia Geta şi prietenii şi vecinii, care-l iubesc. Am vorbit despre trecut şi prezent, despre soarta Asociaţiei Nevăzătorilor, despre colaborările cu George Grigoriu, despre familie, despre fotbal (este mare fan Petrolul, pentru care a compus un inspirat imn), despre Moş Niculae, despre întâlnirile cu Jose Feliciano, despre rolul lui Adrian Păunescu în evoluţia sa artistică. A fost întrebat şi despre Luigi Ionescu şi mulţi alţii. George Nicolescu a ţinut să deschidă lista preferinţelor muzicale cu o dedicaţie făcută regretatului nostru coleg şi prieten, Victor Spirache, pe care l-a admirat foarte mult. A fost o piesă Sweet, apoi au urmat altele cu The Beatles, Albano, David Alexander Winter, Santa Barbara, Mary Hopkin, Luigi Ionescu, Corina Chiriac ş.a. A plăcut în mod deosebit piesa compusă de el, „Azi s-a născut Iisus”. N-a fost timp să difuzăm toate cele 51 de titluri propuse şi aduse de musafir, dar am stabilit o viitoare întâlnire pentru 2016.
 
Agenda pop-rock a inclus piese Mircea Florian, J.J. Cale, Little Richard, Andy Kim sau Jose Carreras. A fost şi grupul Eagles Of Death Metal, cel care a cântat la Bataclan (Paris) în tragica noapte de 13 noiembrie.
 
 
Am avut şi concurs prelungit pentru invitaţiila concertul tenorului italian Alessandro Safina. Printre solicitările onorate în cadrul rubricii „Răspundem când suntem în stare” s-au aflat piese cu Gilbert Becaud, Morrissey, Santana, sau Black Sabbath cu vocalul Ronnie james Dio.
Top 5 Sentimental cu Lara Fabian a adus în frunte piesele de mare succes: 1. Je t ‘aime, 2. Je suis malade, 3. Adagio.
 
Audio:

 
 
 
Selecţia mesajelor (au fost peste 300!):
Boogie: Ce bine că e vineri! Eu îmi fac ghetele! Am căutat în debara. Constat că am multe perechi de ghete, pantofi, adidas, converşi… Cred că o să spăl şi papucii de casă. Asta pentru că am fost foarte cuminte, iar Moşul apreciază!
Cristi din Arad Neatza domnule Andrei Partos. Ma bucur sa va aud in Magdeburg- Germania. Succes nebanuit in continuare va doresc.
Didina Ciulu: A venit Moş Nicolae mai devreme la mine şi mi-a încărcat cartela telefonului, aşa că vă salut şi eu după o pauză cam lungă. Dar v-am ascultat în fiecare noapte de vineri! Să aveţi sărbători liniştite şi fericite!
Mathe Gherasim Jr. Imi place mult piesa Eternitate. Salutarile mele domnului George. Un cantaret formidabil. Tot respectul MAESTRE.
Dana, Buzău: Sunt cu voi şi mă bucur că a venit dl Nicolescu!
MARINA Minunată surpriză pe George N. îl cunosc cu f mulți ani  în urmă când  cânta  la  Casa de cultură din  Buzău. Cânta cu multă dragoste și patos îmi dădeau lacrimile este un om cu suflet minunat voce superbă.
Cornel Costea, Cluj-Napoca Bună seara, dragii mei, George Nicolescu și Andrei Partoș! O mare surpriză, prezenţa in studio a minunatului artist! Vă ascult cu bucurie. Am avut șansa de a urca pe aceeași scenă cu domnul George Nicolescu in luna aprilie a acestui an, la Festivalul „Tatiana Stepa” de la Sinaia. O voce caldă, inconfundabilă, un Suflet luminos, plin de har. O noapte frumoasă tuturor prietenilor Psihologului muzical!  Cu drag!
Adrian Ivanitchi Pacat ca nu-mi poate auzi vocea, are o memorie auditiva extraordinara, dar ma bucur ca a ramas ca acum 40 de ani. Acelas glas acelas fizic! Multa sanatate!
Ovi din Sibiu Foarte frumoasă piesa cu mandolinele. De ani de zile nu am mai ascultat-o. Apropo,  din ce an a fost compusă?
Marius Rosiu Ma bucur de fiecare data sa te ascult, draga George. Am o slabiciune ancestrala pt expresivitatea interpretarilor tale. Intr-adevar l-am sustinut live la chitara si voce pe Victor Socaciu de nenumarate ori in aproape toate orasele din Romania, insa nu s-a renuntat la mine, cum ai crezut :)) , el, Victor, a fost chemat sa-si puna imaginea in slujba unei anumite politici asa ca n-a mai avut timp de adevarata lui chemare, muzica.
Cristian Popescu MARE TALENT,VOCE DE EXCEPTIE ,GEORGE STIE SA CREEZE ACEA ATMOSFERA INEFABILA CARE TE FASCINEAZA . VOCEA SA IESE IN EVIDENTA MAI ALES IN PARTITURILE SENSIBILE ,ROMANTICE , NOSTALGICE . GEORGE UN COLEG ONEST ,CALD , PRIETENOS CU GRIJE FATA DE OAMENIUN PROFESIONIST FORMAT SI ABSOLVENT AL „ACADEMIEI DE MUZICA USOARA GEORGE GRIGORIU . PACAT CA TELEVIZIUNILE SI RADIOURILE L-AU UITATASA CUM AU FACUT SI CU MULTI ALTII . PREZENTA SA IN ACEASTA NOAPTE ONOREAZA EMISIUNEA ” PSIHOLOGUL MUZICAL ,IAR ANDREI DIN NOU CU BAGHETA LUI MAGICA SI IMPREUNA CU COLECTIVUL SAU NE-AU FACUT DIN NOU O FRUMOASA SURPRIZA .SUCCESE , NOROC SI SANATATE PRIETENE DRAG SI COLEG .SI SA STI CA NU MA LAS PANA NU FACEM UN TURNEU IN ISRAEL !!!
Simona, metalfan: Aţi fost în Canada cu Mircea Vintilă? Cât de tare! Cum e Mircea Vintilă la drum lung? 🙂
Mirela, Milano: Îl ador pe George Nicolescu! Aş vrea să-l întreb ce părere are despre Toto Cutugno? Îl consideră un compozitor bun? A fost la concertele lui din România?
Vasile Mardare Il salut cu drag pe George și abia aștept sa ne întâlnim pe scenă din nou! Sunt pe drum catre Tg. Neamț si va ascult in masina.
Luminita Nicolescu Te pupam, te iubim si te ascultam…
Mihail Gagiu Salutari si urari de sanatate distinsului invitat. Prin 83 sau 84 erai cu Sfinx pe litoral…Am auzit atunci un ,,Don’t let me down” cum rar mi-a fost dat să aud pe vremea aceea, și nu numai!
Yanni, Grecia: Îţi mulţumesc pentru Corina Chiriac!
Mihail Turturică Am ascultat multe voci frumoase ale diferitilor interpreti, insa cea mai superba voce este a domnului George Niculescu … -intonatie, timbru, armonie ! Felicitari domnule, Nicolescu!!
Robby, Reşiţa: Vă salut şi eu! Pentru mine a fost o primă audiţie piesa cu Luigi Ionescu!
George, Mehedinţi: Aş vrea să-l întreb atât pe invitat cât şi pe ceilalţi ascultători, dacă şi-au făcut deja planurile pentru Revelion?
George, Los Angeles: Pentru prima dată în viaţa mea, de Revelion mă duc la concert! Mi-am cumpărat deja bilet. Morrissey cântă pe 31 decembrie la Los Angeles. E primul lui concert de Revelion în 30 de ani de carieră. Nu puteam rata aşa ceva. 🙂 Evident, voi fi singur pentru că ai mei au zis că măcar de Revelion vor să mănânce friptură în linişte! Şi după cum se ştie, „Meat Is Murder”, aşa că la concert se consumă meniu vegetarian :))))))))))))
Mihnea: Mare artist! Mulţumesc că l-aţi invitat!
Patricia Miner Sambora, Brazilia: De Revelion merg la party pe stradă şi pe plajă! 🙂 Pentru mascotă propun numele: Olly. 🙂
Catalin Matei Pt mascota am doua variante,Pampy sau Donn.revin putin mai târziu cu explicatii.sunt pe A7 nord din Germania.
Black Eloise: Îmi place foarte mult mascota! Eu propun să o cheme Eloise (e un personaj de desene animate, o fetiţă cu o personalitate foarte puternică care reuşeşte să facă tot ce îşi propune: pune multă energie şi când face boacăne şi când face lucruri bune) 🙂
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here