GIMNASTICĂ ȘI LACRIMI 7.06.

0
23

octavian bellu si mariana bitang aButonatul pe telecomandă are uneori efecte benefice. Eu nu mă uit la A3 decât foarte rar și se știe de ce. Chiar dacă se poate spune că D. Voiculescu a generat prin trustul său un Primar general, ceea ce e o performanță serioasă. * Nu-mi place Mihai Gâdea, pentru că e fals, egocentrat, manipulator. Și totuși, aseară a făcut ceva bun. Nu e prima oară când invită gimnaștii, gimnastele în studio. Țineți minte ce poze și-a tras Ponta în același studio? *Acum era vorba de efectele devastatoare ale unei cărți scrise de Maria Olaru, carte promovată în exces de cine? Antenele și Gazeta sporturilor. Un raport sado-maso a domnului Gâdea?*  Cert e că Octavian Belu și Mariana Bitang au stat și au tăcut aproape două ore, cât au vorbit Gâdea și campioanele: Corina Ungureanu, Monica Roșu, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa iar telefonic Andreea Răducan, Claudia Presăcan, Gina Gogean...S-au spus multe, emoționante, fetele și-au exprimat respectul și recunoștința față de antrenorii care au generat 400 de medalii olimpice, mondiale și europene.Singura care a citit cartea era Corina, care s-a arătat revoltată de cele scrise de colega Maria Olaru. Au fost, o vreme, colege de cameră, dar amintirile Corinei nu-s cele mai drăguțe. S-a vorbit despre severitate, strictețe, dar nu despre presupusa violență fizică a lui Belu. Ponor a revenit în sală după 4 ani de pauză, are 29 de ani și are acum două medalii obținute acum câteva zile la Berna. Tot antrenorilor le mulțumea pentru acest comeback spectaculos. Fetele au vorbit coerent și inteligent, fetele sunt domnițe în toată regula. E greu de crezut că toate mint, iar Olaru e singura care spune adevărul, care a fost victimă. Au cărți și Corina Ungureanu, Andreea Răducan (excelentă vorbitoare, adevărat om de media) dar ele n-au avut parte de lansări manipulatoare ca cea a Mariei. E drept că nu au soți politicieni conflictuali. Andreea a cerut să fie scoasă din imaginea de la Sydney unde Tolontan scria că acolo sunt ”victimele” lui Belu. Ea nu se consideră ca atare!
Antrenorii au vorbit la final, au încercat să-și stăpânească emoția și dezamăgirea față de cele întâmplate. Pot fi mândri de faptul că aceste fete au devenit, și cu contribuția lor, OAMENI FRUMOȘI!
Eu am scris clar cum gândesc, am amintit și faptul că aceste fete beneficiază din partea Statului de rente viagere considerabile, că unele dintre ele vor să construiască un nou mecanism al gimnasticii românești. Belu și Bitang au ieșit din sistem, dar ajută, caută talente și acum. Multe dintre fostele campioane sunt antrenoare. Oare bat și ele? Oare se va scrie despre ele așa cum a făcut-o acum Olaru? Trist final de carieră pentru cei doi B, care meritau o retragere cu torțe, aplauze și glorie nu cu atacuri și jigniri.
Numai cine a făcut sport de performanță poate înțelege mecansimele, poate înțelege ce înseamnă cantonamentele lungi și chinuitoare, locuitul împreună cu colegii de generație, dar cu un background de familie diferit, privațiuni alimentare, 2-3 antrenamente pe zi, frustrări, vorbe grele de la antrenori , dispute, enervări, calmări…Iar dacă în regimul comunist era mai greu să faci reclamații, să te revolți, apoi după 1990 nu se mai poate vorbi despre restricții. Cine n-a vrut disciplină, efort, muncă, s-a retras, cine n-a suportat a plecat.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here