GOLĂNIE FĂRĂ LIMITE

2
34

victor piturca aTot vorbim de presă în ultimele zile. Mă uitam la DigiSport1, la conferința de presă a lui Reghecampf, înaintea meciului cu Mediaș. Ziariștii îl întreabă ce părere are de cele spuse de Pițurcă (a fost un interviu pe același post cu o zi-două în urmă). Pițurcă și-a permis să comenteze ce face antrenorul actual al Stelei. Sau ce nu face. Reghe a răspuns cu un argument al performanței. Câte jocuri a antrenat Pițurcă la Steaua și câte a avut el la dispoziție. Câte titluri, câte trofee, câte jocuri în competiții europene.  Cifrele sunt în favoarea actualului antrenor. Dan Filoti a simțit nevoia să-l întrebe pe Ladislau Boloni ce părere are despre cele spuse de Reghe, tocmai azi când se împlinesc 30 de ani de la SuperCupa Europei câștigate de Steaua la Monte Carlo, în partida cu Dinamo Kiev. Boloni habar n-avea despre ce e vorba, dar i-a luat apărarea lui Pițurcă, alături de care a jucat în anii 80. Nesimțirea lui Filoti, ca și a altor oameni de la acest post, a continuat, deși era evident că omul, care nu trăiește în România, nu dorea să intre în jocurile murdare ale impotenților teve.  Printre intervențiile inteligente ale ”jurnaliștilor”, s-a aflat la loc de cinste și cea prin care i se cerea lui Reghe să comenteze ce a spus Patronul. Ar îndrăzni oare vreun prichindel de la DigiSport să comenteze deciziile patronatului? Și atunci de ce să repeți aproape săptămânal această abordare? Vă reamintesc că nu-mi place Reghe ca antrenor, ca vorbitor și cu atât mai puțin îl agreez pe Becali. Dar, iată, că sunt unii care-s ”golani de presă” și până n-o vor păți juridic, nu se vor lăsa.
P.S. Să nu uit! Cele scrise aici se doresc a fi un PAMFLET!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

2 COMENTARII

 1. Am observat la antrenorii romani o lipsa de obiectivitatea amuzanta.
  Cand x e xelectioner la nationala spune ca grupa e grea, Luxemburg, Feroe sunt periculoase tot discursul obisnuit ca nu mai sunt echipe mici, calificarea e greu de obtinut etc.
  Dupa ce x pleaca si nationala e condusa de y atunci vechiul antrenor devine super optimist si are standarde inalte, trebuie sa ne calificam, suntem peste ei ca valoare, daca nici acum nu ne calificam etc.
  Iar despre Digisport au cam luat-o la vale calitativ. La handbal, sport pe care-l urmaresc deseori comentatorii vorbesc mult si au inceput si aici cu „strambele” la adresa unor cluburi sau jucatoare.
  Cel mai deranjant e atunci cand au criza vorbirii chiar si la time out.

  • Absolut de acord. Orgoliile antrenorilor sunt muuult mai mari decît performanțele lor reale. Lipsa de viziune se simte atît la națională cît și la echipe de club. Prea puține echipe arată o idee tactică. Sigur că e importantă și valoarea lotului, dar jucătorii din lot vin și ei de la niște antrenori…Faptul că putem număra pe degeteșe de la două mâini jucătorii care au reușit la cluburi din străinătate spune mult! Și eu mă bucur de handbal și adesea trec pe Dolce unde Cosmin Băleanu e măcar entuziast!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here