HANDBALUL MONDIAL LA ORA RADIOGRAFIEI 18.12.

0
76

HANDBALUL MONDIAL LA ORA RADIOGRAFIEIEra amuzant să vezi cum Germania conducea cu 5-1, apoi cu 6-2 pe Spania, cum C. Prună (DigiSport) observa că gazdele joacă foarte slab. ”Praf în apărare Spania”. Apoi și-au început treaba arbitrele daneze. Eliminări din nimic, 10 de 7 metri și revenirea Spaniei fulminantă, purtată pe val de publicul autohton.

Apropo, Spania a beneficiat în acest turneu de peste 50 de lovituri de 7 metri. Sigur, fetele din Germania au căzut, au cedat presiunii și au pierdut. * Am văzut în acest turneu arbitraje bizare, dar și partide foarte spectaculoase, după ce au ieșit echipele de umplutură. Nu prin prezența la un tuneu final mondial stimulezi dezvoltarea handbalului în Iran, Puerto Rico sau Kazachstan.

*Multe decizii ale F.I.Handbal au surprins pe toată lumea. Partea bună pentru noi, cei de acasă, este că am văzut și partide bune de tot, că am văzut jucătoare de mare clasă, dar mai ales ECHIPE sudate, omogene.

*Ale noastre au pierdut cu Suedia, deși sunt convins că le puteau bate, exact cum a fost și cu Țările de Jos. Selecția, antrenorul, șefii federali și abia la final de listă fetele din echipă răspund pentru acest jenant loc 13. Credeți că va fi cineva tras de urechi? Poate Adi Vasile, deși nu prea cred. Handbalul intern pregătește în continuare jucătoarele adversare de la europene și mondiale. Cluburile din România nu au bani pentru tinere talentate, dar au pentru străine de orice fel. E adevărat că handbalul nostru (mai ales cel feminin) are public în țară, că fără pandemie sălile ar fi pline.

Poate nu la CSM, dar în rest sigur. * De observat că echipele naționale din Est au dispărut din prim plan, deși echipele lor de club domină clar competețiile europene. Singura care mai era în pe rol la ora la care scriu era Rusia. Altfel Franța, Norvegia, Spania, Danemarca, Suedia, Germania, Brazilia au ajuns în Top 8.* Victimă colaterală, campioana mondială, Țările de Jos.

*Statisticile publicate de GSP de azi, 15.12, confirmă opiniile mele de până acum. Cristina Laslo, coordonator, are cele mai multe goluri înscrise, 34 din 50 de aruncări. Despre apărare ce să spunem. Iulia Dumanska a ajuns la 34%, fiind lăsată prea des cu adversarele față-n față. Al.Dedu, președintele și Adi Vasile sunt mulțumiți de dăruirea fetelor. Sigur, e o formă de abordare, prin care nu-ți asumi nimic. Ba ne bucurăm că sunt sub noi țări ca Polonia, Austria, Cehia, Croația sau Slovacia. Esta cea mai slabă clasare din 2003 încoace. Am mai fost pe 13 în 2011. Cifrele sunt dezarmante, confirmă nivelul slab. Dacă pe unii îi mulțumesc abnegația, dăruirea, determinare (termeni dragi, când nu e calitate, talent, strategie, tehnică individuală) atunci speranțele de progres sunt nule.

Poate păerile mele nu-s relevante, nefiind de meserie, ci doar un pasionat. Dar aveți aici opinii competente de la un mare campion. Aveți mai jos un articol din Adevărul:

Handbalul, pe butuci: „Catastrofă! Dedu? Păi, cine pleacă de la 7.000 de euro pe lună?!“ | EXCLUSIV

Fostul mare handbalist, Vasile Stîngă (64 de ani), cel mai bun marcator din istoria naţionalei masculine şi selecţionat de patru ori în Echipa Lumii, a făcut o analiză tăioasă după parcursul fetelor, la Mondialul din Spania. La Mondialul de handbal feminin se dau, în acest weekend, medaliile.

Pentru România însă, competiţia s-a încheiat de mult.    De fapt, fetele nu mai au treabă cu astfel de meciuri de prin 2018, când s-a obţinut ultimul rezultat bun la nivel internaţional, un loc 4 la Campionatul European.

Chiar şi aşa, federaţia condusă din 2014 de Alexandru Dedu a şocat, prezentând şi eşecul de la CM 2021 drept un succes. Un rezultat de viitor! Iar asta în condiţiile în care s-a ratat până şi obiectivul bizar fixat de FRH, o clasare între primele zece naţionale ale lumii!

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/news/sport/handbalul-butuci-catastrofa-dedud-pai-pleaca-7000-euro-lunal-exclusiv-1_61bb47065163ec4271a7bb8c/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here