HOLBĂRI FĂRĂ VIRUȘI (2.04.)

1
178

NE-ROMÂNII AU TALENT

Se dansează la bară, la sol, la scaun, uneori spectaculos, alteori penibil. Se cântă  foarte rar și vag. De regulă din alte țări. Nu înțeleg ce se petrece. Văd un duo francez de dans acrobatic (care a luat și golden buzz de la Mihai Petre), solistă din Republica Moldova, de peste tot, dar nu de la noi.Mai mult spre circ, dar fără nicio utilitate pentru piața autohtonă. Culmea, într-o țară, fostă francofonă ,nimeni nu știa franceză nici în juriu, nici în culise. Noroc că cei doi vorbeau engleză. Audiențele sunt imense pentru că nu există concurență. Așa că merge orice!

PUTEREA DRAGOSTEI?

Țățismul dus pe culmi nebănuite, de multe ori pe zi (KanalD). Greu să înțeleagă cineva ceva din rosturile unei astfel de emisiuni. Nu știu dacă e vreo persoană care vorbește normal și corect limba română. Domnișoare bine botoxate, siliconate, băieți cu ceafa lată, mușchi cultivați, par permanent în conflicte, dar se mai și împerechează. Nasol e că nimeni nu moderează așa zisele ”dezbateri”. Nu mă prind cine se uită, dar m-aș bucura să aflu dacă e vreun telespectator care înțelege!

NEATZA PÂNĂ LA PRÂNZ

Am mai spus-o. Răzvan și Dani au o stare de plictis greu de surmontat. Parcă ziceau ceva despre criza de la 40 de ani? Au ajuns să facă interviu video cu Lidia Buble, care e partenera de viață a lui Răzvan. Sau așa știam eu. Apoi au promovat produsele românește, au sporovăit, s-au tachinat cu formulări nefericite gen ” Vino-n coa, e Dani!”. Noroc cu revenirile celor din Gașca Zurli care-s tonici și simpatici. Mirela Retegan, inventatoarea Găștii, a venit în direct la A1 pe 2.04. Ne-a asigurat că are noutăți. Are cărți noi cu jocuri.* Ionuț Ungureanu de la Provincialii a vorbit și el prin Skype despre intențiile sale de viitor. Dacă nu în iulie, atunci în august. La Focșani e penurie de materiale în spitale. ”De când stăm acasă, am descoperit că soția e o tipă extraordinară, mi-a mărturisit că avem doi copii…” Provincialii Altfel au cântat, fiecare de la el de acasă. Era un material editat. * Whatsy adică What’ s UP a vorbit de acasă după operație de hernie de disc și ne-a dat și un clip nou, Roboți.* Campania ”de agățat”! doamne tinere și frumoase, ”Cea mai sexy mămică” nu s-a terminat (parcă era și anii trecuți, nu?) și adesea le dă ocazia celor doi să arate a ființe superioare. O mămică (presupusă sexy) n-a putut dialoga deloc pentru că juniorul ei n-a lăsat-o nicio secundă. Era și un soț în casă, dar nu prea conta. Mai umplem și noi spațiul de emisie, ce să facem? Probe pentru mama și copilul? Adu un fruct, adu o periuță de dinți, adu o șosetă în fața webcam-ului. Mare show!(2.04).

VORBEȘTE LUMEA PE SKYPE

Cove și Adela se descurcă rezonabil. Lora e în Bali de unde transmite, anunță că nu prea are cum să ajungă acasă. Are pagină pe Youtube, face live-uri, are intenția să stea acolo cu Ionuț al ei, până vor fi condiții să revină fără să riște o carantină la vreo escală. Bine că au cu ce buget să stea. * Adela vorbește de acasă cu mult ecou (pe 2 aprilie) iar Cove i se adresează obsesiv cu ”scumpa”!

FOTBAL BUN LA TVR. REPLAY

Sigur că și alte posturi dau reluări până la sufocare, dar emisiunea realizată  de Marian Olaianos și Marius Mitran are coerență, are sens și calitate. Are și vechime. Comentariile dintre meciuri sunt uneori prea sfătoase, prea lipsite de ritm și energie. Dar poate că așa cere formatul! * Altfel, ”fotbalul” se rezumă la declarațiile lui Becali care vinde jucători, dă afară, reduce salarii, ajută spitale, își laudă propria clinică. * Ieri a fost și ziua lui Helmuth Duckadam și unele televiziuni l-au gratulat prin Skype la cei 61 de ani împliniți. Reluări pe absolut toate canalele de la Digi și Look. Presupun că și la Telekom. * Ora exactă în sport de la Pro-X cu superantipaticul Mironică e la locul știut. Ne-a spus că se pare că Florinel Coman va fi vândut curând. Emil Săndoi e invitatul de la distanță (2.04). Evident e sunat Becali și se laudă puțin cu sumele pe care le preconizează. Dar el nu-și face griji, chiar dacă cei de la Orlando (SUA) insistă. Are un ton plictisit, superior. Pe jucătorii care n-au acceptat 50% din salariu, i-a trecut la șomaj tehnic. Nu-l interesează ce zic alții. În rest, a vorbit despre Dumnezeu. O demonstrație de ipocrizie, habotnicie rar întâlnită. Emisiune de sport. Credeam că ascult Trinitas, că tot l-a citat GB.* Eurosport a difuzat reluări de lux, cu tenis de mare calitate (2.04).

ÎNTREBARE PENTRU C.N.A.

Național TV mai există? Sute, mii de reluări cu echipa Vouă a lui Adrian Fetecău la toate orele posibile. Sau nu mai contează? Nu de alta, dar postul e cam în față (pe 11) pe grila de la RCS, dar și la alții și nu e justificat cu nimic.

 

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Ce e interesant e ca totusi au audiente.Adica, pentru mine de neinteles,dar lumea are acum mult timp de pierdut.Nu ma uitam in la TV nici in tara, televizorul era exclusiv suport de pisica , nu l-am aruncat ca sa nu derutez animalul.E stiut ca pisicilor nu le convine sa le schimbi ambientul;-)).Sunt atatea alternative pentru fiecare tampenie pe care o propun televiziunile incat(precum cele enumerate in articol).Cititul ar fi o alternativa.E drept ca daca nu ai practicat la timp e mai complicat sa incepi la maturitate.Ca si la muzica.Daca nu ai calcat pe la Atheneu niciodata e mai greu sa incepi sa asculti , realmente, lucrari care au mai mult de cele 2-3 minute ”firesti” ;-).Si totusi…DE CE SE UITA LUMEA LA TV?Retoric.De fapt raspunsul e in esenta chestiunii.Diverstiment pe masura consumatorului.Nu?Asta ar fi poate o tema de articol.”De ce iubim Tv -urile?”, parafrazand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here