VĂZUTE, CITITE

4
74

Dalma Kovacs aM-am holbat cât s-a putut în ultimele zile. Am și citit presa, am citit și postări incitante pe FB. SundanceTV are o ofertă deșteaptă. Am văzut cu lucrează Elvis Costello și echipa lui în studio. E fascinant. Multe interviuri din lumea filmului, filme deștepte. Un portret al lui John Cazale (1935-1978) m-a impresionat. Tot căutând am dat de Shreck. M-am bucurat pentru că era cel mic la mine. Dar el s-a plictist după vre0 15 minute, așa că am văzut eu tot. Mi-a plăcut.* Am văzut și Anaconda. Vechi. Cu Jennifer Lopez tinerică.Nu știu cum de am rezistat. Film de liga a 3-a cu actori buni! *  Mă opresc puțin la câteva competiții vizionate.
* SuperCupa la handbal băieți a revenit echipei Dinamo, dar dobrogenii meritau să câștige, dacă nu greșeau teribil în ultimele 10 minute.* La fete a fost dramatic. SCM Rm. Vâlcea a trecut de CSM București după două rânduri de prelungiri. M-a dezamăgit lipsa de consistență a super-echipei din București. Se pare că noile venite nu-s de mare valoare, iar antrenorul este, din nou, foarte moale. În schimb Vâlcea, întărită cu piese importante, a arătat ambiție, putere și soluții tactice.  Cristina Neagu a bătut bine lovituri de la 7 metri. Are 11 goluri înscrise ca și adversara Glibko. Pentru CSM au mai înscris Andrea Lekic 7, Jovanka Radicevic 6, Barbara Lazovic 3, Majda Mehmedovic 1, Oana Manea 1, Iulia Curea 1. Recoltă slabă la românce. Nici cîștigătoarele nu se pot mândri cu prea multe românce marcatoare: Alicia Fernandez Fraga 4, Natalia Vasilevskaia 4, Marija Petrovic 4, Marta Lopez Herrera 3, Raluca Băcăoanu 3, Cristina Florică 2, Samara Da Silva Vieira 2. CSM n-a mai pierdut un Trofeu intern de 3 ani! N-ar fi o problemă, dacă ar juca la cotă înaltă!
* Naționala de volei masculin a trecut cu 3-1 de Finlanda și s-a calificat pentru C.E. 2019. Fetele au bătut în deplasare Letonia cu 3-0. Șansele ca și fetele să ajungă la Turneul final din 2019 sunt foarte mari.
* Am văzut-o pe Dalma Kovacs pe TVR2 cântând un cover după Laura Stoica. Acompaniată la chitară de un tânăr talentat. A sunat excelent. Era o reluare a emisiunii cu Adrian Enache moderator. Ducu Bertzi și-a amintit de cum era atacat de jurnalistele de la ziarul Național pe vremuri. Era o rubrică rezervată rubricilor sau presei de scandal. Și Tavi Colen a avut supărări cu aceleași jurnaliste.
* Colonelul fost SRI Daniel Dragomir, cel cu turnătoriile numeroase pe la A3 și DNA, a ajuns la B1TV. Andrei Bădin l-a susținut cu inima deschisă. Păreau din același film. Omul are toate datele să devină un Vadim mai mic și mai incult. Ofițerul anunță că intră în politică. Atacurile la Cioloș (poate cel mai absent și mai inofensiv personaj din viața publică) nu le înțeleg. Deduc doar că unii nu-l pot agăța de nicio zonă a corupției. Dealtfel Dragomir a afirmat că e o aberație lupta asta anticorupție. Cred că știe ce spune!
 
https://www.flux24.ro/colonelul-dragomir-anunta-infiintarea-unui-partid-nationalist/
 
* M-au revoltat mecla (nimic de făcut la asta) și atitudinea viceprimarului Capitalei. Tupeu, nesimțire, atitudine sfidătoare față de presa prea tolerantă.
* Am urmărit o discuție dintre O. Hoandră și Rareș Bogdan la Realitatea. Rareș era invitat. Gazda e dominată de ură, de lipire de trecut, el acuză și acum epoca Băsescu. Cred că e dominat de obsesie. Nu arată ca un pensionar care a pierdut vreun leuț. Ancorarea asta în trecut, nu poate genera nimic util pentru viitor sau prezent. Gândirea asta minimalistă nu ajută pe nimeni, în niciun caz pe telespectatori. Nici ideea că trebuie pedepsiți nu știu ce colonei din jandarmerie, nu spune mult. Normal era să răspundă cei care au luat decizii politice și apoi executanții zeloși.
* Rudolph Giuliani, avocat, fost primar la New York a generat dezbateri numeroase la noi. Un sforar care care acum joacă pentru puterea de la noi. Un specialist în lobby, fără vreun statut oficial. Canalele -slugă l-au citat până s-a topit firul de la antenă!
* Nu credeam că Ion Cristoiu va persevera în halul acesta. În Ev. Zilei scrie (pe 27.08) despre ”Nepăsarea SRI față de Tulburările din 10 august 2018 e echivalentă cu trădare de patrie”
Aici scriu alții despre el:
*http://www.reportervirtual.ro/luni-27-august-a-patra-putoare-in-stat/
A giugiuli bărzoiu” expresie lansată de puștiul Ion Dichiseanu pe Antena 1 la Prietenii de la 11. Spre fericirea celor două fete din platou. E greu de imaginat că nu știau ce înseamnă. Vadim a scris și el despre asta când i se adresa lui Băsescu, iar Florin Piersic a avut un schimb de replici cu o admiratoare pe acest subiect. Dacă vine copilul și te întreabă ce înseamnă, ce-i spui?
* Simona Halep a pierdut din primul tur în două seturi la US Open. Păcat! Criza de nervo din setul doi n-a dat bine. Unii susțin că s-ar putea să ia o amendă. Este prima Favorită 1 care iese din primul tur. Să sperăm că-și va reveni curând. * Irina Begu a trecut în turul doi după o victorie în fața lui Brady.* Și Ana Bogdan a mers mai departe!
* Anatomia lui Grey e pe TVR2. Sezonul 9.  Mai bine printre chirurgi decât printre cazurile de psihopatologie (de pe alte canale).
* Dumitru Borțun (sociolog) zicea la Digi24 că acțiunea din 10 august a avut un scenariu. Toate instituțiile statului sunt ocupate de rude, relații, amante…Evul Mediu! Totul a început cu arestarea acelui cetățean cu plăcuța din Suedia.
* Manchester United umilită de Tottenham cu 3-0 acasă. Mourinho nu mai are zile multe acolo!
* Să ne holbăm la Cerb și săne bucurăm! 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

4 COMENTARII

    • Era vorba despre cetățeanul care a venit din Suedia cu plăcuța mașinii pusă acolo, sau pe drum și care i-a iritat pe unii.Anti PSD. Când se strigă pe stadioane, nu zice nimeni nimic. L-au și arestat pe cetățean, dar după câteva zile totul s-a șters cu buretele. A urmat campania anti-miting diaspora și efectele s-au văzut!

  1. Dalma Kovacs este un nume despre care se aude mult prea putin pentru talentul si vocea ei superba. Cred ca si ea se cam subestimeaza, din pacate. Imi aduce aminte un pic de Sorina Moldvai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here