HOLBĂRI PRINTRE DUȘURI

0
58

watching-tv 2
* U.K. rămâne în UE conform primelor sondaje! Este abia 22,00 la noi…Oricum vor fi mulți nemulțumiți!
La PrimaTV m-am nimerit pe la 17,10 și nu pot să cred ce dau ăștia.  ”Trăsniții”. Sex, golănii, swingări, limbaj de cartier, se presupune că e umor… Bravo C.N.A.!  Totul în limba română, perfect pentru copiii noștri!
* Am văzut tenis de calitate la DigiSport 2. Radwanska și Bouchard se descurcă bine și pe iarbă. Poloneza a bătut cu 2-0!
Viorel Grigoroiu este mult sub colegii săi de la DigiSport. Se chinuie cu Alibec, să facă un interviu, dar tot ce întreabă e aiurea. Nu că Alibec are vreun IQ tulburător, dar  reporterul-moderator e de-a dreptul tâmpit. Caută să genereze conflict cu Boloni, care l-a criticat pe Alibec (cu argumente profesioniste). În studio se aflau Balint, Ilie Dumitrescu, Cristi Geambașu.  Din orice vorbă aruncată, alde Grigoriu trage concluzii. Astfel de indivizi fac mult rău sportului. De ce nu-s lăsați să facă muncă de teren. Acolo se mai descurca, fiind redus la minute puține.
La Dolce Sport îi văd pe Mirel Rădoi, Narcis Răducan, Ciprian Marica. Samoilă pune întrebări necesare. Avem un scur și relevant interviu cu Burleanu. El vorbește despre analize, pe care le face Federația, dar buba e la staff tehnic, la jucători. După un meci unii jucători și-au asumat responsabilități. Alții s-au dat după cireși, ca federalii. Mirel îl laudă pe Săpunaru pentru atitudine.* Sânmărtean era de băgat de la început sau nu?  Cum să spună un antrenor, care l-a adus, că are 36 de ani? Se pune întrebare unde era Hora? E durerea lui Narcis care lucrează la Pandurii. * Stanciu a clacat, pentru că a stat un joc. Băiatul are doar 5 selecții. * Marica susține că trebuie să avem antrenor român.* Mirel susține și el un Contra, Rednic, Edi Iordănescu…*
* Citesc uluit ce scrie Alin Buzărin în GSP. Apărătorii lui Burleanu n-au dispărut. Cei care nu l-au suportat pe Mircea Sandu nu-s puțini. Sigur că s-au ratat calificări la finale. Trebuia să fie schimbat președintele la fiecare doi ani? Păi atunci să facem și acum tot așa! În plus Buzărin îl ironizează pe dr. Pompiliu Popescu golănește. Că ce treabă are doctorul cu fotbalul. Poate ceva mai multă decât un eseist ratat . Doar un frustrat chinuit poate scrie astfel. Toată lumea a fost de acord că Tătărușanu a greșit clar la golul primit, dar nu țin minte să fi dat noi vreun gol, nu țin minte să fi văzut un joc la sacrificiu al echipei. Nici să criticăm echipa n-avem voie, drăguților? Sau aveți exclusivtatea? Dar să vă vindeți Gazeta vă place? Dar să faceți rating pe la televiziuni vă convine? Nu vă indispun oamenii care dau bani pe  inepțiile voastre sperând să afle mari adevăruri, informații? Culmea, tot Buzărin ironiza (el are voie) într-un alt editorial soarta naționalei:” Feroe și Albania, ce piscuri înalte!”. Era înaintea partidei cu Albania. Paradoxal, confrații lui au dat singura notă de 6 lui Stanciu, tot paradoxal se spune de către colegii lui români că Pintilii și Raț ar fi putut juca, dar n-a vrut Generalul. Generalul l-a pus pe cel mai apatic jucător  (așa l-a numit Marica pe Vlad Chiricheș) căpitan! Staff-ul medical și aici intră și un psiholog, dar și maseurii, contează enorm, dar Buzărin de unde să știe?
*Mitică Dragomir are reproșuri punctuale. I-ar fi luat la lot pe Tamaș, Budescu, îl băga pe Sânmărtean din primul minut, juca cu două vârfuri, meci de meci…Secunzii ar fi afirmat că Sânmărtean nu poate alerga, e terminat! Despre secunzi am citit articole nu tocmai agreabile.
* Dimineața la Antena 1 am senzația că Răzvan și Dani sunt teribil de plictisiți de emisiune, unul de altul. Se vede efortul de a zâmbi, de a glumi…am urmărit peste 10 minute chinuitoare…Vacanța se impune. Noroc că o mai văd pe Flavia..S-au jucat cu phoenurile, cu mingile de ping-pong. Înțeleg că tot românul e actor, e comic, dar când forțezi firescul, nu iese! * Știrile de la TVR1, cele matinale sunt bine structurate, sunt dinamice, dar cu unele ciudățenii. De exemplu au vrut să spună ceva despre acțiunea excepțională a Cameliei Potec, din Piața George Enescu, dar n-au dat nume, n-au dat nici imagine clară…Ne-au spus că e o piscină de 20 de metri pe acolo și că are 1,5 metri adâncime. Stupid! E vorba de Federația Română de Natație, despre retragerea unei mari campioane, dar ei se jenează să arate, ne dau  imagini din istorie, Podul Mogoșoaia ș.a. Ține de gândirea editorilor.
*Parlamentarii au iar avantaje. Se votează orice fără pic de opoziție. Cum bine observa C.T. Popescu ne întoarcem la nomenclatura comunistă. Încet dar sigur.
* Am urmărit o discuție a lui Cosmin Prelipceanu cu Moise Guran la Digi24. Cel din urmă anunța că renunță la emisiunea Biziday. Argumenta că trece la telefon, la informații în timp real. Confuze argumentele. Eu știu că acum câteva zile Nicolicea a șters cu el pe jos, că Prelipceanu l-a dat afară pe parlamentarul cel mai antipatic, din emisiunea respectivă. Oare n-au nicio legătură fazele astea? * Biziday este și azi la Digi24. Probabil ultima ediție.* Cazul Popoviciu e subiect greu. Ikea, Băneasa Mall…terenuri mari și scumpe. Acolo e și Ambasada SUA.  Cine recuperează banii? Acum 15 ani s-a comis, abia acum ar primi 9 ani!
* Analistul -ambasador Emil Hurezeanu a revenit la Digi24. Despre Brexit. Este finalul zilei votului!
Poziția lui Ciprian Marica e o.k., dar era și mai valabilă dacă juca bine la Steaua, dacă se accidenta mai puțin și participa la C.E.
Vlad Chiricheș a arătat că e total nepotrivit pentru rolul atribuit de antrenor. Conferința lui de presă a fost demnă de anii 80! E lemnos, lipsit de empatie, inexpresiv, chiar și incorect în anume privințe! DigiSport m-a ajutat să-l descopăr. Era mai bine să nu-l știu astfel!
G. Becali, a spus multe prostii, că așa poate el. Dar a reamintit jurnaliștilor că nu vrea să investească pentru că FRF și LPF s-ar putea să fie nevoite să dizolve campionatul dacă acea condamnare de 230 de milioane de euro rămâne valabilă, definitivă. Dacă Mititelu va obține ce a cerut, nu va mai avea la ce să folosească echipa Universitatea Craiova. În plus, aș aminti că s-a vorbit de ani grei de pușcărie pentru Dragomir și Mircea Sandu. Cum a rămas? Cu suspendare? Deci nu e grav! Atunci cum să desființezi o competiție pe baza unor documente false?  Adică Becali dă gratis niște jucători iar Mititelu susține că valorau zeci de milioane.  Un subiect care merita lămuriri, poate de la celebrul Tolontan, dar el e ocupat cu substanțele chimice. Fotbalul poate să moară, nu-i așa? * Dragomir s-a ales și cu o condamnare de 7 ani de pușcărie, pentru alt dosar. Nu e o decizie definitivă. Era vorba despre contractele drepturilor de televiziune … Mitică e invitat azi, joi, la România TV. Unii l-au dat afară de la Ligă, cu ajutorul șefilor PSD și UNPR. Așa l-au pus pe Burleanu, pe Gino Iorgulescu, pe Iordănescu etc…spre disperarea unora din studio, Mitică l-a lăudat pe Băsescu. Până la un punct…Ciutacu e fericit, pentru că Dragomir spune multe, mai multe decât la procurori! Se rejudecă totul la tv, dar nu pare un proces politic. * La A3 se discută despre un alt caz din justiție. Cazul Rarinca, cea care a avut și are probleme cu doamna Stanciu. Participă și specialiștii în drept, Ciutacu și Badea. Cazul este, într-adevăr, dubios, confuz.
Nefericită ideea de a-l chema pe Stelea să comenteze fotbal. Penibil, limitat și țâfnos. La Dolce Sport. A fost meciul Ungaria-Portugalia 3-3. Ungurii câștigă grupa. Asta da surpriză! Islanda merge mai departe cu un public minunat! Altă surpriză!
Marcel Pușcaș, din nou angajat al FRF, a aberat fără jenă la DigiSport1. Vali Moraru l-a lăsat să-și declare iubirea necondiționată față de Iordănescu. Cică erau jucători care nu joacă la cluburile lor, spunea dl. Pușcaș. Cine l-a obligat pe selecționer să-i aducă la lot? Eu știu vreo 5  jucători care nu erau rezerve la cluburile lor și făceau față cerințelor. Oamenii, specialiștii, afirmă că trebuie făcut ceva, de la bază, de la copii, juniori, dar refuză să schimbe la vârf, la FRF, la mentalitatea unui nou selecționer, la planurile imediate, la infrastructură. Să auzi un angajat al FRF cum compară numărul de terenuri din Cehia cu cele din România, când știi ce de bani au încasat diverși de-a lungul anilor, în loc să construiască stadioane, terenuri, te umpli de bube!
Continuă dezbaterile despre antrenori la DigiSport1. Mă surprinde plăcut Nicolae Dică. E coerent, are bun simț și știe fotbal, are argumente. Decebal Rădulescu e scârbos, negativist, intrigant mărunt, strâmbar. Acum se vorbește despre posibilii, doriții:  G. Hagi, Olăroiu, Boloni, Petrescu, M. Rednic…Ilie Dumitrescu și V. Moraru sunt ceva mai echilibrați. Rădulescu, în aroganța lui supremă, se referă la Lucescu, deși se știe că a semnat la Zenit, că a declarat clar că nu dorește să vină la Națională!
Dinamo a pierdut rău de tot la primul joc de pregătire. Nu e grav. Totul e să nu se obișnuiască așa!
* Foarte vag s-a amintit excepționala performanță a spadasinelor noastre, adică de a trage pentru primele două locuri în Europa!!! Bravo Simona Gherman și Ana Maria Popescu 🙂

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here