APRILIE PLOIOS-NERVOS 18.04

0
115

POPULISM JEGOS ȘI LA JURNALIȘTII TINERI?

Unul, Lucian nuștiucum, urla că Primăriile țin echipe de fotbal, că fac stadioane și nu e bine! Țiți Dumitriu i-a semnalat că banii nu vin numai de la primării, pentru că n-ar fi suficienți. Discuția a fost declanșată de un proiect al MTS, care ne-ar scoate din Europa fotbalistică. Dar nu pentru că nu vrem noi, ci pentru că regulamentele FIFA și UEFA interzic implicare politicului în fotbal. Dar primarii ”sunt puși politic” zice Lucian, el uitând că, măcar de ochii lumii, primarii sunt aleși de popor! Rețin doar că presa sportivă conține prea mulți reduși, iar Ministerul de profil poate face o mișcare dementă, care să ne coste enorm. De data asta R. Burleanu a semnalat corect riscurile apariției unei astfel de legi în care MTS să se implice în viața tuturor Federațiilor. Discuția a fost în emisiunea lui Dan ”șușotilă” Filoti. * Am văzut câteva secvențe de la conferința de presă a fetelor noastre din echipa FedCup. Le ținem pumnii cu siguranță!

13 GOLURI, DOUĂ MECIURI, FOTBAL ADEVĂRAT (17.04)

Liverpool a bătut cu 4-1 la Porto, unde tribunele erau minunate. Echipă tare. La Manchester echipa lui Guardiola nu s-a descurcat cu Tottenham. Partidă rar văzută. 2-2 din primul sfert de oră. 4-3 la final și se califică Tottenham, care a bătut acasă cu 1-0. Două secvețe judecate cu VAR, se pare că ambele s-au decis corect… Ce semifinale: Bacelona- Liverpool, Ajax – Tottenham!

DE CE TREBUIE SĂ FIM „MITRALIAȚI” AȘA DE DES?

C. Rădulescu zis ”Mitralieră” e mai enervant decât Ștefănescu și Vadim la un loc. De ce ne obligă Mânăstire să-l suportăm așa de des? Sau e ordin de la B1TV să fie omul mereu călare pe nervii noștri?  Pe 16.04. era înghesuială la măsuța din studio, dar vorbea numai pesedeul. Temele justiției sunt la zi. Pleacă sau nu Tudorel? Omul nu-și dă demisia. Oricum cine vine după el va fi mult mai rău! Facem pariu? * Am anticipat corect. Propunerea lui Dragnea este Eugen Nicolicea. Nu există unul mai jos, mai arogant, mai lipsit de scurpule ca ăsta. Îl pui ministru pe unul care a făcut dreptul la 50 de ani?

Mânăstire ”este o știre” ar trebui să învețe să nu întrerupă, sau să vorbească peste oricine, dar nu și peste Rădulescu!

FERMA E TOT MAI COOL-TĂ

În Fermă persoane trase, legate pe cruce sunt bombardate cu ouă. 3 la 3 . Cine a gândit jocurile, are serioase probleme la etajul superior. Deocamdată Zmărăndescu n-a acționat, dar regizorii pregătesc momentul ciocnirii cu cineva greu. Adică Moroșanu.  Brigitte nu e agreată de prea mulți din Fermă. Nici ei nu-i plac alții. Doar Pastramă. Am văzut că sunt și probe de cultură generală, nu prea grele să nu doară la silicoane!

APROPO TV

Subiecte mai multe conform proiectului știut. Bucătărie, Daea și șparanghelul, tricourile lui Andi, 1 Mai muncitoresc pe bucățele. Chiar dacă am fost acolo (dialogul n-a fost foarte lung, dar a mers spre o oră), n-am înțeles mare lucru. Sunt trei episoade cu tema 1 Mai, dar eu aș fi făcut cu totul altfel. Voi comenta când e gata, sau dacă voi primi discuția separată, o voi posta.

SUPER POTRIVEALA

Kanal D are divertisment și luni. Jorge prezintă, participă Teo, Maria Buză, Tonciu, Cabron, Matteo, What’s Up. Faze simpatice, nu toate inteligente. Premii în bani… Mamă frumoasă (concurentă)… fiica de 10 ani vrea la Disneyland, nu reușesc să adune sumele necesare…. Mai e o emisiune de divertisment, cu o distribuție deloc tentantă, VULTURII DE NOAPTE, dar în altă seară.

DRAGOMIR SE LAUDĂ NON-STOP

E sunat periodic de realizatorii teve. ProX se alimentează de la el. El știe tot. Unde s-a dus Hagi, cum va fi transferat Ianis la Barcelona, de ce pleacă Mangia, ce bun e Papură. El oricum se pricepe la fotbal pentru că a fost șef câteva decenii. El l-ar ține pe Papură antrenor și din vară. FCSB a greșit rulând prea mulți jucători. Dragomir susține că FCSB are lor, dar n-are echipă. Teja, în opinia lui, e un antrenor de viitor. CFR joacă urât, dar Petrescu asta știe, să facă puncte. Mirel Rădoi va ajunge departe. Naționala de tineret ar bate oricând naționala mare dacă ar fi folosiți toți cei cu vârsta potrivită. Aici cred că are dreptate.

PREȘEDINTELE CS U. CRAIOVA

N-a știut că Mangia a fost schimbat. Așa a declarat Sorin Cârțu la ProX pe 16.04. la 11,40. El nu se bagă la nimic, nici la antrenori, nici la jucători, nici la patron. Oare care-i treaba unui Președinte de club? Mangia avea contract mult mai lung, dar faptul că au fost câteva eșecuri a dus la despărțire. Renaște spiritul național, e numit un oltean, publicul va fi mulțumit. Oare cât timp?

INUTILELE ANALIZE DE ARBITRAJ

Se vede clar că e fault deliberat la Camora (lovire cu piciorul în față) și nu s-a dat roșu, a mai fost și un corner, evident, neacordat, ba și alte situații confuze la CFR-FCSB. Dar meseriașii (de după meci) au zis că a fost un arbitraj bun. Kovacs, băiat de aur. Crăciunescu a punctat pe 15.04,dar Naum s-a făcut că nu aude, nu vede. Din păcate nici Duckadam n-a scos o vorbă, deși era în discuție echipa lui. De acord cu el când spune că șansele ca CFR să piardă vreun punct sunt sub 10%.

DUPĂ 30 DE ANI VREM FĂRĂ COMUNIȘTI?

Robert Turcescu a venit la Realitatea cu un proiect. Să fie scoși din funcțiile publice toți cei care au activat intens în PCR, Securitate, UTC, Miliție, Justiție, Procuratură… Punctul 8 de la Timișoara din 1989 nu asta cerea? În 2006 a fost condamnat formal comunismul. Și? Au dispărut foștii activiști, securiști ? Chiar dacă nu cred că proiectul va prinde la urmașii comuniștilor, o curățenie finală s-ar impune. La ce pensii au toți cei amintiți, ar putea sta liniștiți acasă în fotoliu, sau la vilă, sau la băi. Nu-s mulți (din păcate inițiatorul n-a putut aproxima), dar eu cred că 3-5000 tot ar fi! Oameni de 55-75 de ani, unii încă activi…De ce să se tot vorbească numai despre ”procurori comuniști”. Sunt de toate soiurile și chiar dacă n-au fost toți ticăloși, tot e mai bine să-și vadă de viața lor casnică, să nu mai ocupe poziții publice! Lazăr vrea să iasă la pensie brusc. Putea anunța acum 2-3 luni și scăpa de griji. Tudorel Toader e lăsat la vatră, iar la Justiție va fi, probabil, un derbedeu arogant!*

La A3  acționează zilnic securiștii din soiul Roșca Stănescu (lui i-a dat CNSAS patalama că n-a colaborat, deși el s-a declarat antitero, adică securist bun), comuniștii gen Cristoiu, milițienii gen Abraham ș.a. care doar manipulează pe bănuți, fără a ocupa funcții.Despre Voiculescu, ce să mai vorbim? DV este inocentul absolut, conform eternului nefericit și revoltat, Ciuvică.

VICTOR REBENGIUC LA STAREA NAȚIEI (PRIMA TV)

”E o jale pentru România PSD”… Actorul are încredere în USR și în Președinte. A spus multe, iar  Dragoș Pătraru a fost inspirat și respectuos..

INDEPENDEȚA MONTESSORI

Digi24 a prezentat un sistem care merge spre educație cu dedicație. Este important că o televiziune de știri se ocupă de o temă majoră, așa cum este educația. Sigur că o astfel de metodă costă, dar sunt părinți care-și doresc un astfel de sistem alternativ. Copiii sunt mai relaxați, n-au bănci, se simt bine la școală! S-a vorbit și despre Step By Step sau Waldorf. Și sistemul de stat aplică soluții alternative! Nu peste tot. În București sunt 24 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here