HOLBĂRI SPORTIVE 26.02

0
77

BRAVO, DANI COMAN

Mi-a plăcut că le-a tras-o „jurnaliștilor” din sport care au scris cu iritare și nesimțire despre salariul ”fabulos” obținut de Cristina Neagu la CSM. 18.000 de euro pentru cea mai bună jucătoare a lumii e mult? Ar merita dublu, triplu. Dan Filoti „Șușotilă” s-a făcut că nu aude reproșul perfect motivat al lui Coman (președintele de la Astra).

CFR FĂRĂ SUPORTERI?

Cum adică, echipa campioană, joacă în primăvara europeană și nu are suporteri? Naum a atins vag subiectul pe 23.02. Nici Geambașu nu e informat, dar au ipoteze, speculații despre orice. Jurnaliști de sport ar trebui să fie beton măcar pe temele astea. A bătut CFR în deplasare cu 2-0, joc solid și portar în mare formă. Un meci spectaculos. Neplăcută reacția așa zișilor suporteri olteni care și-au huiduit echipa în câteva rânduri, deși jucătorii s-au străduit să înscrie, dar n-au putut. *Arlauskis vorbește impecabil româna, chiar dacă mimica feții e greu de urmărit. * Discursul lui Alex Chipciu e tăios și consistent.

HAGI ÎN PLAY-OUT!

Viitorul a făcut egal acasă cu Clinceni, Astra egal acasă cu Sepsi e în play-off (dar are scandal cu patronul antipatic), Gaz Metan merge în play-off după victoria cu Dinamo. Botoșani e surpriza din play-off, care a bătut echipa lui Rednic (Poli Iași).

SIMONA CU MENTALUL FOARTE SUS!

A impresionat rezistența psihică a Simonei la Dubai. Partide lungi, tensiune mare, joc bun, uneori foarte bun. Părea o comunicare bună cu antrenorul. Publicul românesc a fost special.Rybakina se anunță o jucătoare de Top 5 curând, dacă nu va păți ca Ostapenko. Oricum Simona e singura constantă a acestui clasament W.T.A. Are 20 de titluri cucerite din 2013 încoace.

 

CSM București a trecut un hop important.

Echipa de handbal fete are acum doi antrenori. Exact cei care se ocupă de Muntenegru. Nu știu dacă e bine. Vom vedea.Știu doar că Johansson a plecat destul de bizar de la CSM, ultima oară. CSM și-a luat revanșa în partida cu Ferencvaros, ultima clasată în grupă. A fost o partidă destul de grea. Apoi a fost victoria la 10 goluri diferență cu Brăila, iar pe 1 martie fetele joacă la Metz. Acolo se va vedea dacă echipa și-a revenit pe bune!

*Dinamo a trecut de Sporting Lisabona cu 26-25. Dinamoviștii au o echipă dominată de străini, dar au speranțe de a merge mai departe.* Alexandru Dedu, președintele F.R.H. vrea să distrugă Dinamo și impune nedemocratic o regulă nouă, cu numai 3 jucători extracomunitari din sezonul următor. Acum sunt 8! Sunt convins că abia când acest personaj nociv va dispărea din fruntea Federației, handbalul nostru va reveni.

*SCM Rm Vâlcea a făcut egal la Ljubljana cu Krim. Rezultat bun, care le menține pe fete pe locul 4 calificant. Și Vâșcea are o victorie în camionatul intern în fața celor de la U. Cluj.

REGIA DE EMISIE DOARME? 

De la DigiSport au plecat toți? Filoti anunță invitații, dar nu-i arată nimeni. Omul repetă nume, dar tot nimic.Regia de emisie ațipită la 11,15?  Se vorbea despre șah și brusc se dă legătura audio-video la Craiova, unde se află președintele echipei oltene, Sorin Cârțu. Crăciunescu, din studio, este nașul lui. Că așa-i în fotbal. Toți devin rude, cumva.

 

RUȘINE SĂ VĂ FIE! AU SCANDAT SUPORTERII FIDELI AI FCSB/STEAUA

Rușinoasa prestație a FCSB nu mai merită comentarii. În 2020 nu am văzut niciun joc bun al echipei oierului. Un 1-1 cu Chindia la București după eșecurile din acest an spune tot. Un pseudo-antrenor inexpresiv și penibil în declarații, o echipă anulată de urletele patronului, cu drag promovat de canalele DigiSport. Se face interviu cu Miron, jucător la primul joc, la primul gol, care habar nu are care e problema la FCSB. Analistul Ilie Dumitrescu ne explică doct care e problema. De fapt ne spune că sunt probleme peste tot. O echipă care dă de două ori pe poartă în 93 de minute când joacă acasă, n-are ce căuta nici măcar în play-off. Schimbările se fac aiurea. Naum crede că știe mai bine decât oricine care e situația la FCSB.

Becali la telefon crede că au jucat bine. ”Așa cred eu”. Tănase a fost șters. Petre n-a atins mingea. Abia a venit și l-a schimbat. Moruțan e ca de pe altă planetă. Ce responsabilitate? GB vorbește și despre pușcărie. BTW, cea mai bună perioadă a echipei, în ultimii ani, a fost când marele om, proprietar de paranoia curată, era la pârnaie. Îl supără Florinel, are iubire de sine, nu joacă pentru echipă. N-o să mai joace, o să stea pe bancă. El are altă filosofie. Vintilă face totul. ”Eu fac ce vreau eu”. Acum încă nu sunt supărat pe el. Nu vedeți că nu merg la meciuri? Nu mai iau titlul. Peste două minute zice: O să vezi că titlul tot la noi vine. Delirant dialogul cu Naum. Ziceam că GB e șprițuit. Nu-și dă seama că el e cel care distruge carierele jucătorilor. ”Îl mai las un meci pe Vintilă și apoi mă ocup eu de tot.”  Naum îl provoacă pentru un punct de rating leșinat.

FCSB PE LOCUL 4

GSP face o analiză dură, dar necesară. Echipa ciobanului a luat Trofee când el era la pușcărie. În 2014-2015 erau 18 echipe, CFR și Dinamo erau în insolvență, Craiova abia promovase. CV-urile lui Costel Gâlcă și Bogdan Vintilă nu se pot compara. Becali a cheltuit mai mult în ultimii ani, dar numele din trecut au fost mai importante (Sânmărtean, Chipciu, Stanciu, Varela, Keșeru ș.a.). Ultimul titlu a fost obținut când echipa se mai numea Steaua. Aș adăuga faptul că în ultimii doi ani tulburarea egomaniacă s-a acutizat, că Becali a distrus orice speranță de performanță reală, de durată.

Mă bucur pentru rezultatele lui Mihai Teja la Voluntari. Un om de bun simț, care merita o soartă mai bună. La FCSB a pierdut un singur joc din 15 și tot a fost gonit.

GALERIA RAPIDULUI IMPRESIONANTĂ!

Am văzut galeria Rapidului care a umplut tribunele din Voluntari. Echipa nu joacă mare lucru, dar publicul mi s- a părut extraordinar. Un egal alb acasă nu e o performanță. Frumoasă imaginea din Liga secundă! Cu precizarea că nu e o.k. că rapidiștii din studioul DigiSport ar trebui să se abțină de la comentarii. Turris (locul 6 și un joc restant))din Tr Măgurele antrenat de Eric Linkar este criticat de însuși marele Mihai Stoichiță. În loc să remarce faptul că echipa oaspete nu avea nicio protecție, că banca de rezerve e expusă atacurilor violente. Firește că Filoti a susținut aceleași idei. Din cauză ăstora a crescut violența din tribunele, de regulă goale, din țărișoara asta cu fotbal mediocru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here