HOLBĂRI…SPORTIVE

0
35

Sports aE bine că la TVRHD vedem Eurobasket de la Cluj. Meciuri de calitate!  Public puțin, iar sala fiind mare, se vede neplăcut. Am văzut la ai noștri mai multe airball-uri decât la fete. Adică aruncări de afară care n-ajungeau nici la panou. Pasele greșite, demarcări aiurea, driblinguri precare au contat în meciul cu Croația. Oricum e o bună campanie de promovare a baschetului. Mă întreb cine vede pe TVRHD?
Dolce Sport 2 s-a ocupat de C.M. de judo.
Pe DigiSport 2 s-au transmis campionatele noastre de gimnastică. Larisa Ioradache impresionantă la paralele inegale și în general în formă bună! Regia de transmisie mi s-a părut precară. În tribune i-am văzut pe O. Bellu, Dan Grecu și alți grei ai gimnasticii.
DigiSport 3 dă un turneu de tenis cu multe reclame Selgros. De la noi, pe zgură, fără niciun spectator…Sau poate erau vreo 10…
R. Federer a mers mai departe la U.S. Open. K. Plișkova s-a chinuit cu o chinezoiacă foarte bună Zhang.
 
* Cu mult, prea mult bun simț Helmuth Duckadam a încercat să-i explice Supremului Judecător Radu Naum, că echipa FCSB a comis greșeli, că la 1-1 încă erau speranțe, că nu poți anunța înainte de joc că noi pierdem oricum, așa că e bine să nu ne obosim. Sigur că lotul FCSB e aiurea, că nu are fundași, dar asta o spune toată lumea. Tonul răstit, acuzator folosit de Naum nu ajuta la nimic. FCSB are o construcție greșită. Am scris-o și eu deși nu sunt specialist ca Naum. Nu eu îi cultiv vorbele și intervențiile demente ale lui Becali. Statisticile arată clar că Steaua nu a avut cu ce să se califice. Lanțul e clar: Patron-scouter-antrenor-jucători. Dacă acum GB anunță că nu-l interesează E.L. ci doar campionatul, asta înseamnă că el gândește normal? La cum se mișcă echipa nu va trece de CFR.  Dar care e rolul lui Naum? Campioana, atât de aclamată de Naum &Co a fost eliminată cu 7-1 de campioana Austriei. Menționez că Portugalia e campioana Europei, nu Austria. N-am văzut enervări, revolte, ci doar îngrijorări tandre. Asta e discuția. FCSB a bătut în deplasare cu 4-1, a pierdut acasă cu 5-1. Măcar a produs ceva, măcar a umplut o Arenă! Sigur că e nasol, că e supărător, dar Naum nu e un suporter dintr-un bar de zi. E jurnalist, comentator cu ifose și pretenții.
* Meciul naționalei, soarta lui Daum,  ocazie perfectă pentru aberațiile lui Naum. Toate comentariile lui sunt tendențioase, deplasate, neacoperite de cifre, de statisticile publicate de GSP. Colegul de emisiune, Cr. Geambașu e mai tranșant și spune clar că selecționerul a arătat ce poate, federalii au arătat cât au putut. Fotbalul e pentru toată lumea, nu pentru specialiști, a spus foarte corect Geambașu. Cât de stupidă e analiza jucătorilor în baza celor făcute la echipele lor de club, unde activează în alt context, alți adversari , alți coechipieri. În plus, vezi în lot oameni care nu joacă la echipele de club. Și atunci la ce folosesc principii enunțate?  Dacă aș nota întrebările sale, ar ieși de o carte de-a lui Paraschivescu. ”Ce vrei să vezi Ionel în meciul ăsta?” (România- Armenia).
* Și am văzut. Joc crispat, dezlânat. Echipa a atacat, a încercat dar n-a prea putut. Armenii erau la un pas să înscrie în prima repriză. La ei am văzut o abordare tactică, la noi nu. Nu spun că n-au luptat, n-au alergat ai noștri, dar s-a văzut ineficiența. Perechea de apărători lentă, necoordonată. Fără Tătărușanu luam gol sigur. Chiricheș nu mai are stofă de națională. Ganea urcă dar centrează prost. Stanciu a fost șters, dar când și-a schimbat poziția în teren s-a mișcat. A și tras binișor pe poartă. Băluță a fost inutil în context.Unii l-au apreciat, eu nu. Pintilii a muncit, dar el nu poate fără galben, e fricos și nu trage la poartă. În zi slabă a fost și Bogdan Stancu. Și nu doar pentru că a ratat 11 metri. Chipciu a avut momente bune, dar și greșeli destule. Nu s-a prea înțeles cu Benzar. Cel din urmă a părut cel mai bun om al echipei. Despre Andone spun de mult că nu e soluția de vârf. Chiar dacă aleargă o vreme. Face des fault în atac. Tehnica vagă îl trădează. Până și Naum se îndoiește de rolul lui ca vârf. Schimbările făcute de Daum erau necesare și mai devreme. Ivan nu joacă la Krasnodar, de ce ar face-o la națională? Maxim a intrat decis. A stricat un gol valid al lui Benzar, dar a și dat gol din pasa-șutată a aceluiași Benzar. Gesturile lui față de public sunt inadmisibile și nu văd de ce n-ar fi sancționat. Nu știu dacă și-a cerut scuze. N-am înțeles de ce a fost scos Chipciu și introdus Popa cînd nu acolo era problema. Dacă Stanciu nu dădea satisfacție, era mai simplu să fie scos. Când adversarul a rămas în 10, era logic să forțezi atacul. O victorie absolut jenantă dar și inutilă. Danemarca a bătut invincibila Polonia cu 4-0, iar Muntenegru a trecut lejer cu 3-0 de Kazahstan în deplasare. Nici cu trei victorii nu avem vreo șansă. De ce n-ar pleca Daum azi? Declarațiile lui patetice, adesea arogante nu ne ajută la nimic.Despre conducere F.R.F. ce să mai spun? Putem pierde fiecare joc, dacă am juca frumos, spectaculos! Pentru asta ai nevoie de un lot omogen și da, ai nevoie de oameni ca Budescu, Alibec, Keseru. Am avut ocazii, am avut posesie, în partea a doua și elanul a fost bunicel, dar nu e destul.  Am avut și alt 11 metri neacordat. DigiSport a ajuns să analizeze reacțiile lui Daum. Pe cine interesează? Suporterii au cerut DEMISIA și de data asta erau perfect motivați. Chiar și după victorie. Ei se pricep, ei dau bani pe bilete (am auzit că FRF a dat cam multe invitații ca să arate ce bine organizează). Gazonul a fost iar invocat. Nu e bun, dar cui îi pasă? N-au raportat unii că e românesc, e ieftin și e destul? * TVR a făcut bine invitând doi oameni cu atitudine în studio: Florin Prunea și Ciprian Marica!
De pe FB am cules un text al unui om care știe cum e cu fotbalul!

Mircea M. Ionescu

DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA!
...Un ANTRENOR-fantomă (Da…um…blă vorba că ne lasă, în sfârșit)!
…Un MARCATOR maxim de vulgar cu suporterii, ceea ce ne face să înțelegem de ce nu-și găsește locul prin Bundesliga!
…Un PREȘ. FRF nevinovat, care nu a învățat, în studiile dânsului despre…”Fenomenologia spiritului”, că peștele (pardon, Fotbalul nostru!) de la cap se împute rău de tot!
…Încă o seară de TRISTEȚE pentru Fotbalul Românesc!
…LAUDE doar căpitanului Naționalei noastre, CHIRICHEȘ, remarcabil de lucid și curajos după acest chinuit 1-0, in min.91, cu un adversar (Armenia), în inferioritate numerică, în ultimele 37 de minute (plus 5 de prelungiri)!… Felicitări și atitudinii obiective, responsabile, din studioul TVR, a foștilor internaționali Prunea și Marica!… În timp ce unii pretinși comentatori (cu sau fără microfon!), au încercat să dreagă busuiocul, ba să-i felicite pe unii jucători pentru…Victorie!?! NIMIC despre jocul mizerabil al echipei tricolore, unul bătrânesc, fără Idee fără Alibec și Budescu, dar cu Ivan, nu prea folosit în campionatul rus!?!
…DEMISIA cerută de SUPORTERI, chiar și după ce s-a marcat unicul gol, nu se referă doar la Daum, ci la TOȚI cei care l-au adus pe moș Cristoph să ne dea înapoi cu un deceniu!…

* Regret că Mircea Lucescu a avut parte de un arbitraj teribil. Turcia a jucat slab, dar golurile Ucrainei s-au înscris în condiții neregulamentare. Unul din offsaid, altul dintr-o minge ieșită clar din teren. N-am înțeles rostul comentariilor ironice la adresa lui Lucescu pentru că și-a permis să meargă la arbitri, după terminarea jocului, să le arate imagini cu greșelile lor pe un telefon mobil. Nu cred că antrenorul nostru va putea face minuni la cârma naționalei turce, dar cred că și-a asumat această posibilitate.
* Spania a făcut o demonstrație de fotbal cu Italia. 3-0!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here