HOLBĂRI TOT FELUL (11-13.10)

0
30

cronica tv* Mi-a plăcut o mămică invitată la ”Vorbește lumea” (ProTV) care spunea că nu poți lăsa copilul să facă ce vrea când e mic și apoi brusc să-ți amintești că există reguli în viață. Recunoștea, cu sinceritate, că mulți părinți comit această greșeală, crezând că a fi liber înseamnă ”a-l lăsa să facă orice”.
* Meciul de la Vilnius a avut câteva momente bune, dar prea multe ciudate. Accidentări, suspendări, au dus la o formulă nu tocmai fericită. Anton e din alt film, R. Marin nu se impune ca lider, acolo la mijloc, Stanciu a muncit enorm, dar nu se înțelege cu unii colegi, apărarea a fost improvizată, cu doi ”bătrânei ”viguroși de 34-35 de ani, motiv pentru care s-a luat gol exact pe acolo, printre Tamaș și Săpunaru. Fundașii laterali, newcomers, n-au arătat mai nimic (Manea și Bancu). Mai ales în faza de atac. Bancu a gafat de câteva ori.  Mi-a plăcut Chipciu, care a rămas determinat, care a încercat, a și marcat. În repriza a doua Marin a arătat mai bine. Keșeru intră și nu convinge nici acum, pierde mingi, dar nici nu prea primește, Mitriță e individualist, fizic nu se poate lupta cu adversari robuști. Execuția lui din repriza a doua, cu foarfeca pe poartă, e excelentă, dar e puțin pentru cât se așteaptă de la el. Mi-a plăcut și faptul că cei din față au făcut mai tot timpul presing și că Maxim (care mie nu-mi place) a dat un gol frumos și important. Contra putea conserva acel 1-0 întârind apărarea, nu atacul. Pe Anton îl putea schimba din clipa în care a luat galben. Victoria e importantă, dar urmează Serbia, care este cu totul altceva decât Lituania. Și vom avea alte absențe! * Am citit și am auzit mai multe critici privind jocul cu Lituania.
* Toate știrile sportive abordează subiectul partidei Tineretului cu Țara Galilor de la Cluj. Țin pumnii pentru băieții lui Mirel Rădoi azi (12.10.).
*Se vorbește enorm, excesiv despre Dinamo, care este totuși pe locul 10. Dinu și Bratu se contrează prin intermediul televiziunilor.Vine sau nu Florin Prunea la conducere? Acum e ”la un pas”. Înțeleg iubirile unor jurnaliști, dar mai cu măsură n-ar dăuna. Cum nici Becali n-ar trebui sunat în fiecare zi. La 10-20 de zile ar fi arhisuficient! * Între timp Claudiu Niculescu a fost dat afară, deși venise de 20 de zile să salveze echipa. Se vorbește de revenirea lui Rednic. Probabil că apoi va reveni Bratu și apoi alt MARE dinamovist. E neplăcut ce se petrece acolo, iar explicațiile misterioase date de Alexandru David n-au nicio noimă. Sâmbătă s-a vorbit peste o oră despre situația de la Dinamo la Digi1. * Noroc că alte canale Digi dau baschet și handbal…Firește și tenis!* Și la CFR se vor produce schimbări la conducere.*
* Mare spectacol din nou la un meci al lui Roger Federer la Shaghai. Nishikori a făcut un set doi foarte bun, așa că a remontat de la 3-1 pentru Federer și s-a ajuns la 6-6. La tie-break era 3-1 pentru japonez, dar a câștigat Federer după schimburi de mare spectacol. Public în delir!
* Foarte rar zice cineva ceva despre pensiile alea nesimțite, dar e mereu un pesedel sau apropiat care să sară la gât. Nu mă pot acomoda cu ideea că populația se bucură la cîți va lei în plus, care nu se simt din cauza inflației, a creșterii prețurilor, dar nu zice nimic despre sumele fabuloase încasate de anumite categorii intens privilegiate. A fost dat exemplu în presă Victor Ciorbea, dar cred că sunt destui cei care primesc bani nemunciți, nemeritați. Cică la sumele acelea nu se poate umbla. Cum adică? După 40-45 de ani de muncă, de cotizat, nu ajungi la 2000 pensie (și mă refer la un intelectual cu salariu puțin peste medie), iar alții după 10-20 de ani (poate mai puțin) se duc la 8-10-20.000? Asta e echitatea socială promovată de PSD-ALDE?
* Emisiunea COOLtura de la TVR1 l-a găzduit pe H.R. Patapievici (vineri, pe la 18,00). Despre opera lui Pound.
* Victorie importantă la Cluj în fața a 12.000 de spectatori. Naționala de tineret a câștigat cu 2-0 (D. Man și Pușcaș) și mai are de jucat un meci lejer. Mare bucurie! Dacă număram vorbele aiurea spuse de comentatorii ProX cred că scoteam o carte! Mai rău nu se poate. Noroc că fotbalul bate vorbele! Meritele lui Isăilă, antrenor înaintea lui Rădoi sunt recunoscute de cel din urmă. E inutil ca unii ”jurnaliști” să tot facă pe corecții. Nu e oportună formula exagerată de ”noua generație de aur”, pentru că le face rău, în primul rând, sportivilor. Exaltările media sunt mereu toxice! La primul eșec se transformă în ”generația de lut, de carton…”.
* Meci bun de handbal la Digi 4.  Montpellier-Veszprem! O plăcere…28 de secunde și oaspeții aveau 30-29…om în minus, dar au câștigat!
*La Te cunosc de undeva  încerc să rezist, dar prea puține faze mă determină să rămân pe A1! Trupa de dans e bună!
 
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here