Ian Anderson (Jethro Tull): „Timişoara merită să fie Capitală Europeană a Culturii în 2021“. Cronica unui concert de nota zece

0
29

ian anderson Jethro_Tull_-_America_Tour_-_2007_-_1Articol de Zoltan Varga publicat pe site-ul pressalert.ro
Legendara formaţie Jethro Tull a susţinut un concert extraordinar la Timişoara, duminică seara, la Sala „Capitol” a Filarmonicii Banatul, unde cei patru muzicieni aflaţi pe scenă, plus legendarul frontman Ian Andreson au interpretat o sumedenie de piese din discografia trupei care a luat naştere în 1968, în Luton, la nord de Londra.
(…)
În prima parte a concertului, trupa a interpretat piese care au fost fredonate la unison de fani, ca Living In The Past, Nothing Is Easy, Heavy Horses sau Thick as a Brick, aceasta din urmă având parte de o serie de proiecţii de mesaje cât se poate de actuale. Printre piesele care au făcut deliciul celor prezenţi s-a numărat şi „Banker Bets, Banker Wins“, o melodie compusă în 2012 de către Ian Anderson, care a fost dedicată tuturor băncilor „care au grijă de banii noştri“, după cum a declarat legendarul artist, la Timişoara. Chiar dacă prestaţia vocală a lui Ian Scott Anderson (născut în 10 august 1947)  nu a fost la-nălţime (artistul recunoscând cu ocazia concertului susţinut la Kosice cu câteva zile înainte că are gripă), recitalul a fost unul de nota zece atât datorită „giumbuşlucurilor“ executate de forntmanul trupei Jethro Tull la flaut sau chitară, dar şi datorită prestaţiei excelente a instrumentiştilor de acompaniement.
(…)
Ian Anderson s-a declarat foarte încântat de oraşul nostru şi a declarat că a fost de mai multe ori în România, nu doar ca artist, ci şi ca turist. „Am avut ocazia să vizitez puţin Centrul Timişoarei şi am observat că este un oraş foarte frumos care merită să fie Capitală Europeană a Culturii în 2021. Sunt familiar cu România, am fost de mai multe ori aici, nu numai ca artist, dar şi ca turist, am fost în concediu cu familia în România şi a fost deosebit de frumos“, a declarat Ian Andreson în cadrul unui interviu în exclusivitate acordat lui Mimo Obradov, care va fi difuzat în zilele următoare la TVR Timişoara.
La intrarea în Filarmonica Banatul, concertul Jethro Tull a fost mediatizat doar cu un afiş de mici dimensiuni, în timp ce alături de el se afla un afiş gigantic de promovare al unui concert cu Fuego.
Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2017/02/ian-anderson-jethro-tull-timisoara-merita-sa-fie-capitala-europeana-culturii-2021-cronica-unui-concert-de-nota-zece/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here