Ileana Lucaciu: „Mihai Călin a servit conștient sau inconștient, jocul abject al celor care vor să distrugă cultura, compartimentul teatral, al celor care au înlocuit cenzura din epoca de tristă amintire, cu … cenzura financiară”

0
1100

Ileana Lucaciu a comentat într-o postare pe Facebook, declarațiile făcute de actorul Mihai Călin la Digi24, despre problemele financiare pe care le au teatrele.

 

Ileana Lucaciu: „Am urmărit la Digi 24 tv, o nouă luare de poziție a actorului Mihai Călin, privind reala criză financiară în care au ajuns teatrele și Teatrul Național „I.L.Caragiale”, de fapt tot compartimentul cultural. Din militant democrat pentru salvarea teatrelor din criza iscată de falimentul bugetar al guvernării prezente, actorul s-a transformat într-un oportunist acuzator al managerului teatrului unde activează, de parcă acesta ar purta vinovăția falimentului general. Argumenta vehement actorul acuzația că au fost neglijate pentru programarea reprezentării și chiar excluse, spectacole precum „Vizita bătrânei doamne”, „Livada de vișini” sau „Romeo și Julieta”, spectacolele respective fiind eșecuri artistice refuzate de Marele Public, cum se întâmplă firesc în viața artistică. Orice act artistic poate fi reușit sau nereușit și publicul îl taxează.
Marele Public nu vine la teatru să aplaude actorii în funcție de culoarea politică, dorește să urmărească spectacole care îl conving, îi trezesc emoție și bună dispoziție. Sunt însă, și unele care îl indepărtează de teatru, exemple fiind și în rândul celor evocate de actorul Mihai Călin.
Prin ultima sa luare de poziție, Mihai Călin a servit conștient sau inconștient, jocul abject al celor care vor să distrugă cultura, compartimentul teatral, al celor care au înlocuit cenzura din epoca de tristă amintire, cu … cenzura financiară.
Rușinos și trist pentru breaslă, e că s-a demonstrat că actorii nu pot fi CETĂȚENI, luptători uniți pentru cauza respectării profesiei și muncii lor; unii se dovedesc veleitari. Mihai Călin s-a dovedit a fi un veleitar profitor de situația crizei financiare ca să iasă în față. Criza fondurilor atribuite din bugetul public prost gestionat care afectează și teatrele, arată din păcate, că și în rândul actorilor sunt … prestatori de servicii artistice și personalități confirmate de Marele Public pentru valoarea lor artistică incontestabilă. Câțiva prestatori de servicii ridică acum glasul, frustrați fiind că nu sunt recunoscuți ca valori artistice, iar guvernarea besmetică, se bucură de revolta lor față de … colegi, iar criza financiară îi va afecta pe toți, dar în special pe Marele Public care are nevoie de teatru, de emoție și bună dispoziție, ca de aer”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here