Pro Musica lansează DVD-ul “PRO Musica – LIVE IN PRISON” (16 ianuarie)

0
32

Pro Musica aVești bune pentru iubitorii de rock! Pe 16 ianuarie, Pro Musica lansează DVD-ul “PRO Musica – LIVE IN PRISON”. Evenimentul are loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș (ora 19.00). Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/629577817167309/
Am primit și următorul comunicat de presă:

Duminică 15 ianuarie 2017, de la ora 9:30, la Penitenciarul Timişoara, va avea loc premiera filmului “PRO Musica – Live in Prison” şi lansarea dvd-ului cu acelaşi nume.
 
Acest eveniment are loc într-o zi specială, și anume, 15 Ianuarie este Ziua Nationala a Culturii Române, ziua în care s-a născut poetul naţional Mihai Eminescu şi ziua în care se împlinesc 44 de ani de la primul concert al formaţiei Pro Musica.
 
„Am ales să mergem în această zi specială la Penitenciar fiindcă noi credem in principiul prin care cultura, si in speta in acest caz muzica, trebuie sa fie cultivata si sa patrunda in toate spatiile unei societati civilizate si moderne…conventionale, neconventionale, inchise, deschise, libere sau mai putin accesibile… Pro Musica – Live in Prison este primul concert de muzică rock din România desfăşurat în penitenciar în care s-a utilizat toată logistica aferentă. Scena s-a montat timp de două zile. Suntem foarte mândri că am reuşit acest proiect şi le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat. Odată cu finalizarea acestui proiect am avut ocazia să vedem că există încă multe prejudecăţi fata de oamenii carora soarta le-a fost potrivnica si destinul schimbat din cauza greselilor comise. Concertul nostru a fost un dar crestinesc pe care l-am oferit celor de acolo. Trebuie sa fie un lucru normal ca muzicianul să meargă si sa propage muzica sa în locuri mai puţin accesibile. A fost o experienţă extraordinară. E o stare specială când cânţi în Penitenciar, ce poate fi descrisă cu greu în cuvinte. Muzica rock nu înseamnă satanism, ură sau dezbinare. Înseamnă pace, iubire şi dorinţa de a-ţi ajuta aproapele. De-a lungul anilor au existat o serie de evenimente majore planetare, în care muzicienii rock si-au dat mana si au cantat pentru ajutorarea oamenilor aflati in suferinta. Ne mândrim cu acest proiect“, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

 
Luni 16 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Multifuncţionala a CJT Timiş, va avea loc proiecţia de gală a filmului „PRO Musica – Live in Prison” şi lansarea dvd-ului cu acelaşi nume.
Este Povestea Proiectului/Concertului PRO Musica din 7 mai 2015 de la Penitenciarul Timişoara, primul concert Rock în aer liber, (cu utilizarea logisticii aferente) organizat vreodată într-un penitenciar din România.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here