În februarie, în timp ce doctorul Streinu-Cercel făcea planul pentru combaterea Coronavirus, Iohannis și liberalii se jucau de-a anticipatele

Articol de Ileana Renia publicat pe site-ul România Curată

2
530

Un uriaș fake news a fost confecționat și propagat în ultimele zile astfel încât președintele Klaus Iohannis să vină să ne salveze, vezi-Doamne, de planurile malefice ale doctorului Streinu-Cercel. Care, ce să vezi, nu erau nici malefice, ba dimpotrivă, sunt exact măsurile pe care le vedem implementate astăzi, în România, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

În fapt, „planul lui Streinu Cercel” este un program de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19, intitulat „Vacanța Mare”, redactat la nivelul Institului Național de Boli Infecțioase Matei Balș în luna februarie. Repetăm, în februarie, luna în care Klaus Iohannis a făcut absolut tot ce i-a stat în putință să provoace alegerile anticipate, propunând un premier de carton.

În timpul acela, Streinu Cercel propunea măsuri concrete la nivel instituțional, precum: spațierea orarului de lucru pe grupele de vârstă de mai sus, igienizarea căilor de acces spre și dinspre locul de muncă, igienizarea mijloacelor de transport spre și dinspre locul de muncă în timp ce oamenii sunt la lucru, izolarea la domiciliu în restul timpului.

În timpul acela, același Streinu Cercel propunea inclusiv măsuri pentru persoanele de peste 65 de ani. Le aveți mai jos:

  • Izolare la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocareîntr-o casă liberă sau relocare instituționalizată)

  • Susținerea acestor persoane, respectând cu strictețe măsurile de distanțare socială, pe toată această durată.

  • Susținerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorități și cu ajutorul ONG-urilor.

  • Monitorizarea acestor persoane se face de poliția locală și autoritățile locale.

Și continuă, explicitând în pagina 5 a programului:

Pentru cei de peste 65 de ani – ținuți SINGURI/CU PERSOANE DE ACEEAȘI VÂRSTĂ, IZOLATE LA FEL în aceeași casă – indiferent cum se cheamă conceptul ”casă” – propria locuință, locuință de vară, apartament închiriat etc., respectiv dacă nu au unde – instituționalizați prin rechiziționare de hoteluri etc.

Între timp, virusul se răspândise la nivel comunitar. Totuși, pe 11 martie, însuși președintele României afirma următoarele: Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică. Deci, la noi, până acum, avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi așteptat unii. Am preluat mot a mot de pe presidency.ro.

Ulterior, președintele declară stare de urgență, apar ordonanțele militare și încep să fie implementate, una câte una, măsurile prevăzute din draftul Vacanța mare al institutului condus, ce să vezi, chiar de diabolicul Streinu-Cercel, normate în forme mult mai severe și „totalitare” (ca să îl cităm pe dl. președinte).

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.romaniacurata.ro/streinu-cercel-plan-coronavirus-iohannis-liberali-anticipate/

2 COMENTARII

  1. Deci , pana la urma Streinu -Cercel e ”de bine”….pai si milionul de euro luat de la pharma companies?Streinu care propunea ca si Arafat sa inchidem un ochi maro daca se ”intampla diverse forme de ocolireeee nu-i asa” aka malversatiuni cu banul public.Care s-au si intamplat si sunt in continuare in plina desfasurare, fara indoilala.Cum se intampla in Ri de 30 de ani.Ok.Nu conteaza.Orium Romania e ‘#caz special;-)))).In any way.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here