Incendiu la Circul Globus: 11 animale au murit (12.01.2017)

0
104

 circul globus incendiuArticol de Iulia Radu
Pentru animale, Circul nu-i decât o formă de sclavie. N-am să înțeleg niciodată de ce trebuie să existe animale la Circ. Suntem, totuși, în 2017… Nu știu de ce plătesc oamenii bilete să vadă animale chinuite. Nu înțeleg nici de ce trebuie să existe Grădini Zoologice. Cine vrea să vadă animale închise în cuști, stresate, deprimate?! Cine vrea să vadă animale care „fac frumos” când pocnește un idiot din bici?!…
Desigur, iubitorii de animale sunt înzăpeziți pe undeva, așa că nu mă aștept să îi văd în stradă, printre nămeți, cerând legi care să protejeze animalele, să protejeze VIAȚA.
M-a întristat profund acest eveniment și mi-e din ce în ce mai greu să înțeleg lumea în care trăim.
 
Articol preluat de pe site-ul digi24.ro
Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineaţă, la o a anexă a Circului Globus. Mai multe autospeciale ale ISU şi un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările, dar 11 animale au murit în incendiu.
petiție pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice la circuri a fost semnată de peste 8.600 de persoane.  În România, un proiect de lege inițiat de Remus Cernea în 2015 pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice în circuri a fost respins de Senat. Cu toate acestea, două sectoare din Capitală au interzis circurile și spectacolele care au în programul de divertisment dresuri de animale sălbatice.
În şoseaua Petricani erau adăpostite animalele pensionate ale circului. Anul trecut, de acolo, am dus doi lei, trei tigri şi o cămilă albă la Grădina Zoologică din Braşov şi urmează să le găsim şi celorlalte astfel de locuri”, a declarat el pentru News.ro.  Victor Coman a mai spus că nu ştie de ce doi dintre tigrii nu au ieşit din cuşcă şi a menţionat că acolo nu se aflau furaje depozitate. ”Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru mă va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Ştiu că au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei. Mai erau acolo câteva pisici şi porcuşori vietnamezi, care aparţineau unei dresoare ucrainene”, a mai afirmat el.  ”Din fericire, nu este niciun angajat rănit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingătoare şi oamenii au încercat iniţial să stingă ei. Au văzut că flacăra este mare şi au sunat imediat la pompieri”, a mai spus Coman, fără a preciza ora la care s-a observat declanşarea incendiului.
ACTUALIZARE: 11 animale, printre care şi doi tigri, porci vietnamezi, pisici și câini, nu au mai putut fi salvate de pompieri. Animalele care au putut fi salvate au fost mutate într-o altă anexă.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here