INTRU PE 75 ȘI NU REGRET! (31.12.2023)

0
168

INTRU PE 75 ȘI NU REGRET! 31.12.2023Am văzut că se poartă retrospectivele, analizele, recapitulările și am zis că poate facem și noi (mă refer la Iulia și la mine) câteva privind și emisiunile. Pot spune că 2023 a avut de toate. Am circulat puțin, dar plăcut. Am fost la Costinești și n-am locuit la Vox Maris. Premieră absolută în 34 de ani. Povestirile le veți găsi ușor pe site. Am fost la Tg. Lăpuș pentru un festival drag nouă, Poveste Folk. Ne-am implicat în cel de-al doilea an succesiv și ne-am bucurat. Am făcut o „escală” la Cluj, la prietena noastră Veronica și iar a fost bucurie. Am stat puțin, dar a fost intens.

Altfel medicii m-au amețit, fără intenție. Diagnostice, tratamente, costuri mari, apoi pauză. Bâjbăieli, analize, iluzii, temeri și iar pauză. Așa e la vârsta asta! Acum e iar o pauză. Am avut și am parte de medici bine intenționați. Nu cred că e destul. E nevoie de viziune. Da, sunt nostalgic privind medicina. Generația lui tata nu avea atâtea tehnici de investigare la dispoziție, dar un generalist, un internist nu te trimitea la alți 10 colegi.

Muzica și prietenii celor două emisiuni, văzuți și nevăzuți, m-au ținut în priză, atent la tot ce se cântă, la ce se scrie, la ce apare pe micul ecran. Acum m-am prins, odată cu valul de amintiri, povestiri, nostalgii (individuale și sociale, culturale sau sentimentale despre care poate scriu separat, când apuc) că am intrat în anul cu 75! Iată că am și eu cifre semirotunde. 45 de ani de când am început să colaborez cu Radioul. 55 de ani de când am intrat la Psihologie (1969) și tot în 1969 am absolvit Școala Tehnică Sanitară. Și ne îndreptăm spre cei 35 de ani de la Loviluție, tot fără prea multă lumină, dar cu tone de cărți articole și emisiuni legate de „adevărul” celor întâmplate.

Despre viața personală spun doar că am un fiu de care sunt mândru, o noră frumoasă, nepoți speciali, sportivi și sănătoși și că sper să-i văd live în 2024 ori aici, ori la ei în Suedia. Despre un alt fiu n-am mai scris, n-am mai vorbit de multă vreme. N-o fac nici azi. Poate voi înregistra câteva gânduri când le pun în ordine. Nici nu știu dacă e bine să fie publice. Mă mai gândesc. Nu e o poveste plăcută!

Nu pot încheia aceste gânduri fără a le mulțumi celor apropiați, care au fost în mod real preocupați de tot ce fac, sau încerc să fac, unii sprijindu-mă moral, alții și material, în frunte cu Iulia Radu (colega mea de 16 ani), sora mea Marika, Anca Pascale, Dara Codescu, Iolanda Mehedinț,Tina Popa, Crina Ionescu, Zinz Hajnalka, Sonya Stollberg, Claudia Maria Tanasă, Lala Roxana, Lavinia-Mihaela Ban, Elena Andreia Micu, Bogdan Rizescu, Emilia Ronai, Emilia Nicolae, Nico Anghel, Patricia Montero, Marius Tănase, Bogdan Ștefan Lucian, Gabriel Grosu, Nicu Ursu, Mihai Napu, Dana Florian, Ionuț Birău, Gabriel Sandu, Anda CCSB, Marian G. Dorobanțu, Piroska, Adrian Nechiti, Darius Roșu, Sorin Gheorghiu, Schmidlehrer Marilena Aura, Lavinia-Deliana Zărnescu, Bogdan Holenciuc, Cojocaru Monica Mihaela, Bogdan Pop, Carmen B, Sorin Alx, Judy Florescu, Mădălina Paula, Sorina Hers, Cosmin Schenk, Radu Romeo Dumitrașcu, Ionuț Stoica, Sorin Ianăș, Dan Ciolompea, Corina Daniela Moisă, Sergiu Babei, Minculescu Bogdan, Berlea Bogdan Liviu, Popescu Greaca Alexandru ș.a.

O mulțumire specială le revine oamenilor din Radio România, decidenților de acolo în frunte cu Dan Preda.

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here