Irina Margareta Nistor şi Aksel Kolstad la Psihologul muzical (ediţia 624 – 13 septembrie) – AUDIO

0
127

Irina Margareta Nistor la Psihologul muzical

Am început cu „Emoţie de toamnă”(Cornel Fugaru) şi am continuat cu emoţii permanente generate de prezenţa unor invitaţi speciali.
Irina Margareta Nistor este critic de film, dar şi om de radio, de televiziune. Este o enciclopedie a cinematografiei mondiale, este o autentică pasionată de profesia pe care şi-a ales-o. Absolventă de filologie s-a lăsat cucerită definitiv de lumea filmului.A tradus peste 5000 de filme de-a lungul anilor. Multe înainte de 1989.
 
 
Aksel Kolstad la Psihologul muzical

L-a întâlnit pe Aksel Kolstad (născut pe 22.04.1981 în Norvegia) un pianist, un vituoz atipic, fiind şi artist de stand-up şi sportiv pasionat, inclusiv de sporturi extreme. Este şi un poliglot desăvârşit. Aşa că în prima parte veţi auzi mai multe vorbe în engleză, franceză, italiană şi mai puţină muzică. Vă sugerez să ascultaţi tot pentru că merită. Dana Cristescu (director la Prom Art Creative) l-a adus pe artistul norvegian, care urma să cânte la „Simfonii de vară” pe 14 septembrie. Irina Margareta Nistor şi-a luat în serios şi rolul de translator de excepţie şi i-a ajutat pe cei de acasă să-l înţeleagă pe Aksel. El n-a avut la el un CD propriu. Ne-am mulţumit cu un Preludiu scurt compus de el, dar am aflat şi care sunt preferaţii săi clasici. În fruntea lor se află Mozart. Din lumea blues-ului îl agrea şi pe Eric Clapton.
 
Muzica propusă de Irina a venit din lumea filmului în primul rând: Hugh Laurie, Charles Trenet, Shirley Temple, Dooley Wilson („Casablanca”, filmul ei de căpătâi), Ennio Morricone, Marlene Dietrich ş.a. Fiecare alegere are o poveste.. Mesajele au fost şi ele în engleză, spre surprinderea musafirilor şi mândria noastră că avem astfel de ascultători la R.R.A.
Ne-a relatat despre întâlniri cu Jackie Chan, Gerard Depardieu, Arnold Schwarzenegger şi alţii, despre un film despre ea, care va fi gata în acest an, despre Cannes, despre „Poliţist adjectiv” şi altele.
Irina Margareta Nistor a stat cu noi şi după ora 4,00, dar subiectele propuse de ascultători nu le-am epuizat aşa că i-am smuls promisiunea unei reveniri!
A rămas timp numai pentru Top5 Sentimental cu Elvis Presley. Primele locuri le-au ocupat piesele 1. Love Me Tender, 2. Always On My Mind, 3. Suspicious.
 
Audio:

Selecţia mesajelor:
DarkAngel E ultimul weekend de libertate totală… Gata… s-a dus vacanţa… Am multe teme de făcut… Acum realizez că mama avea dreptate… dacă aş fi făcut măcar câte o temă pe săptămână terminam de mult… acum e târziu… Asta este viaţa mea!
Buna noaptea !va spune Ioli si Marea.v am descoperit de citeva luni si va ascult cu mare drag.dle bartos sinteti ruda cu prezentatorul pavel bartos care imì este simpatic?
Bucur Mihai Andrei, te rog daca poti dedica o piesa pentru Lucian Sanmartean
Diana, Bologna Buona sera a tutti! Siamo qui!
Tedi Good evening from London! I am all ears!Welcome Aksel Kolstad! Welcome Irina Margareta Nistor! 🙂
Vicky Dle Partoş… cred că v-a bătut doamna Nistor… Ea are fotografie cu Jackie Chan… dvs aveţi cu Julio Iglesias… dacă vreţi să fiţi din nou pe primul loc, e musai să faceţi poză cu Chuck Norris! Doar aşa veţi reveni pe primul loc!!
LEON  TIMIŞOARA  Vă ascult cu mare plăcere
Ionela, Călăraşi Hi Aksel! I like you very much! Do you play guitar as well?
Tania, Ucraina Aksel, do you like to play keyboards as well?
Ana Aksel, I wish more classic musician would be like you! But, unfortunately, they are all so serious… I think young people would enjoy more classic music if the artists would be funny just like you!
Adela Can you recommand a traditional norwegian music band?
MIHAI, SIBIU Emisiune grozava! Superba! Traznet! Continuati!
Cătălina Apropo de „România, ţara francofonă”… Am văzut pe youtube înregistrare de la conferinţa de presă a lui Adamo şi organizatorii îi spuseseră că nu mai ştie nimeni franceza în România, aşa că s-a chinuit omul să vorbească în engleză şi s-a mirat pentru că el îşi amintea că prima dată când a venit la noi, vorbea toată lumea franceza. 🙂
Mihaela, Timişoara Aş vrea să o întreb pe invitata dvs: de ce francezii nu sunt în stare să redea umorul din romanele lui Dumas în filmele lor? În schimb, englezii, americanii au înţeles exact care-i spiritul!  Cum se explică?
Iulius Cezar Salutari si din Irlanda…
Ecaterina Dobrescu, Oradea Vă uitaţi cumva şi pe Disney Channel? Ce părere aveţi de traducerile făcute acolo? Şi dacă vă uitaţi, ce părere aveţi de noua generaţie de actori şi cântăreţi?
Robby, Reşiţa Haide vino toamnăăăă iaaaaar!!! Am aprins şi bricheta şi am cântat cât m-au ţinut plămânii! Acum aştept să vină ori Poliţia ori Pompierii. :))))))))))
Daniela B. Mocanu Buna seara din California! Sint incintata de alegerea invitatei; vocea distincta pe care o auzeam la filmele trase pe video in anii ’80. Am o intrebare daca se poate: Care sint 2 din filmele americane preferate de invitata din seara aceasta? Va ascult cu f. mare placere!
Mihăiţă, şofer Bună dimineaţa! Credeţi că dacă ar fi jucar Bruce Willis în Titanic ar fi reuşit să îi salveye pe toţi? :)) Vă ascult din Cehia
Lavinia Ban Dacă la Sarajevo Film Festival a fost anul acesta Gael Garcia Bernal, oare va fi posibilă cândva participarea lui şi la TIFF?
 Diana Ce părere aveţi despre Marcel Iureş ca actor?
Christian Toma D-na Nistor, cum va explicati ca unul din cele mai bune filme ale anilor 70, Novecento al lui Bertolucci nu a fost difuzat in Romania nici in cinematografe si nici la vreun post TV? Chiar si dupa revolutie avem probleme de ideologie?
Marius, metalfan Vi se pare corect ca un film precum „Avatar” să ia atâtea premii Oscar şi să intre în competiţie cu filme în care joacă actori adevăraţi?
Lia Rosu Buna dimineata! Va multumesc pt noptile de vineri deosebite,cu invitati de marca. D-nei Nistor multa sanatate si mersi pt filmele oferite intr-o perioada cind casetele video circulau „pe sub mina”. Si sa stiti dna ca „Undeva, cindva”, l-am vazut de trei ori, intr-o singura zi. daca s-ar putea, as dori sa ascult melodia din Casablanca. Multumesc!
Titel, Reşiţa Sunt internat în spital pt o perioadă mai lungă. Mă bucură emisiunea dvs. Mi-aş dori să fie în fiecare noapte ca să fac economie la calmante. Sărutări de mâini doamnei Nistor.
Veronica, Cluj Băieţii plâng doar la Holograf, la Elvis se votează altele :))
Emil Bedreag Multumesc frumos Irina pentru cuvintele frumoase despre colaborarea noastra. Esti o enciclopedie !!!
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here