JOCURI DE SOCIETATE? 22.06

0
99

JOCURI DE SOCIETATE caricatura aTotul m-a uluit. Probabil că nu unt singurul care nu înțelege ce s-a petrecut. Adică miniștrii au demisionat, premierul n-a vrut. N-a vrut pentru că fusese lăudat cu puțin timp în urmă tocmai de cei care-l dădeau jos. Au ajuns la inedita moțiune de cenzură a PSD contra resturilor de guvern PSD. I-am văzut pe pesediști fericiți când au aflat rezultatul. 241 de voturi. Le erau suficiente 233. Minoritățile naționale nu știu pe cine reprezintă, dar sigur votează mereu cu puterea care se revanșează cumva, nu? Fără cei 15 minoritari, moțiunea pica. Nici nu contează. Grindeanu-Ponta se duc acasă, sau în vacanță, noi așteptăm minunile promise de Dragnea. Azi aflu că miniștrii, care au demisionat, se cer înapoi. N-am mai auzit așa ceva! Adică în interesul poporului, al nostru. Dar zilele trecute nu s-au gândit la noi? Nici acum n-o fac… Euro, dolarul cresc nestingherite. Ai datorii? Descurcă-te.  Ei se joacă de-a guvernarea. Guvern interimar cu miniștrii demisionari, cu premier care nu se mai înghite cu foștii colegi, care l-au turnat, l-au criticat, l-au ironizat. Și noi ce facem? Punctul de pensie, salariile, drumurile, autostrăzile, minunatele proiecte ale doamnei Firea, toate cele așa de frumoase și aducătoare de voturi, unde se duc? Oricât de nepreocupat de politică ai fi, nu ai cum să nu te simți al nimănui când vezi ce se petrece, când nimeni nu-ți arată că vor veni și momente mai bune. Urmează luni negocieri cu Președintele, declarații, alte promisiuni, alte jocuri de societate. Analiștii, eternii invitați la toate televiziunile, sunt singurii fericiți, pentru că în studiouri este aer condiționat. Poate se trezesc, în următorii ani și cei care n-au ieșit la vot și vom avea mai puține jocuri pe banii noștri. Până atunci se muncește pentru a scăpa penalii. Până nu va fi pusă Justiția cu botul pe labe, unii (manipulatorii dezinteresați) nu se vor lăsa. Au inventat jurnaliștii” inocenți și curați” de toate, binoame, trinoame, corupții din politică merg la braț și joacă tenis cu corupții din sistemul judiciar. C.C.R. a devenit o prelungire de partid, așa că nu avem speranțe din nicio direcție. E vreo televiziune de știri cu patronat fără probleme? E vreun trust de presă fără norul de suspiciuni de-asupra capului? Sau se va spune că Vântu, Voiculescu, Diaconescu  ș.a.sunt victime? Poate și Ghiță?  E vreun partid fără penali în preajmă? Abia după ce va fi curat peste tot, putem respira. Nici canicula nu mai e așa greu de suportat dacă societatea se aerisește.Mai prind copiii noștri acele momente? Vorbim la toamnă, nu-i așa?
P.S. Miniștrii necorespunzători (au picat la evaluare) ne vor gospodări poate și 60 de zile de aici încolo. Poate și după, dacă tot sunt repetenți…Am aflat acum că ei au demisionat în semn de protest!!!
P.S2.Miza mișcărilor din ultima vreme, afirmă CTP, este căderea celor doi, L.C. Kovesi și a Procurorului General. Ministrul Tudorel n-a făcut-o, așa că vor pica în viitorul apropiat. O fi real?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here