Josef “Ioji” Kappl explică de ce lipsește de la concertul Phoenix din 2 August 2022 de la Timișoara

0
687

Josef “Ioji” Kappl explică de ce lipsește de la concertul Phoenix din 2 August 2022 de la TimișoaraComunicat de presă în legătură cu anumite comunicări false din presă, legate de lipsa mea la evenimentul din 2 August 2022 din Timișoara.

 

Nu-nțeleg de ce caută unii mereu un țap ispășitor pentru eșecul cauzat de incompetența proprie!

Lucrurile nu sunt chiar atât de simple precum încearcă unii să le explice, de aceea am să abordez eu acest aspect prin care încerc să explic situația.

Pentru mine Phoenix nu e doar o firmă care sărbătorește 60 de ani de la înființare, ci este ceva mult mai presus, devenind o legendă, mai ales în perioada de după 1971 până în 1977, perioada în care am creat în “formula de aur”, un drum nou al muzicii rock din România.

Acest lucru l-am creat noi, cei din “formula de aur” (nume dat de fanii noștri!), aici fiind vorba de Covaci, Baniciu, Kappl, Petrescu, Lipan. Să nu-i uităm pe Sepi, Reininger, Cârcu, Foarță, Ujică și mulți alții din culise.

La începutul anului am acceptat să particip la evenimentul Phoenix ‘60, socotind că avem o obligație morală față de fani și față de legenda pe care am creat-o în anii ‘70 – dar nu ca invitat – ci ca un Phoenix adevărat, pentru că altfel ar fi ca și cum aș fi invitat la nunta mea!

Dar după ce am citit desfășurătorul evenimentului alcătuit de leaderul Phoenix (cu care de fapt n-au fost de acord nici organizatorii implicați, nici sponsorii care acum s-au retras!) am pus și eu anumite condiții, care însemnau modificări însemnate ale acelui desfășurător. Condițiile puse de mine au fost, printre altele:

  • să apărem în “formula de aur” în finalul evenimentului, nu în deschiderea lui, așa cum prevedea desfășurătorul
  • să întocmim un program cu muzica pe care am creat-o împreună în acei ani
  • să pregătim temeinic concertul, cu multe repetiții

Toate acestea, pentru a fi la nivelul legendei pe care am creat-o împreună. Perioada am stabilit-o de comun acord între 15.09. – 10.2022.

Era vorba chiar de 5 concerte în această perioadă. După ce i-am comunicat leaderului condițiile hotărâte împreună cu Baniciu, Lipan și Neumann, acesta a întrerupt comunicarea cu mine în data de 22 martie 2022.

Despre acest concert cu ocazia zilei orașului Timișoara am fost anunțat de-abia în data de 22.07.22, când am fost pentru prima oară invitat de către doamna Camelia Mingasson, să particip la acest eveniment alături de Phoenix.

I-am răspuns doamnei Mingasson că nu pot accepta invitația din mai multe motive obiective. Acestea sunt: invitația mult prea târzie, lipsa timpului necesar pentru repetițiile necesare pregătirii unui spectacol la nivelul unui Phoenix, așa cum îl consider eu și faptul că aveam de îndeplinit condițiile contractuale cu organizatorii festivalului “TamTam” din Brașov pentru reprezentația Operei Rock-Simfonic “Meșterul Manole” (lucrarea vieții mele), care datează încă din 2020, amânată și fixată pe 30.iulie 2022.

Deci nu este vorba în nici un caz de rea voință, sau ignoranță din partea mea!

Dar câteodată există priorități și obligații care nu-ți permit hotărâri spontane.

Doresc întregului ansamblu mult succes și sunt convins că lipsa mea din grupul celor “60 de membrii care s-au perindat pe la Phoenix” nici nu va fi sesizată!

 

Al vostru,

Josef “Ioji” Kappl

ex-bassist PHOENIX

ex-compozitor PHOENIX

ex-orchestrator PHOENIX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here