Lilly Drumeva și Mihaela Bustuchină la Psihologul muzical (ediția 792 – 2.12.2017)

0
330

Lilly Drumeva O'Reilly si Mihaela Bustuchina Vlaicu la Psihologul muzical 2017
Lilly Drumeva O’Reilly si Mihaela Bustuchina Vlaicu

Ambele musafire au venit din afara țării. Lilly Drumeva O’Reilly din Bulgaria, Mihaela Bustuchină Vlaicu din Franța (a sosit chiar în ziua emisiunii).
Lilly Drumeva (născută la Sofia în 1970), este cantautor, om de radio și televiziune, promotor al muzii bluegrass și country în Bulgaria. Are 10 albume, cu trupa Lilly of the West (înființată în 1996) și solo. A lucrat la BBC, acum e la Radio Sofia cu o emisiune country. A venit cu chitara, a cântat în limba maternă, dar și în engleză. Este inițiatoarea și directorul unui important eveniment, care promovează creația originală în țara sa, Sofia Singer Songwriter Fest. Sunt convins că va reveni la noi și vom avea mai mult timp pentru un schimb de experiență intens. Are ce povesti cu siguranță.
 
Mihaela Bustuchină-Vlaicu a revenit în studio (a fost și în martie când a stat foarte puțin)  dar de data asta strict în calitate de artist, deși n-au lipsit temele medicale din discuție. Mihaela are o serie de piese neștiute de noi, are intenția fermă de a scoate un album în limba franceză, apoi un altul cu piese vechi și noi reorchestrate. A cucerit publicul cu vocea sa caldă și foarte curată. Ne-a cântat în direct chiar și un cover după Barbara. Spre mirarea artistei, foarte mulți ascultători își amintesc de ea, așa că are argumente pentru un viitor concert, atunci când timpul îi va permite. Profesia de medic e pe primul loc. Deocamdată, pe Mihaela o puteți asculta aici, sau pe CD-ul care însoțește cartea „Să locuiești într-un cântec de pasăre”, intitulat „Caii mei albaștri”. În 2015, a avut o lansare și la Psihologul muzical. Am avut și surpriza să ascultăm cântece în limba spaniolă de data asta, dar și colinde tradiționale.
 
Agenda pop-rock include câțiva născuți pentru muzică pe 2 decembrie: Cornel Fugaru, Edi Petroșel, Leo Iorga, Dan Helciug, Andrei Tudorprecum și o noutate propusă de Florian Stoica.
 
Topul Sentimental cu Gilbert Becaud s-a bucurat de o primire neașteptat de entuziastă din partea generațiilor. Primele clasate sunt: 1. Et maintenant, 2. L important c est la rose 3. Nathalie.
 
Au fost aproape 600 de mesaje!
 
 
 
Audio: 
 
 
Selecția mesajelor
Lilly Drumeva O'Reilly
Lilly Drumeva O’Reilly

Boogie LMA! Azi mi s-a întâmplat ceva groaznic. Am mers în vizită la rude. La doi unchi şi la un văr de-al tatălui meu. Fratele… parcă se vorbiseră toţi. Toţi aveau fasole cu cârnaţi, fasole cu ciolan… Vezi Doamne, aşa se mănâncă de 1 Decembrie. M-am enervat… Păi, cum adică?! Nu e post? De unde a apărut tradiţia asta? Şi dacă tot nu ţinem post, atunci de ce nu mâncăm ceva ca lumea?!
Patricia, Sao Paolo Hello Lilly! Although I don t understand bulgarian, I really like your songs! Loved the live one as well!
Marius, metalfan I really envy bulgarians because they have lots of festivals. They even had one dedicated to Ronnie James Dio.
Horia Îmi place foarte mult de Mihaela Bustuchină! O vom vedea la Festivalul Om Bun? A debutat la Cenaclul Flacăra?
Boogie Aş vrea să o întreb pe invitată un lucru foarte important: când citesc eu: cercetătorii britanici au descoperit că rechinii ascultă heavy-metal şi delfinii Mozart, sau că vacile dau lapte mai bun dacă ascultă Beethoven, astea sunt studii pe bune, oamenii chiar studiază astfel de lucruri?
Mihaela Bustuchina Vlaicu
Mihaela Bustuchina Vlaicu

Patricia, Sao Paolo Dar… dacă muzica influenţează atât de mult omul, atunci cum se face că nu reacţionăm atât de bine la mesaj. De exemplu, Michael Jackson cânta despre salvarea Pământului, a copiilor, au fost evenimente gen Live Aid, USA For Africa, dar cu toate acestea omenirea nu se grăbeşte să salveze nici planeta, nici animalele.
Petre Lupascu · Bună dimineața, doamna doctor… de suflete!
Ionel Hliboceanu · Frumos se vede si se aude, din Chicago. Felicitari !
Dan Caldaruse ·  Wow! „Regasire” De asta e frumoasa viata !
Piroska Anna · Felicitari !!!!
Robby, Reşiţa O provocare: poate cânta un refren dintr-o piesă de-a lui Edith Piaf?
Oana A fost la vreun concert al lui Johnny Hallyday? Îi place?
Emilia Este în Franţa un artist care poartă mereu nişte ochelari cu rame albe. Aş vrea să o întreb dacă îi place şi dacă este un artist popular acolo?
Navi Ivan ·  Va urmaresc cu drag, ca de fiecare data. Complimente doamnei Mihaela Bustuchina si sper sa mai cante o piesa <3 Am ajuns tarziu si am prins doar putin pana acum. Domnule Andrei Partos, multumesc pentru inca o seara unica, cu o atmosfera plina de muzica si emotii frumoase.
Mihaela Bustuchina Vlaicu la Radio Romania 2017Paula Care este ordinea firească în învăţare pentru un copil: mai întâi să citească, să scrie sau să înveţe să umble pe tabletă?
Marian Wow! Ce voce! Ce timbru! Cred că m-am îndrăgostit!
Ne bucurăm şi ne delectăm cu vocea aşa blândă a invitatei, O iubim şi o respectăm pentru tot ce a făcut şi face! Mama şi surorile Carolinei.
Irina Mi-au plăcut mult invitatele din această noapte!
Anton, Texas A fost interesantă discuţia. V-am ascultat. Are voce foarte bună doamna Bustuchină!
Ankka Iorgu Aţi avut invitaţi de nota 10!
Doiniţa Mulţumesc pentru Becaud!
Mădălina De excepţie această ediţie! Încă mai am discuri vinil cu Becaud, din păcate nu mai am la ce să le ascult, aşa că mă bucur nespus de mult de aceast top.
Preda Andrei Buna dimineata , ma numesc Andrei sunt sofer de camion si va ascult sin germania in fiecare sambata dimineata  1179khz ,855,,711.
Lylytrance Skrillex a făcut remixuri bestiale după The Doors şi mulţi alţii. Sunt de-a dreptul senzaţionale. Ascultătorii emisiunii vor avea o surpriză, asta doar dacă sunt deschişi la minte. Altfel nu. În plus, participarea la vot va fi masivă… Uitaţi cât de popular este Untold.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here