„Lista neagră” a publicitarilor: 3-4.000 de cuvinte nedorite din motive de „brand safety”

Articol preluat de pe Pagina De Media

0
52

Publisherii ziarelor și revistelor din Marea Britanie au ajuns să piardă serios din veniturile din reclamele online din cauza softului care blochează apariția anumitor reclame alături de articole ce conțin anumite cuvinte-cheie, cum ar fi „terorism” ori „împușcături”. Dar sunt mii de cuvinte „urâte„.

Ar fi vorba de o pierdere estimată la 170 de milioane de lire, arată o analiză The Guardian.

Au ajuns să cadă „victime” ale blocajului publicitar inclusiv unele articole foarte populare, pe subiecte dintre cele mai variate, de la Cupa Mondială la Rugby, până la Game of Thrones.

Amintim că atunci când advertiserii derulează campanii, folosesc anumite „liste negre” cu cuvinte alături de care nu vor să fie alăturați.

Cuvinte precum, „atac”, „moarte, „sex”. Dacă inițial publisherii au încurajat astfel de practici, iată că în prezent listele cu cuvinte „interzise” au ajuns să conțină 3.000 – 4.000 de termeni.

Sex, sex și (Sus)sex

„O consecință neintenționată este că, în mod eronat, ajung să fie blocate inclusiv poveștile populare și articole serioase”, spune James Wildman, director executiv Hearst UK, publisherul revistelor Cosmopolitan și Elle.

„Dacă scriem despre ducele și ducesa de Sussex (Harry și Meghan), sunt șanse ca soft-ul să identifice cuvântul „sex” și să-l catalogheze drept conținut nepotrivit și să-l blocheze pentru publicitari. Suntem blocați pentru cuvinte pentru „shoot” (cuvânt care semnifică a împușca, dar a și fotografia – n.r.). Noi scriem constant despre „photoshoots” (ședințe foto – n.r.).”

Mai mult, anul trecut publisherii din Marea Britanie, SUA și Australia au pierdut mai bine de 3,2 miliarde de dolari din publicitatea digitală din cauza excesului de zel în ce privește acest blocaj automatizat pe bază de cuvinte-cheie. Cifrele sunt citate de The Guardian dintr-un raport al Merrick School of Business, din cadrul Universității din Baltimore.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.paginademedia.ro/2020/01/liste-negre-reclame-cuvinte-interzise

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here