Lucia Popescu Moraru și Othello Trio la Psihologul Muzical (ediția 864 – 20.04.2019)

0
110

O ediție cu multe părți. Am urat muzical de mai multe ori de Florii pentru  totă lumea. A revenit Lucia Popescu Moraru, cea alături de care am început aventurile nocturne de vineri în 1991. A găsit semnalele de deschidere de atunci. A intrat în legătură directă cu noi Gabriel Cotabiță, care a fost primul nostru invitat de atunci.

Othello Trio, adică Florentin Milcof (vocal, pian), Sabin Țăranu (bas) și Daniel Croitoru (percuție) au adus blues-ul fără chitară solo, susținut de pian, de versuri românești. Au fost mici probleme de sunet, dar numai pe transmisia video,în timp ce ascultătorii radio s-au bucurat din plin de recitalul celor trei.

Aveți și interviu cu John McLaughlin, artist de cotă mondială, care a concertat între timp la Sala Palatului.

Topul Sentimental e oferit de compozitorul și multiinstrumentistul Mike Oldfield. Primele clasate  sunt 1. Maggie Reilly- Moonlight Shadow, 2. Bonnie Tyler- Islands, 3. Maggie Reilly-Everytime We Touch.

Agenda pop -rock , dar și alte rubrici au inclus cântece cu Denis Roman, Ovidiu Mihăilescu (noutate discografică), Grand Funk Railroad, Zac Brown Band,  Dorina Drăghici, Hollywood Vampires, Luigi Ionescu, Nazareth  ș.a.m.d.

Audio:

Mesaje și video din timpul emisiunii:

George, Los Angeles Puteţi exemplifica în câteva acorduri ce e boogie, ce e rock n roll si ce e blues la pian?

Ionela, Călăraşi Mugurel şi Gabi! Wow! Ce veste bună! Poate avem un nou solist la Holograf?!

Gabriel Vă salut dragilor! Mi-aţi răscolit amintirile!

DarkAngel Îmi place foarte mult pentru că este un om tonic. Ştiţi mie îmi lăsa impresia că este un tip mai preţios. Ascultând interviul chiar am avut o revelaţie. 🙂 Mulţumesc!

Lucian Auziţi… dar el parcă nu are accent britanic. Sau e doar impresia mea? Oricum, e genial omul!

Paula Ştiţi ce mă impresionează pe mine? Faptul că vă spune mereu pe nume. Adică… mulţi nici nu se obosesc să reţină numele interlocutorului…..

Ştefan Am fost la concertul lui John McLaughlin. Mi-a plăcut. A fost foarte fain. Păcat că a fost public puţin. E paradoxal pentru că în ţară sunt tot mai multe festivaluri de jazz…. Ai impresia că publicul e interesat dar când vine tăticul lor… nu e public…. Cum e asta?!

Veronica, Cluj Vă mulţumesc din suflet pentru acest interviu. Chiar este un om cu care aţi fi putut să staţi de vorbă încă trei ore! Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: cum credeţi că ar fi un interviu cu Justin Bieber la 77 de ani? Mi-e teamă că generaţia actuală nu prea mai are artişti care pot vorbi atât de cursiv şi frumos.

Marius, metalfan Dacă are vreo motocicletă în plus… pot avea eu grijă de ea….

Livia Mi-aş dori şi eu un Bentley…

Ciprian Ce înseamnă un exorcist la momentul potrivit… Îţi aduce atâtea bucurii… motoare, maşini, iahturi…

Tiberiu Exact aşa am simţit şi eu când a fost interzis fumatul în locurile publice din România. Dar nu aveam bani să mă mut nici în Bulgaria, de Monaco nici nu poate fi vorba.

Maria, Spania Preferata mea! Bonnie Tyler! Lansează album nou, mai încercaţi un interviu cu ea?

Amalia, Liverpool Oh, Doamne, da! Mi-a spus şi mie un prieten care e jurnalist că la vremea respectivă au comparat jurnaliştii textul acestui cântec cu ce i s-a întâmplat lui Lennon. Aşa au ajuns la concluzia că nu se potrivea numărul de gloanţe care fuseseră trase în cântec cu ce se petrecuse în realitate şi că în noaptea când a fost omorât Lennon era lună nouă, nu lună plină ca-n piesa lui Oldfield. Abia apoi l-au întrebat pe artist: dar de fapt ce te-a inspirat?

Cristina, metalfan Mi-a plăcut mult cântecul cu Holywood Vampires. Poate încercaţi un interviu cu Alice Cooper sau Joe Perry.


sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here