LUNA MARTIE E BOGATĂ!

0
62

cronica tv17 Martie
Asta am scris pe caietul meu cu notițe, după jocul cu Martic:
* Simona Halep a jucat cu o croată, Martic. Cineva care ajunge acum pe locul 40... I-a luat primul set destul de lejer, apoi a revenit coșmarul din alte partide. A pierdut la tie-break, a greșit mult, era nervoasă din cale afară, iar în setul decisiv a ajuns la 1-3, apoi 2-3…și revenire fantastică. 6-3 în final și Simona merge în semifinală! A spus că a refuzat să piardă! Așa să facă! Nu mi-a plăcut felul în care a reacționat față de sfaturile lui Cahill. * Va juca, în semifinală cu japoneza Osaka.
Este sâmbătă, ora 11,45.

Simona Halep
Simona Halep

*Am ratat meciul Simonei în direct. Am adormit, fiind după emisiune.  Am rezistat o vreme. Am văzut, în schimb, partida în care Kasatkina a bătut-o pe Venus Williams în trei seturi. Puștoaica de 20 de ani n-a cedat nicio clipă. Simona Halep a jucat scurt, puțin peste 60 de minte. Atitudinea înbufnată față de Cahill din meciurile anterioare s-a acutizat, de parcă antrenorul ar fi vinovat de ceva. Nu l-a privit, nu i-a răspuns, a avut atitudine de copil de grădiniță. Asta s-a dat la știri. Știu că sunt ”specialiști” peste tot, care știu exact cum e. Posibil. În acest turneu a jucat numai cu adversare mult mai slab cotate decât ea și s-a chinuit cu fiecare. Cu Osaka (20 de ani) s-a rupt filmul. Ea a afirmat că fizic nu are probleme, că se bucură că e din nou la Idian Wells, că-i place acest turneu, pe care l-a câștigat în 2015. Am văzut aberațiile emise de George Cosac la DigiSport, am văzut și alte păreri de după. Sigur că avem dreptul să fim dezamăgiți, așa cum avem dreptul să ne bucurăm când un sportiv român câștigă. E neplăcut să vezi atitudinea, să vezi că un sportiv nu se respectă pe sine, nu-și respectă blazonul. Ea l-a creat, ea îl distruge dacă vrea. Toate vedetele tenisului au fost eliminate pe traseul acestui turneu. Poate așa e ”scenariul”, să fie finală între două fete de 20 de ani. Ce știm noi? Dar Venus (la vară face 38 de ani) n-a cedat, a luptat cât a putut, până la epuizare. A primit aplauze de la concetățenii americani. Cristian Tudor Popescu a făcut o cronică destul de exactă, referindu-se la ”întindere psihică”, un accident special. Așa cum nu e treaba mea cum face bani un sportiv, nu e treaba mea nici cum își gestionează stările, indispozițiile, enervările. Pot să observ că față de un om plătit de ea, are o atitudine total inadecvată, știind că momentele de coaching se transmit la tv. Tot respectul pentru Cahill care a suportat stoic fazele de noncomunicare. Ce va fi la Miami, vom vedea. Poate că adversare mai bine cotate o vor stimula altfel, dar bagajul tehnic nu pare mai bogat și nu anticipez mari schimbări. Marele Șlem e visul ei, nu al meu. Mă bucur de orice succes. În ultima vreme toată lumea aprecia calmul, echilibrul, autocontrolul dobândit de Simona. Da, a jucat 20 meciuri în 2018. 18 victorii. Minunat! Doar 4 adversare au fost din Top 20!  Cu cât joacă mai mult, cu atât câștigă mai mulți bani, cu atât mai multe puncte acumulează. N-o obligă nimeni. După cum am văzut toți și jucătoarele de pe locurile 150-100-50 pot avea mari satisfacții, bucurii, victorii. De ce atâta consum? Important e să accepte toată lumea că avem aceste drepturi de a ne bucura la victorii și de a ne enerva, întrista la eșecuri. Nu devenim hateri, cârcotași, suntem oameni ca și sportivii, cu stări, cu dispoziții. * Până azi dimineața situație partidelor Halep- Osaka era 3-0! Aveam dreptul să sperăm?
 
16 MARTIE
tibi useriu a* Revine iarna! Ne spune Busuioc! Cel puțin în weekend așa va fi!
* La știri matinale am aflat că cineva din C.N.A. s-a autosesizat privind difuzarea integrală și în sincron cu alte trei posturi a interviului produs de Andronic-Cristoiu. Și din Parlament au fost voci care n-au considerat firească implicarea TVR în această acțiune. În schimb, Radu Călin Cristea, tot  de la C.N.A. e ferm convins că ”povestioarele” despre chermeze politico-bahice sunt de interes public, că tot românul trebuie să le cunoască. Oare cum e corect?
* Sfeștania aduce energie bună în casă. Am aflat de la ProTV (Vorbește lumea). Preotul explică ce ar trebui să aibă o gospodină în casă când vine preotul. Informații utile. Luna martie e tocmai bună pentru astfel de momente, pentru că este și postul Paștelui. Să fie chemat preorul Parohiei de care aparții.
* Tibi Ușeriu a realizat un nou record fantastic. Maratonul Arctic cîștigat de un român! Respect imens pentru acest OM!
 
15 MARTIE...
FOTBAL CLUB radu naum* Alina Pippidi, politolog, are o revelație pe B1TV. Au fost și cei de la PSD la putere! Chiar așa, ați socotit cât?  Cine au fost premierii în timpul lui Băsescu? Cine era la servicii? Ea l-a apărat pe Iohannis în 2014. Cei răi l-au atacat, așa că ea l-a apărat. Ghiță a afirmat că toți patronii de presă erau în relații cu SRI. Doamna are ce are cu Băsescu. Deși e clar că situația de azi e mai mult a altora. E nevoie de o lege a serviciilor, să fie puține și transparente. De ce doreau toți să devină șefă pe Kovesi? Intrebare corectă. Pippidi zice că fata era timidă. Adică ascultătoare, docilă. De ce nu s-a anchetat lista aia a lui Oprea cu acoperiții dintre care doar Turcescu s-a autodenunțat? A întrebat, din nou motivat, doamna politolog.
* Cristoiu la raport la A3! Îi explică lui Gâdea (implicit și nouă), cum opera S.R.I. Conform celor spuse de Ghiță, evident. Ăla e Guru! Tot ce spune e sfânt. Nu era nevoie de dovezi. Ghiță are mandat de arestare, are câteva dosare, dar el apare peste tot, ba chiar în direct prin telefon. Era anunțată venirea lui Dan Diaconescu. Marile teme ale țării se rezolvă seară de seară!
* Naum încearcă insistent, să-l pună pe Dică într-o ipostaze neplăcută. De ce să comenteze un antrenor ce au făcut, au spus Lupescu, Burleanu ?.. Naum îi face campanie lui Burleanu într-un mod ordinar. Adică ce e rău că Burleanu anunță neregulile prea târziu? Dacă în 2014 au existat mari nereguli, ele trebuie dovedite, pedepsite. De ce să discuți cu Dică și Dănciulescu despre eventualele fapte ale lui Mircea Sandu și Lupescu!  Cristi Geambașu, strâmbar profesionist, insinuează că PSD-ul se poate amesteca în alegeri. Dănciulescu insistă pe admirația față de Ionuț Lupescu. Dică are nervii tari. Nu reacționează la toate jegoșeniile expuse, lansate de Naum. De ce să-l întrebi de prime, odată ce nu antrenorul le dă? De ce să-l întrebi dacă e de acord cu ce a zis patronul?  Uluitor câtă murdărie e în creierul acestui presupus jurnalist, regele prostuților! Intelectualul cu școală, mândru că poate face mișto de fotbaliștii fără vorbele la ei. Reia iar clasamentul cu meciurile dintre primele șase (din campionatul regulat), care NU are absolut nicio valoare. Poate nici statistică. Steaua e pe locul doi acum, la două puncte de prima clasată. Alt clasament nu există.  De ce să inviți un antrenor înaintea unui meci important și să încerci să-l faci zob? Să-l pui în situații delicate? Oare va veni în studio și Dan Petrescu? Așa ar avea sens demersul iscoditor-provocator al lui Naum.
* Cele 24 de drapele în culorile Ungariei arborate pe stâlpii din Sf. Gheorghe și nu știu câte la Miercurea Ciuc nu mai deranjează pe nimeni. Sigur, e Ziua Maghiarilor de pretutindeni. Autoritățile locale nu le-au asociat (conform Legii)  drapele ale României. Subiectul a fost atins la RealitateaTV. Covasna și Harghita nu mai respectă legile țării? Amenzi s-au dat?
 
CE VEDEM NOI PE 14 MARTIE?
ion cristoiu si sebastian ghita* B1Tv (Breaking News) și România TV (scrie ”Exploziv”)s-au înfrățit pentru a transmite interviul cu fugarul Ghiță. Cine s-a deplasat în Serbia? Ion Cristoiu. Pe ecran era sigla evz.ro . Un ziar corect, în sensul că joacă pe o sigură parte de o vreme. Murdar și de necitit. Pardon era și la Antena 3, dar acolo scria exclusiv!  Aflu că a fost difuzat interviul și la TVR! * Andronic e la RTV și discută cu Ghiță, care intervine telefonic la propriul post. Sunt și Ciutacu, Stănescu ș.a. Ghiță acuză lipsa de patriotism a unora. Zice că sunt și jurnaliști corecți ca Roșca. * De ce ați tăcut peste un an? Ghiță spune că Vlad Cosma e cel care i-a dat curaj, că ăla a înregistrat tot, că îla i-a dat în gât pe procurorii din Ploiești (Onea, Negulescu ș.a. sunt ”criminali” afirmă el).* Faptul că Televiziunea publică a considerat că trebuie să dea în direct un interviu cu un fugar urmărit de organele de cercetare din România mi se pare extrem de grav. E doar un inculpat.Nu cred că legea permite așa ceva! Faptul că interviul a fost preluat direct, fără verificare de la o entitate externă arată că TVR nu mai slujește interesul public. Dacă spusele lui Ghiță erau extraordinar de utile pentru cetățenii țării, se puteau selecționa, asculta și difuza ulterior. Dacă un Ionuț Cristache face legea nouă în TVR, atunci e trist pentru cei peste 2000 de angajați și milioanele de telespectatori!
* CSM București a fost la un pas de o nouă rușine, fiind dominată destul de intens de Zalăul lui Tadici. Au fost 3-4 goluri avans pentru oaspete. Polivalenta n-a fost populată, pentru că lumea vrea victorii și spectacol. HC Zalău are 17 jucătoare din România. E de reținut acest aspect! Meci de Cupă, sferturi. În final au câștigat gazdele, dar e clar că echipa asta nu va mai merge, până nu se petrece ceva zdravăn acolo! * Aflu acum, că Isabelle Gullden pleacă la Brest în Franța. Bănuielile că nu se suporta cu Neagu se adeveresc.  E o pierdere mare pentru echipă, dar nu mă mai aștept la nimic bun de la condecere clubului.
* Ioana Cozma de la ProX e descalificată profesional după un lung interviu cu Burleanu. Omul a și spus că ar fi bună de PR pentru el. Burleanu mai avea puțin și băga în pușcărie toți oamenii din FRF dinaintea venirii lui în 2014. DNA anchetează fapte din 2011. Dar FRF e instituție de stat? Eu nu mai înțeleg. La DigiSport abordarea e puțin diferită, nu e chiar în genunchi în fața șefului FRF. * Dezvăluiri despre Lupescu și alții se fac în draci tocmai acum. * Măcar la Digi mai e întrebat și Mircea Sandu. Ce nasol e că nu vorbește cu acte în față, deși e acasă. Cu date precise. Nu aproximări. * Campania asta pentru alegerea șefului FRF n-ar trebui să meargă pe proiecte, pe soluții?
 10 MARTIE
liviu dragnea congres psdE o relatare live din acea zi bogată, așa cum am văzut unele aspecta pe micul ecran. Un Congres important, fiind vorba de cel mai important Partid din România.
*Eu văd un fel de Cronică TV  prelungită pe micul ecran, pe cel puțin 7-8 canale tv. Dragnea se referă la diferite emisiuni, de mai multe ori. Asta se discută la un Congres? Ce vremuri! E clar că ”Statul Paralel” a schimbat două guverne într-un an. Aplauzele la finaluri de fraze sunt ca pe vremuri, dar nu aud urale. A taxat faptul că nu avem ambasador în Israel de un an !!!. Atac dur la Justiție.. S-a referit puțin la armată, la externe…Vrea să știe ce fac diplomații pentru țară…Două Românii la Sala Palatului. Trei oameni amendați, agresați fizic și verbal. Pentru că au protestat în fața Sălii Congresului…* Dragnea vrea autostrăzi în timpul vieții lui. Să legăm Bucureștiul de Sofia, Belgrad, Budapesta și Chișinău. Portul Constanța trebuie dezvoltat.  Ce de planuri spectaculoase. Nu le-a mai zis la alegeri în 2016? Educația are nevoie de mai mulți bani! Pe bune? N-am știut. * Traficul e blocat de Congres…RealitateaTV are studio în aer liber…”pentru noi nu mai e locuri ”a zis duduia Mititelu…* Demagogia la apogeu…Spitale peste 10-20 de ani? În 2040 vom fi a 8 economie din UE. A chemat la reconciliere. Pentru ultima oară, zice…* Rareș Bogdan e la selfie-uri afară…Suntem a doua țară de migranți după Siria! Noi n-am avut război…* Construcția de teatre, săli de spectacole, convenție națională pentru cultură…Cam slabe aplauzele! Wow! Egalitatea de gen! Ce-i asta? Competența nu mai contează? Lovituri dureroase din interior, zice el. Să terminăm cu abuzurile, spune Puterea! Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru? Daaaaaaaaaaa! Teribil moment! Cultul personalității la suprem. Ea e Viorica, nu premier! Stimate domnule Președinte Liviu Dragnea…discurs ca pe vremuri, grețos! * Mihai Neamțu are discurs din stradă la Realitatea…patetic, exagerat…ușor isteric…milioane de români au plecat din țară! Lumea cere elicopterul ca-n 1989.  Locatarii din blocurile apropiate au făcut reclamații. Ce se petrece la Realitatea e haosul perfect. Se scandează ”PSD, ciuma roșie” .A venit și Oreste și strigă la un domn milițian abuziv…Rareș e blocat de jandarmi.* Primarul de la Iași spune că Dragnea vrea să reinstaureze comunismul…E un  PSD-ist. Mulți din sală nu zâmbesc, rânjesc. Un conducător autocrat. *  Pe Viorica n-o ascultă nimeni? * Soția lui Gh. Dinică e și ea acolo în stradă!Nu avem imagini de ansamblu, nu putem ști câți protestatari sunt.* Denis Rifai spune ceva corect (nu prea des)…lupta pe zerourile guvernamentale…Butaforie, gândire paranoică (a zis Mihai Neamțu)…* Anca Florea îl pupă afectuos pe Dragnea (pe holul Sălii). * Realitatea susține că Ștefănescu nu e lăsat în sală, dar el e acolo, în linia întâi, lângă doamnele principale și se dă mare. Codrin a fost și va fi un peremist, umbra lui Vadim…S-a lipit de alte umbre și aleargă prin televiziuni. Nu are funcții, nu are nevoie de bani, adoră să fie văzut, să vorbească, un fel de Becali…* Telefonic a intervenit și Ponta la Realitatea…La Congres nu au fost invitați foști lideri ca Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta...* Mesaje antieuropene de la Dragnea sunt subliniate chiar de V. Ponta! Explică ce a fost în 2012-14. Ponta a demisionat, așa cum s-a înțeles cu Dragnea la acea vreme.. La întoarcerea din Turcia, Dragnea n-a mai demisionat, deși avea și el probleme penale. Ponta mai speră ca cineva să-l oprească. Audierea lui Coldea s-a amânat ,ca să nu deranjeze acum la Congres. Tot Ponta zicea. LD mare doritor să fie cu Maior, Kovesi, Coldea..Din păcate Andra Miron, din studio, nu știe ce întrebări să-i adreseze, insistă obsesiv pe faza cu porcul, total nerelevantă în situația de azi!* Am văzut și intervenții ponderat revoltate ale unor lideri PSD ca Ecaterina Andronescu și Nicu Bănicioiu. * Noaptea de 13 spre 14 martie am urmărit reluarea interviului Dragnea la Gâdea. De nepovestit. Multe mărturisiri, confesiuni, bombe. Îl laudă pe Voiculescu. Dacă-s adevărate, e foarte grav. Pentru toți: Băsescu, Maior, Coldea, Kovesi, Ponta, Dragnea, Ghiță, toată lumea…* Ponta continuă și el să facă dezvăluiri…țara merge perfect! * A fost scos de la cutie și Crin Antonescu. Are și el adevărurile lui. *Vanghelie lipsea din tablou. Iată că are interviu la A3. Ne spune cine l-a arestat pe Diaconescu (OTV) și multe altele, în stilul său, pe care-l uitasem.. * Între timp contrele, confesiunile din toate părțile s-au acutizat, așa că subiectul nu mai are sens, e problema altora să facă lumină. Noi putem spera doar la o guvernare coerentă și la mereu invocata ”domnie a legii”! Care lege? Cea de ieri, cea de azi, cea de mîine?
* Politehnica Iași s-a retras din Liga Națională la handbal masculin. După Odorhei. Iată probleme reale în sport! Dar guvernanții nu iubesc SPORTUL!
* La Antena 1 e Cosmin Seleși cu multe vedete și copiii lor! La Kanal D văd secvențe penibile cu ”Biencuțo, nene”…i se cântă folclor adaptat. Te vreau lângă mine…așa se numește programul.
* Avocatul Ionașcu a avut, fapt rar, o atitudine clară și fermă în fața lui Călin Geambașu. Din păcate intervențiile lui Călin nu se mai opresc, subiectul e fumat, e trist, e de nefrecventat. Ce s-a întâmplat? Se întreba și O. Ursulescu. Talentul, performanța artistică nu au nimic în comun cu echilibrul psihic. Cine vrea alte explicații, le poate avea, dar aducerea în spațiul public a acestui conflict de familie este o rușine!
* Dan Filoti-” șușotel” continuă să ofteze matinal la DigiSport, continuă să abereze aparent nevinovat. În emisiunea din 12.03. s-au dat secvențele absolut emoționante de la meciul din campionat al Fiorentinei. Minutul 13 (13 era numărul de pe tricoul lui Astori, fotbalistul decedat recent) în care toată lumea s-a oprit, iar spectatorii au creat o imagine fantastică cu numele jucătorului (care numai coregrafie nu se poate numi, poate scenografie, dacă tot insistă băieții la o denumire). La Știri, americanca Dolhide a devenit de 17 ani! Eu am văzut că are aproape 20!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here