MANIERE TEVERISTE. R.NAUM CONSECVENT. FOTBAL CU BUCURII MĂRUNTE.

0
128

MANIERE TEVERISTE. R.NAUM CONSECVENT. FOTBAL CU BUCURII MĂRUNTE.NU ȘTIM SĂ NE BUCURĂM. DIN PĂCATE L-AM AUZIT IAR PE BECALI

Nu ne putem bucura de nimic, pentru că mizeriile din presa vândută, ni-l bagă pe gât pe marele lor prieten cu discurs incoerent (bășcălie, ironie, critici, vorbe sfinte, scuze, atacuri, rețeta știută). De ce n-avem voie să savurăm o dublă reușită fotbalistică, domnule Naum? Crezi că numai așa faci rating? Numai așa au colegii tăi ce scrie, ce da la știri 24 de ore? Steaua a luptat, a avut și ceva noroc, dar a bătut în Norvegia cu 3-1, după ce pierduse acasă cu 2-1. Asta contează. CFR a bătut greu cu 1-0 pe Maribor la Cluj, iar Dan Petrescu ne-a oferit și el un recital de acuze, lăudăroșenii penibile, a ajuns să vorbească despre sine la persoana a treia, i-a certat pe ”prietenii” care nu-l venerează pentru calitățile sale de antrenor. E clar că nu știm să ne bucurăm? Să mai spun ceva despre insinuările, provocările, mereu aceleași ale lui Naum? N-are sens. Doar atât, că mi-au stricat bucuria de conjunctură. Regrete pentru Mirel, care n-a avut fler să-și aleagă executanții de penalty. Doi oameni de națională au ratat (Ivan și Bancu). Păcat. Craiova merita să fie în grupe.

Am extras dintre comentariile la o analiză făcută de Sergi Lopez, unul care mi se pare exact, acid și vital. Este a unui jurnalist autentic, nu de Facebook. E a lui Gabriel Stănescu, după jocul penibil din 28.08. încheiat cu 2-2 acasă cu Hermannnstadt. 

”Nu este vorba despre varsta, experienta, echipa aleasa etc., argumentele tale. Este, dupa parerea mea, vorba despre faptul ca echipa nu joaca NIMIC TACTIC, este haos, doar incercari individuale, nu exista scheme elaborate, o singura idee – faze fixe, centrari stereotipe, doar-doar vor da Tamm sau Dawa gol cu capul. In rest, goluri la noroc, nimereala. Nu stiu ce pregateste Dica la antrenamente, dar la meciuri nu se vede nimic! Trebuie spus in favoarea lui Dica faptul ca jucatori embematici sunt complet iesiti din forma sau sunt frustrati ca nu au plecat afara! Nu am ceva personal cu el, dinpotriva, l-am apreciat ca jucator, stiu si de Lazio, dar astazi ca antrenor…As vrea sa salut faptul ca patronul a deschis larg baierele pungii (atentie, putini l-au criticat asa cum am facut-o eu, cand era cazul, uneori depasind chiar limita!)…in final, nu este treaba noastra sa propunem un antrenor, dar imi amintesc ca in trecutul, nu foarte indepartat, se juca fotbal, nu „nimereala” de astazi!”

După tragerea la sorți (26.08) entuziasmul s-a mai transformat. Steaua(FCSB) va juca cu Anderlecht și West Ham United. Mai e și o echipă daneză. Dacă am fost sceptic cu norvegienii, acum sunt de-a binelea. Important e că vom avea meciuri grele.Și ceva speranțe. Eu n-am motive să calculez câți bani ia patronul, dar mă interesează câte puncte facem.

CFR a prins o grupă ușoară în care doar Slavia Praga îi va crea probleme, ca în vremuri recente. C.F.R. a pierdut acasă de la Farul cu 1-3 (pe 28.08). Hagi peste Dan Petrescu

NICOLAE CIUCĂ ARE NEVOIE DE PROMPTER

E un sfat pentru liberali și pentru coaliție. Nu-i obligatoriu ca un fost general să fie un bun comunicator, dar există soluții. Ori prompter, ori purtător de cuvânt. E mai rău ca oricând. Nici pe Cîțu nu prea-l înțelegeam, dar el vorbea prea repede. Și nare voce. Să ajungem să ne fie dor de Dăncilă ar fi foarte grav.

TENIS CU VOCI…

Ce penibilă e o transmisie la Digisport 1 când auzi ce vorbesc băieții prin regie sau în altă parte, adică o cale deschisă. Era în limba română. Partida dintre Garcia și Kvitova, finalista la Cincinnati n-a prea avut itorie. Primul set luat de Caroline cu 6-2. A dat 11 ași, așa că n-a fost greu să ia trofeul cu 2-0 categoric.

OBSESII PENTRU CEAUȘESCU?

Pe B1Tv au difuzat o ”autobiografie”, dar cred că era un titlu cretin. Filmări numeroase din diferite momente ale celor 25 de ani de domnie. Despre ”procesul” și executarea lui N.C. a discutat și Anca Alexandrescu la Realitatea Plus. Distribuția era atât de nepotrivită că n-am stat mai mult de 10 minute. Ghilezan, Roșca Stănescu, Marius Marinescu nu erau din filmul dezvăluitorilor care contau. Andrei Ursu (cercetător la Institutul Revoluției Române), fiul lui Gheorghe Ursu, a spus că după 22.12.1989 au tras ”teroriștii” care erau, de fapt, securiști.Că ar fost și 10% străini. Probele au fost sau sunt la Parchetul militar. Nimeni n-a vrut să le scoată la vedere. Așteptăm să vedem probele, despre care vorbea Ursu. Era și un fost revoluționar, Dorin Lazăr Maior, PSD-ist.Tip dubios. Vehement, dar nu foarte coerent. S-a ascuns adevărul, ne spun unii. Procurorii n-au vrut să se știe tot. Ursu îl acuză pe Roșca de colaborare cu Securitatea. Acesta recunoaște, dar el era la antiterorism. Securist bun, adică. Roșca îl face cretin și devine agitat. Anca își apără invitatul, că ea invită pe cine vrea, inclusiv pe foști colaboratori ai Securității. N-am înțeles de ce s-a ambalat așa!* Ne-au dat secvențe dintr-un interviu cu Iulian Vlad (fost șef al securității). Ce le-a venit oare? Până la urmă cine a tras pe bune în noi?

NU ÎNȚELEG CE SE VORBEȘTE

Apreciez că TVR3 și-a dedicat un spațiu considerabil programelor din Ucraina. Mi se pare o imensă nesimțire ca absolut nimic să nu fie tradus. Nu există nicio logică. Mă simt ca-n anii 80 când mă chinuiam să-i înțeleg pe bulgari, pe sârbi. Dar ei emiteau din țara lor pentru ai lor.

MITOCĂNIA TEVERISTĂ (25.08)

La TVR și la TVRInfo aceleași știri. Cu două personaje deloc simpatice. Invitat este Dragoș Anastasiu, un om de afaceri cu viziune și cu vorbele la el. Nu-i mulțumește nimeni, nu-i spune pa, se trece brusc, după ce omul a explicat cum e cu salariile bugetarilor comparate incorect cu cele din privat, la rubrica sport. B.T.W. la un post privat nu vezi așa ceva. Aroganța celor doi, M. Smarandache și B. Muzgoci, nu se pupă cu minime reguli de bune maniere.

În ultima vreme am nimerit la emisiuni în care reporterul gusta din produse tradiționale, dar și vorbea cu gura plină. Unul avea în ambele mâini ceva de mâncat, dar el continua să vorbească și să înfulece. Să nu se răcească? Să fie convingători? E în stilul filmelor americane unde se îndoapă, se clefăie masiv, se bea, se fumează non-stop, sau e o găselniță autohtonă? Se gătește enorm la televiziunile noastre, dar să și vorbești cu gura plină e de neam prost. Repet, e vorba de reporter, adică omul care poate amâna halitul disperat pentru secundele care vin după filmare.

HANDBALUL S-A MUTAT PE PRO-ARENA

Nicio bucurie pentru că nu-mi plac comentatorii (tot pe stilul suporteri cu acces la microfoane), nici non-promovarea, nici transmisiile. Probabil că au avut banii necesari.Am văzut deja câteva jocuri și am aflat că prea puțini prieteni de pe FB au aflat că se pot vedea jocuri doar pe Pro Arena

NUNTĂ DE CAMPANIE, ROMÂNII VERZI FERICIȚI

E jenant că mai toate televiziunile consideră că e important să se ocupe de nunta unui sociopat. Prezența Phoenix a colo nu s-a amintit la Rom TV, dar a urlat FB pe tema asta. Că e bine, că nu-i bine. Am văzut reacții de tot felul, despre care am vorbit la un Foc de P.A.E. pe 28.08. seara. Am văzut fotografii cu o echipă de nuntași-folcloriști adevărați (toți în ținute albe, sau cămeși autentice românești), fără legături cu serviciile: Robert Turcescu, V. Ciutacu, Mirel Palada, G. Simion, Dan Diaconescu…Din păcate vor avea susținători și aplaudaci!

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here