Maramureșul va fi racordat la gaze / Conducta Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa a fost declarat proiect de importanţă naţională

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
81

Guvernul a declarat miercuri conducta de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. În prezent în zona Maramureș nu există conducte de alimentare cu gaze naturale. Pentru încălzirea locuințelor, a spațiilor comerciale și a obiectivelor socio-culturale se folosesc lemne de foc, cărbuni și gaze lichefiate, informează Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Zona Maramureș este o zonă axată pe turism, care beneficiază de locuri de cazare în hoteluri de 2, 3 și 4 stele, precum și o variată reţea de pensiuni turistice şi agroturistice, baze de tratament și săli de sport pentru medicina recuperatorie. Astfel, alimentarea cu gaze naturale în această zonă este un obiectiv esenţial, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor, cât și în scopul îndeplinirii criteriilor pentru atingerea standardelor europene de viaţă. Asigurarea tuturor utilităţilor în mediul rural, va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă şi în consecinţă dezvoltarea economico – socială a judeţului.

Prin realizarea conductei Sighetu Marmației – Vișeul de Sus – Borșa, se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de Nord – Vest a țării (zona de consum Maramureș), cu sistemul de transport gaze naturale din partea de Nord – Est (zona de consum Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei), în consecință se asigură alimentarea cu gaze pentru fiecare zonă din două direcții. Conducta Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei este un alt obiectiv declarart de importanță națională, aflat în curs de realizare în cadrul Transgaz, iar prin realizarea unei conducte pe direcția Borșa – Vatra Dornei se va asigura alimentarea cu gaze pentru zonele aferente din 2 direcții și echilibrarea sistemului national de transport gaze naturale.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-24019974-conducta-gaze-sighetu-marmatiei-viseu-sus-borsa-fost-declarat-proiect-importanta-nationala.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here