Maria Magdalena Dănăilă la Psihologul muzical (ediţia 729 – 17.09.2016)

0
215

Maria Magdalena Danaila la Psihologul muzical 2016
Maria Magdalena Danaila la Psihologul muzical

A revenit actrița Maria Magdalena Dănăilă din China și a făcut o primă vizită la R.R.A. Cea care a compus și interpretat ambele imnuri ale emisiunii (orchestrate de Adrian Ordean) a venit de la Galați, special pentru întâlnirea cu prietenii ”Psihologului muzical”. A fost însoțită de o prietenă a emisiunii și a site-ului, Brândușa Maria Balan (regie film, fotograf pasionat și talentat). Motive organizatorice au lăsat-o pe Maria fără chitara personală. Așa că am lansat o chemare publică, în deschiderea ediției, mizând pe solidaritatea de breaslă a oamenilor cu chitara, pe fidelitatea ascultătorilor noștri. Am adus și o chitară de acasă (alergarea Iuliei Radu s-a dovedit eroică, rapidă ,dar inutilă pentru că lipsea o coardă!) așa că până la 2,30 am tot sperat. Am difuzat piese înregistrate de Maria Magdalena în diferite perioade, pentru diverse concursuri, inclusivEurovision. Am aflat cum a fost viața de un an la Beijing, cu bucurii, reușite, nemulțumiri, neîmpliniri, satisfacții. Au fost și piese cu Sarmalele Reci, Tori Amos, Ada Milea, ABBA, Iris, Aura Urziceanu, Fără zahăr, Megadeth, Sorina Moldvai de pe lista personală a invitatei. A sosit și omul salvator. Zucker Mark  (un pasionat al fenomenului folk) a adus două chitare (pentru că fusese sunat de Cezar Petrovici aflat în Nordul țării, ascultător atent, creator  consacrat de folk la rândul său). Cei doi au încercat să cânte împreună, apoi Maria Magdalena ne-a oferit câteva dintre cele mai cunoscute piese ale sale. A generat și o inedită variantă româno-chineză a piesei ”Psihologul muzical”. Zucker Mark a cântat și el singur și profit de acest spațiu pentru a-i mulțumi pentru gestul frumos, colegial de a se urca în mașina personală și de a veni cu două chitare la niște ore imposibile! A primit aplauze meritate de la toți prietenii emisiunii! Maria Magdalena Dănăilămerită deplin un album editat de o casă de discuri, dacă mă iau strict după reacția celor de acasă la aparițiile ei pe post!
 
A fost o noapte absolut inedită care s-a încheiat cu un Top Sentimental, dedicat creației lui Ion Cristinoiu. Participarea la vot a fost una surprinzător de mare! Pe primele locuri s-au clasat1. Te așteaptă un om- Dan Spătaru, 2. Iartă-Mihaela Runceanu, 3. Dacă n-ai fi existat- Angela Similea

Audio:

Selecţia mesajelor (au fost aproximativ 500!)

Maria Magdalena Danaila si Mark Zucker
Maria Magdalena Danaila si Mark Zucker

Mihail Bună noapte! Atât de mult m-am gândit la emisiunea dvs, că v-am visat azi-noapte, că vă lua cineva interviu şi vorbeaţi tot despre istoria pop-rock. Era de bine. În fine, aştept să aflu cine este invitat în această noapte.
Robby, Reşiţa Pfffaaaa…. Dacă nu eram la mâna CFR-ului chiar luam chitara şi o aduceam! 🙂
Bogdan, Târgu Mureş Sper să găsiţi chitara. Aş da-o pe a mea, dar sunt prea departe. Vă ascult doar de o lună, dar sunt deja fan. 🙂
Codrin Codrin Pai in poza ce chitara are? Cand si unde e facuta poza? Va salut si va imbratisez cu drag, Codrin si bunica Ani de la Orastie!
Patricia, Sao Paolo Maria… eu îţi trimit chitara mea prin poştă… nu o să ajungă în noaptea asta, dar… ţi-o dau pentru că eu nu mă pricep şi nu mai vreau să fac lecţii de chitară. Să ştii că e Gibson. N-o mai vreau.
Claudia Elena Toma Noapte, luna plina si vocea Mariei… magic.
Niko, Milano Regret că nu vine cineva cu chitara!! 🙁 Eu am o chitară cu autograful lui Peter Hammill. 🙂
Marius Pascar, Calgary, Canada Vă ascult cu drag!
Cristina, metalfan Nu pot să cred că nu vine nimeni cu chitara!! 🙁
Brandusa Balan
Brandusa Balan

Teodora Ştiu şi eu câteva cuvinte în chineză: ici, ni, san, ci, go… 🙂 Dar atât… Nu-mi mai amintesc restul…
Black Eloise Chiar aşa… nimeni nu dă o fugă până la radio??? Chiar, niciun artist nu dă chitara? Ce oameni!
Silvia Nichifor Bună seara din Suedia!
Mihai Norvegia Vă salut! Îmi plac piesele Mariei! Felicitări!
Elena Când ai plecat din România, ţi-ai luat la tine câteva CD-uri cu muzică românească? Sau ai ascultat pe net când ţi s-a făcut dor de casă? Ce muzică ai ascultat?
Lavinia Ban Ce repertoriu teatral preferă asiaticii? Cum era ales?
Teddi, Londra Uite, am văzut că dl Alifantis a postat pe Facebook acum 3 minute, deci nu doarme. Dumnealui are multe chitare, mai ales de când nu le mai sparge. :)) Poate face un gest nobil! 🙂
Adrian, Stockholm, Suedia Sunt incredibili oamenii! Anul trecut sau acum doi ani, era invitat un tânăr muzician… i s-au rupt corzile la chitare în timpul emisiunii. Malmsteen era în televiziune, înregistra pentru o altă emisiune. a auzit întâmplător şi i-a împrumutat puştiului o chitară, apoi i-a făcut-o cadou. Dacă Malmsteen poate să facă un astfel de gest, chiar nu pot să înţeleg cum n-a venit nimeni până acum la radio cu o chitară. Ştim cu toţii ce caracter are Malmsteen. Hai, prieteni! Nu faceţi breasla de râs!
Sabin Bodea, Arad, scriitor, editor, ascultător etc E o totală Maria! Îmi pare rău că nu vine o chitară din Bucureşti… În rest, sărut mâna!
Tania, Ucraina Uite… dacă Proconsul era pe fază în noaptea aceasta, sigur Dragoş venea! 🙂
Rodica Îmi place Maria Magdalena! Felicitări!
Astro MM are o voce minunată! Poate oare să cânte şi în chineză? Dacă da, ar fi minunat! În ce an şi lună şi zi s-a născut Maria Magdalena?
Niko, Milano Foarte tare varianta imnului emisiunii cu „subtitrare” în chineză! :)))
Ramona Super tare sună în limba chineză! 🙂
Maria Magdalena Danaila la Radio Romania 17.09.2016George, Los Angeles Maria… după ce ai cântat piesa cu ploaia… a început…. Ce ai făcut?!
Simona, metalfan Ce mă bucur că a venit chitara!! 🙂
Ionela, Călăraşi Maria, trebuie să cânţi şi piesa „Ce mai faci”. 🙂
Teddi, Londra Avem chitare!! Felicitări cavalerului! 🙂
Simona, metalfan Maria… Nu ne cânţi live imnul emisiunii? Te rog frumos!
Astro Chiar, MM este „Joan Baez a României”.
Daniela Mulţumesc pentru Ce mai faci!!! Eşti super, Maria!
Mihail Eu ştiu pe de rost imnul!
George, Los Angeles Am cântat cu tine cap-coadă!
Răzvan Am cântat şi eu!
Arici Ţepos Am cântat cu voi! 🙂 Mai avem puţin şi aflăm că am fost 350.000 de oameni, aşa cum a zis băiatul de la Vocea României :)))
Veronica, Cluj Felicitări, Maria!! Ai cântat superb! 🙂
Mona Fabuloasă ediţie!
Ankka Iorgu Vedeţi, dle Partoş, din cauza unor trupe precum Megadeth şi altele din aceeaşi categorie, ajungem să ne confruntăm cu adolescenţi-problemă aşa cum e fata lui Boureanu…
Simona, metalfan Wow! Nici nu ştiam câte piese frumoase a compus Ion Cristinoiu!
DarkAngel Nu mi-aş fi închipuit vreodată că eu cunosc atât de multe piese compuse de Ion Cristinoiu!
Ecaterina Iordache Vă mulţumesc pentru creaţiile lui Ion Cristinoiu! Un mare compozitor!
Simona, metalfan Adică… dl Dorobanţu nu vrea să se întâlnească cu noi pe calea undelor?! 🙂
Dorina Dacă îi spuneţi lui Dorobanţu că se şi filmează, poate vine! Am observat că la emisiuni TV se duce. L-am văzut la Corina Chiriac. 🙂
Corina Mi-aţi făcut cea mai mare bucurie posibilă cu topul Cristinoiu! Jos pălăria în faţa dvs dle Partoş!
Cristi Banu Inedita actiunea cu chitara, ma bucur ca armonia s-a instalat atunci cind au aparut cele doua instrumente in studio! Danaila a cintat sublim Mociorita si restul de live-uri! Buna si prestatia omului cu chitarele! A fost o noapte alba dar plina de culori!
 

 

 

sursa (pentru audio): Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here