MARŢI- fără ceasuri rele?

0
43

*Mă întreb dacă vor fi unii revoltaţi când va veni nota de plată pentru căldură, în condiţiile în care afară au fost 5-10-15 grade? Ţevile, la mine-n bloc, sunt fierbinţi, caloriferele le-am închis… de plătit va trebui să plătim, c-aşa-i românul, umil şi disciplinat faţă de stat! Nimeni nu le dă peste nas, pentru trei luni de prognoze greşite (sau voit manipulatoare?) celor de la Meteo?
*Eram la un pas s-o laud pe Gabriela Firea, dar am amânat momentul, pentru că am avut o presimţire. Marile caractere se văd în situaţii conflictuale. Doamna a lăsat-o mai moale, e la un pas de la revenirea la partid şi-n funcţii. Ca orice narcisică, a vrut să fie pe prima pagină câteva zile şi a reuşit. Doar atât!
*Reacţia lui Ponta la unele declaraţii ale unui europarlamentar german a fost una deplasată, folosind termeni inacceptabili ca „nazist, fascist”…L-am văzut aseară pe Petre Roman la Digi24, cu nişte argumente de licean în apărarea premierului. Dacă-mi dai un pumn, îţi dau şi eu unul!Se laudă mereu cu fostele sale funcţii…Nici azi nu ştiu cum de s-a nimerit tocmai el în preajma lui Iliescu în decembrie 1989! Adriana Săftoiu pare orice, numai purtător de cuvânt al unui partid de opoziţie nu! E o mămică preocupată de învăţământ, asta da! Şi asta pentru că are copil şcolar. Valeriu Turcanu a devenit activ şi vorbăreţ după ce n-a mai lucrat la Cotroceni! Dan Andronic e un mimetic perfect. Reacţionează mereu în raport de canalul la care e invitat.
* Una personală. Am avut trimitere, de la medicul de familie, de trei ori, la un specialist (chirurg foarte apreciat) în Policlinica de care aparţin. Policlinica în care am crescut. De trei ori am renunţat pentru că erau cozi infernale şi nu se respecta programarea. Am aflat că medicul are cabinet şi la privat. Am sunat, m-am dus, am intrat la ora exactă. Omul e foarte o.k. şi amabil. E bine să ai asigurare dacă o consultaţie te costă 2 milioane?
* Dispariţia lui Mişu Fotino m-a marcat pentru că de el se leagă primele mele amintiri din copilărie. Am locuit într-o casă comună la Braşov, pe strada Castelului. Familia Fotino era foarte iubită la Braşov, cum era şi tatăl meu, care a înfiinţat maternitatea de acolo în anii 50, când se numea Oraşul Stalin. Mişu Fotino era adolescent când eu eram la grădiniţă. Când ne-am întâlnit la o vizionare secretă de la Cinema Studio (se mai făceau în anii 80 când cineva procura filme bune) şi-a amintit mai multe decât ştiam eu. Inclusiv momentul în care s-a tras cu tunul sau tancul de pe Tâmpa în 1953, când a murit Stalin. În acel moment a făcut infarct căţelul meu alb şi frumos, Băieţică. Casa e la poala Tâmpei… Întotdeauna mi-a plăcut decenţa, eleganţa, discreţia acestui om , acestui ACTOR adevărat! Regret că nu l-am invitat în emisiune când era sănătos, activ. Dumnezeu să-l odihnească!
*Mi-a plăcut ceremonia decernării Globurilor de Aur. Figuri mari ale filmului şi serialelor tv, momente simpatice, unele uşor vulgare, glumiţe sexuale, emoţii, discursuri ştiute, cu eternele mulţumiri…O serie de mari actori au avut nominalizări pentru roluri secundare în seriale tv…Erau în sală vreo trei generaţii de actori şi breasla părea relativ unită. N-au fost surprize, premiile s-au dus la cine se aşteptau specialiştii. N-am văzut niciun film cu Glob, dar voi încerca s-o fac de acum încolo…Poate aştept şi confirmarea cu câte un Oscar. Ne pregătim de Grammy-uri…nu va fi atâta umor, eleganţă vestimentară, dar va fi MUZICĂ!
 
*Cred că de data asta s-a făcut dreptate, Cristiano Ronaldo a obţinut Balonul de Aur, care i-a fost înmânat de celebrul Pele. F.I.F.A i-a acordat şi lui Pele un Balon de Aur. Eu cred că argentinianul Messi va reveni curând la forma care l-a consacrat.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here