Mii de copii așteaptă ani buni să fie adoptați. „Părinții adoptatori au dorințe de perfecțiune, inclusiv culoare de ochi, zodii”

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
132

Mii de copii așteaptă ani buni să fie adoptați. „Părinții adoptatori au dorințe de perfecțiune, inclusiv culoare de ochi, zodii”Un an și jumătate. Atât trebuie să aștepte în medie românii care vor să adopte un copil. Termenul poate fi extins chiar și până la câțiva ani și numai cei norocoși devin legal părinții unui copil din sistem după 9 luni. Deși în ultimii ani s-au făcut demersuri pentru simplificarea întregului sistem, procesul este în continuare unul anevoios. Lucru cunoscut și de către autorități, care promit că într-o lună România va avea reguli noi după care se vor face adopțiile.

Pentru aproape 50.000 de copii casa e printre străini, iar mama… împrumutată. Trăiesc în centre de plasament, iar, din păcate, cei mai mulți copii ai statului rămân ai nimănui. Și asta pentru că procesul de adopție este unul în continuare birocratic. Cu asta s-a confruntat și Silvia, în momentul în care a decis să adopte 2 copii.

Silvia – mama adoptivă: Lucrul cel mai lipsit în acest sistem mi se pare consilierea – consilierea adolescenților, având în vedere că noi am luat un pre-adolescent de 12 ani. I s-au luat tot felul de declarații, inclusiv dacă e de acord să fie adoptată cu sora ei de 7 ani. Această declarație a venit la o zi după ce copilul a avut un scandal cu sora lui și normal că a spus: nu mai vreau cu sora mea care mă pârăște, care îmi ia jucăriile și mi le strică.

Puteți citi articolul în întregime pe site-ul Digi24: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/mii-de-copii-asteapta-ani-buni-sa-fie-adoptati-parintii-adoptatori-au-dorinte-de-perfectiune-inclusiv-culoare-de-ochi-zodii-1550435

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here