Ministrul Educației: Doar 2% din testele rapide au fost folosite în cele 8 săptămâni de școală

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
39

Ministrul Educației: Doar 2% din testele rapide au fost folosite în cele 8 săptămâni de școalăÎn 8 săptămâni de școală, începând din 8 februarie, au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli, a precizat duminică ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Acesta spune că testele rapide rămase, circa 1 milion, ar putea fi redirecționate pentru testarea adulților, iar în școli să fie achiziționate teste non-invazive. Totodată, Câmpeanu a spus care sunt planurile pentru reluarea cursurilor în toate școlile cu prezența fizică a elevilor.

Potrivit lui Câmpeanu, cauzele pentru insuccesul major în a folosi testele rapide antigen în școli au fost două:

1. Lipsa de personal medical sau indisponibilitatea acestuia pentru administrarea testelor antigen rapide.

2. Acest tip de teste sunt considerate de foarte mulți părinți ca fiind “invazive”/ traumatizante pentru copii, mai ales pentru cei de vârstă mică. Drept urmare, părinții nu și-au dat acordul pentru testarea în acest fel.

„Soluția este utilizarea unor teste non-invazive care înlătură cele 2 neajunsuri (nevoia de administrare de către personal medical și reticența părinților cu privire la exprimarea acordului absolut necesar pentru elevii minori)”, spune Câmpeanu.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24711748-reluare-cursuri-deschiderea-scolilor-prezenta-fizica-mai-iunie-ministerul-educatiei-teste-covid-non-invazive.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here