MIZERII ȘI BUCURII SPORTIVE

0
123

CU ”MARELE CREȘTIN” FACEȚI RATING?

Interviul infect, prin conținut și personajul principal, se tot reia la DigiSport. Nu înțeleg de ce e Grigoroiu atât de mândru de un astfel de material ”jurnalistic”. La câte tâmpenii a spus, la cum i-a jignit pe antrenori (au fost 18 de-a lungul anilor), la ce pauză de performanțe are FCSB, nu înțeleg de ce ar chițăi așa de apăsat și des! Poate că cineva le-a spus că fără Becali nu merge postul, dar i-a păcălit! Mi-a plăcut ce au spus Ilie Stan și Massimo Pedrazzini despre cum au lucrat cu Steaua sau cu FCSB (sâmbătă, 19.01).

Numeroasele transferuri anunțate au căzut piesă cu piesă. Mihai Teja nu va avea lot mai bun pentru a lua titlul. Trei amicale cu trei egaluri, nu înseamnă mare lucru.

GSP a acordat un spațiu imens unui interviu cu Ana Maria Prodan (Reghecampf) care a desființat antrenorii Stelei, veniți după plecarea ei și a soțului.

CSA Steaua are șanse să promoveze în Liga a III-a. Ce bine sună? Cui i-a folosit toată sarabanda de procese prin care o echipă cu imensă tradiție sportivă să-și piardă numele? Echipa clubului militar va mai sta în ligile inferioare cel puțin 2-3 ani! O înțelegere cu Becali ar rezolva multe și ar genera un club puternic. Așa, suporterii s-au risipit și fotbalul nostru a pierdut.

 

SIMONA ȘI WILLIAMS FAMILY!

Era să fie bine, dar n-a fost. Atât s-a putut acum. Simona a pierdut la Serena, iar Serena a pierdut la Pliskova,  dar a fost accidentată și a luptat eroic (a pierdut în decisiv de la 1-5 la 7-5)…A pierdut și Pliskova și asta a fost. Finală Kvitova și Osaka! Inedită, atractivă.

La băieți Nadal este în mare formă. O finală cu Djokovici sună bine.

PREA MULT DINAMO

Mi-a plăcut reacția lui Decebal Rădulescu la acuzele, insinuările nedemne ale unuia, David (cred că e președinte la Dinamo). Acesta l-a atacat pe Ciprian Marica absolut neelegant și fără acoperire. În general, la DigiSport se vorbește enorm despre acest club, care nu e tocmai la apogeul performanței. Replica lui Marica a fost elegantă. El investește cât poate la Farul, în speranța de a construi ceva.

 

HANDBAL MONDIAL

Mi-a plăcut și m-a amuzat partida Coreea- Japonia. Echipe fără talie, vioaie, agitate. Chile- Qatar un alt joc inegal. Au fost faze frumoase, dar ca la antrenament. Qatar e fostă vicecampioană mondială. S-au dat 64 de goluri (37-27)…  Arabia Saudită- Angola (pentru locurile 21-24).N-am văzut.  Fiind sâmbătă, a fost ceva lume în săli, dar la un Campionat Mondial îți dorești joc de înaltă clasă la fiecare partidă.La Franța-Spania am văzut arbitraj nasol, proteste, dar și joc de clasă dominat în mare măsură de Franța! Grupele semifinală arătau câtă grijă au avut organizatorii de toate detaliile. Grupa a 2-a includea Danemarca, Suedia, Norvegia în timp ce dincolo nu era nicio echipă nordică, dar erau Germania, Franța, Spania, Croația…Suedia-Danemarca (26-30) s-a jucat pe bune, așa că semifinalele sunt incitante. S-a scris și speculat că se vor aranja jocurile altfel. Arbitrajele mi s-au părut mult prea prietenoase cu țările gazdă.

HANDBALUL NOSTRU

Steaua a jucat într-o competiție zonală, cu o echipă bunicică din Croația. La Chiajna. Acolo are o sală pusă la dispoziție. Joc foarte slab înfrângere rușinoasă. Greșeli penibile, execuții stranii pentru profesioniști. De neînțeles de ce un club cu buget de la stat, cu oameni pricepuți în preajmă, nu poate genera un lot performant, o echipă care să nu piardă orice joc internațional cu 10-12 goluri acasă. *Sper ca fetele noastre de la CSM să ne mai redea puțin încrederea în acest sport, după eșecurile răsunătoare de la Cisnădie și Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here