NU MAI SUNT OM BUN!

0
51

no more mr nice guyÎntr-o zi eram pe Calea Văcărești de unde ridicam un pachet de la Vamă, cadouri de iarnă-primăvară de la o bună prietenă din SUA. Mai exact pe 11 mai.  Mă sună Victor Socaciu. M-a surprins pentru că n-am vorbit de ani de zile. Trece la subiect. Face un spectacol,  ”Gala Folk Om Bun” și ar dori s-o prezint eu, având în vedere faptul că eu am prezentat și primele ediții de la nașterea Festivalului. L-am întrebat cine ar fi în spectacol și apoi am zis DA! Era vorba despre 7 decembrie. Urma să mă sune organizatorul pentru amănunte. M-a sunat după ce apăruse deja afișul pe stradă!!!  N-am negociat nimic. Cât a zis, am acceptat.  Și atât a rămas. Am promovat de atunci spectacolul, deși între timp a apărut un altul cu rețetă asemănătoare, tot la Sala Palatului, cu participarea celor din decembrie și în noiembrie. Treaba lor, dar profesional e greșit. Acum  5 zile cineva îmi trimite afișul (care e postat și pe pagina FB a evenimentului) pe care nu mai apar ca prezentator singurel. Am un ajutor, un partener, sau așa ceva. De fapt altcineva prezintă și eu sunt alături de el. N-am fost întrebat, informat, absolut nimic. Afișul circulă. Evident că nu pot accepta o astfel de jignire din partea nimănui, așa că vă informez că eu nu voi fi prezent, nici sub formă de spectator în Sala Palatului pe 7 decembrie. Am fost atras, grație entuziasmului meu imatur, în acest joc de-a afișele, distribuțiile modificate din mers. Acum s-a încheiat brusc și fără loc de întors. Cine mă cunoaște știe că nu glumesc. Organizatorul nu mă cunoștea, așa că s-a gândit că merge oricum, că accept orice… Să fie sănătoși, să le iasă spectacolul minunat. Eu nu mai sunt OM BUN!
Vă prezint scuze, dacă v-am indus în eroare prin apariția temporară pe un afiș! 
P.S. Există și un exemplu invers. În vară refuzam să merg la Costinești pentru a prezenta sau co-prezenta un eveniment, doar pentru că nu eram anunțat din timp, nu eram pe afiș, unde apărea altcineva. Pe acel altcineva eu l-am respectat.  Se pare că a dispărut conceptul de RESPECT din showbiz-ul nostru, dacă a existat vreodată.
P.S. 2 S-a făcut lumină în mintea mea. Organizatorul i-a promis de anul trecut lui Fl Crișan că va prezenta și anul acesta. Știu de la sursă. Omul a văzut  afișul cu mine și s-a minunat, enervat, treaba lui. S-a dus peste nenea cu afișele și banii și acesta l-a împerecheat cu mine. C-așa-i în democrație! După reacția mea fermă și clară, problema lui s-a rezolvat. Acum e singur pe afiș. E drept, m-a sunat și mi-a spus că el s-ar fi bucurat să facem în doi prezentarea. I-am mărturisit că eu nu m-aș fi bucurat. Am toată admirația pentru cei care-și cunosc interesele, care nu se lasă, care n-au reguli, principii, au doar contracte și bani. Apropo de asta. Din mai până în septembrie, dl. Anghel n-a avut timp să mă cheme să semnăm ceva. Prietenul Crișan a semnat deja. Frumoasă lucrare, zău așa! Cine se aseamănă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here