NU MAI SUNT OM BUN!

0
116

no more mr nice guyÎntr-o zi eram pe Calea Văcărești de unde ridicam un pachet de la Vamă, cadouri de iarnă-primăvară de la o bună prietenă din SUA. Mai exact pe 11 mai.  Mă sună Victor Socaciu. M-a surprins pentru că n-am vorbit de ani de zile. Trece la subiect. Face un spectacol,  ”Gala Folk Om Bun” și ar dori s-o prezint eu, având în vedere faptul că eu am prezentat și primele ediții de la nașterea Festivalului. L-am întrebat cine ar fi în spectacol și apoi am zis DA! Era vorba despre 7 decembrie. Urma să mă sune organizatorul pentru amănunte. M-a sunat după ce apăruse deja afișul pe stradă!!!  N-am negociat nimic. Cât a zis, am acceptat.  Și atât a rămas. Am promovat de atunci spectacolul, deși între timp a apărut un altul cu rețetă asemănătoare, tot la Sala Palatului, cu participarea celor din decembrie și în noiembrie. Treaba lor, dar profesional e greșit. Acum  5 zile cineva îmi trimite afișul (care e postat și pe pagina FB a evenimentului) pe care nu mai apar ca prezentator singurel. Am un ajutor, un partener, sau așa ceva. De fapt altcineva prezintă și eu sunt alături de el. N-am fost întrebat, informat, absolut nimic. Afișul circulă. Evident că nu pot accepta o astfel de jignire din partea nimănui, așa că vă informez că eu nu voi fi prezent, nici sub formă de spectator în Sala Palatului pe 7 decembrie. Am fost atras, grație entuziasmului meu imatur, în acest joc de-a afișele, distribuțiile modificate din mers. Acum s-a încheiat brusc și fără loc de întors. Cine mă cunoaște știe că nu glumesc. Organizatorul nu mă cunoștea, așa că s-a gândit că merge oricum, că accept orice… Să fie sănătoși, să le iasă spectacolul minunat. Eu nu mai sunt OM BUN!
Vă prezint scuze, dacă v-am indus în eroare prin apariția temporară pe un afiș! 
P.S. Există și un exemplu invers. În vară refuzam să merg la Costinești pentru a prezenta sau co-prezenta un eveniment, doar pentru că nu eram anunțat din timp, nu eram pe afiș, unde apărea altcineva. Pe acel altcineva eu l-am respectat.  Se pare că a dispărut conceptul de RESPECT din showbiz-ul nostru, dacă a existat vreodată.
P.S. 2 S-a făcut lumină în mintea mea. Organizatorul i-a promis de anul trecut lui Fl Crișan că va prezenta și anul acesta. Știu de la sursă. Omul a văzut  afișul cu mine și s-a minunat, enervat, treaba lui. S-a dus peste nenea cu afișele și banii și acesta l-a împerecheat cu mine. C-așa-i în democrație! După reacția mea fermă și clară, problema lui s-a rezolvat. Acum e singur pe afiș. E drept, m-a sunat și mi-a spus că el s-ar fi bucurat să facem în doi prezentarea. I-am mărturisit că eu nu m-aș fi bucurat. Am toată admirația pentru cei care-și cunosc interesele, care nu se lasă, care n-au reguli, principii, au doar contracte și bani. Apropo de asta. Din mai până în septembrie, dl. Anghel n-a avut timp să mă cheme să semnăm ceva. Prietenul Crișan a semnat deja. Frumoasă lucrare, zău așa! Cine se aseamănă…

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here