OPINII DUPĂ

0
10

dosarul revolutiei clasat (600 x 360)Am găsit pe FB acest mic text. Erau şi altele mai nervoase. Oricum, orice om normal (aşa cred eu) trebuie să fie revoltat pentru această decizie a Curţii de a închide Dosarul Revoluţiei. Cum adică ? Sunt chemaţi la audieri şi puşi sub acuzare oameni cu funcţii înalte în 1990 pentru Mineriada din iunie, dar NU păţesc nimic cei care au contribuit direct sau indirect la moartea a peste 1100 de oameni cu puţine luni mai devreme ? După 26 de ani, o astfel de hotărâre sună ca o condamnare definitivă a Justiţiei la slugărnicie eternă faţă de Puterea de atunci şi de azi!

CĂTĂLIN PRISACARIU

„Nu am nici un fel de speranță că, pînă în 2004, procurorii generali ar fi putut mișca mamutul controlat politic și total obedient al Justiției. Din 2004, însă, au mai trecut încă 11 ani. 11 ani în care Parchetul General a fost condus de Ilie Botoș (2003 – 2006), Laura Codruța Kovesi (2006 – 2012) și Tiberiu Nițu (2013 – prezent).
Ce au de spus Botoș, Kovesi și Nițu? Cum își justifică eșecul în a cerceta ucigașii a peste o mie de oameni în decembrie ’89? Are vreunul din cei trei vreo remușcare? Culmea, Nițu a și tras, ca soldat în termen, înspre “teroriștii” din ’89. Poate a și ucis oameni care abia respiraseră ceea ce credeau a fi libertatea de după comunism. De la Botoș nu am nici un fel de așteptare, el e un fel de cărător de geantă al lui Gabriel Oprea acum, ceea ce ne spune totul despre elasticitatea coloanei lui vertebrale. Dar tu, Kovesi? Și tu, Kovesi ? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here